Το Πάικο Είναι Μαγεία, Δεν θα Γίνει Μεταλλεία…

«Η ΖΩΗ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ«

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στις 7:30 το βράδυ το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «Πάικο – Κρούσια», στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου – Δήμου Παιονίας. Οι Παίονες έστειλαν ηχηρό μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων της Αθηνάς, ότι το Πάικο ανήκει σε αυτούς και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να γίνει στόχος των σύγχρονων χρυσοθήρων, τη μόλυνση της τεχνητής λίμνης «Μεταλλείου» αλλά και του όρους Πάικου από την εξόρυξη θειούχων μεταλλευμάτων στο Κιλκίς. Για το λόγο αυτό καλούν το υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει την άδεια εξόρυξης στο Κιλκίς, γιατί δεν είναι «ιθαγενείς» οι πολίτες της επαρχίας …την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση για τη σωτηρία της περιοχής του Δήμου Παιονίας. Οι επιστημονικές προσεγγίσεις των εισηγητών σε ό,τι αφορά στην προστασία των βουνών και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των παρισταμένων. Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κος Χρήστος Γκουντενούδης, πρώην Δήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της Παιονίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

18 Άποψη για τα “Το Πάικο Είναι Μαγεία, Δεν θα Γίνει Μεταλλεία…”

  1. Βλαχάκης Ζήσης

    Εάν όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες δεν αγόρασαν ποτέ κοσμήματα ή χρυσαφικά, εάν δεν χρησιμοποιούν βενζίνη ή πετρέλαιο στη ζωή τους…..τότε κι εγώ συμφωνώ μαζί τους, η εξόρυξη του χρυσού δεν πρέπει να γίνει. Με εκτίμηση.

  2. nitro

    Ζήση
    Πριν συμφωνήσω ή διαφωνήσω μαζί σου πες μου πόσο το έχεις ψάξει το θέμα.
    Και μην μπερδεύεις τους υδρογονάνθρακες με τις εξορύξεις και τα μεταλλεία.

  3. Βλαχάκης Ζήσης

    Το κοίταξα το θέμα…ξέρω ότι 2.000 νέες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν. Πιστεύεις δηλαδή ότι η εξόρυξη πετρελαίου δεν κάνει κακό στο περιβάλλον;;; Κρίμα δεν ήρθα στην ομιλία να έβλεπα πόσοι/ες φορούσαν χρυσά δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια…Επίσης θα είστε και υπέρ στο κλείσιμο τον κοσμηματοπωλείων λογικά.
    Καλύτερα γράψε το πραγματικό σου επίθετο, δεν ξέρω το λόγο που κρύβεσαι;;;;
    Τόσα χρόνια ο αγροτουρισμός είναι 2-3 κιόσκια αν δεν σκοτωθείς στο δρόμο..φιλικά. Επίσης καλό θα ήταν όσοι διαφωνούν να μαζευτούν υπογραφές με αρ. ταυτότητας έτσι ώστε όταν ρθει η εταιρεία να μην έχουν το δικαίωμα εργασίας εκεί.
    Και τέλος: υπάρχει μια ιστοσελίδα indymedia όπου το άρθρο για την εκδήλωση δημοσιεύθηκε εκεί, τί σημαίνει αυτό;; Σε αυτή τη σελίδα υμνούνε τον Στάλιν και το φασισμό, τη δολοφονία των ανθρώπων από επαγγελματίες αναρχικούς στην Marfin, οι τρομοκράτες είναι επαναστάτες κλπ. Ελπίζω να μην είχαν κάποια σχέση οι ομιλητές με αυτό το site. Εκεί δεν μπαίνει κανένα σχόλιο-θέμα εκτός εάν είσαι ομοϊδεάτης του αναρχοφασιμού.

  4. Βλαχάκης Ζήσης

    Το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία» ελπίζω να μην έχει σχέση με μέλη αριστερών ή ακροαριστερών κομμάτων….

  5. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Γεια σου Ζήση. Επειδή όλες οι προτάσεις και οι απόψεις πρέπει να ακούγονται θα ήθελες να μου πεις αν είσαι πρόθυμος να συμμετέχεις σε μια ανοιχτή συζήτηση ώστε να ξετυλίξεις τις απόψεις σου και όλο αυτό να βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο; Αν γνωρίζεις και κάποιους άλλους που έχουν την ίδια άποψη ευπρόσδεκτοι. Εννοείται ότι θα υπάρχει ισορροπία στην εκπροσώπηση των δύο τάσεων. 1-1 ή 2-2 κ.λ.π. και εννοείται χωρίς κοινό (αν θέλεις και κοινό δεν υπάρχει πρόβλημα).
    e-mail και τηλέφωνα μπορείς να βρεις εδώ http://www.kilkisorama.gr (χρησιμοποίησε τη φόρμα επικοινωνίας για να στείλεις μήνυμα e-mail)

  6. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Για το indymedia έκανα μια αναζήτηση στο Google και βρήκα αυτό εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1357291 αν προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι αναφέρει την πηγή από 3feeet halkidiki news 10:02, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και από κάτω έχει αυτό το link. http://3feeet.blogspot.com/2011/11/blog-post_9654.html
    Περιμένω απάντηση για την πρόταση που σου έκανα.

  7. Βλαχάκης Ζήσης

    Γεια σου Αναστάση. Αυτό κάνω…λέω τη γνώμη μου δημόσια εδώ. Δεν μπαίνει οποιαδήποτε πληροφορία ή θέμα στο indymedia εάν δεν εκφράζει κυρίως τον ακροαριστερό χώρο, γι αυτό και πιστεύω ότι έχει σχέση η αριστερά. Τώρα θα μου πείς κακό είναι;;; όχι φυσικά και δεν καταλαβαίνω το λόγο που το κρύβουν…
    Μου λες ότι στη συγκέντρωση-ομιλία υπήρχαν απόψεις μόνο από τη μία πλευρά;;;; Πως το έχασα αυτό….!!!!!!

  8. Βλαχάκης Ζήσης

    Καλό θα ήταν να υπήρχε και ο αντίλογος, κρίμα για τους διοργανωτές που δεν το σκέφτηκαν….

  9. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Ζήση με το «Μου λες ότι στη συγκέντρωση-ομιλία υπήρχαν απόψεις μόνο από τη μία πλευρά;;;;» με αδικείς. Δε προκύπτει από αυτά που σου είπα παραπάνω κάτι τέτοιο.
    Με το «Καλό θα ήταν να υπήρχε και ο αντίλογος» αδικείς και αυτούς. Μόλις διάβασα το σχόλιο σου πρώτα ρώτησα αυτούς για αυτό που σου πρότεινα. Δέχτηκαν και για αυτό σου έκανα την πρόταση. Αλλά εσύ τους δικαίωσες. Γιατί έβαλαν στοίχημα ότι δε θα δεχτείς. Μου είπαν δε ότι όλο κάποιοι επώνυμοι-ανώνυμοι είναι αυτοί που είναι υπέρ των μεταλλείων και λένε εξυπνάδες και αναλήθειες σε διάφορα blogs.
    Αν αλλάξεις γνώμη ξέρεις που θα με βρεις. Τα λέμε

    Υ.Γ. Το http://3feeet.blogspot.com// από όπου πήρε το άρθρο το indymedia είναι ακροαριστερό? Γνωρίζεις κάτι?

  10. Βλαχάκης Ζήσης

    Για το indymedia ξέρω ότι είναι ακροαριστερό ΣΙΓΟΥΡΑ και το «μέτωπο αγώνα» το ξέρει…υπάρχουν πολλά blog που δεν ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω. Το goumenissa.blog το θεωρώ αξιόπιστο και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Και φυσικά δεν είμαι ανώνυμος, γράφω το όνομά μου. Δημόσια γράφω εδώ, αν θέλουν να πούνε και αυτοί τη γνώμη τους μπορούν (πάντα με επίθετο). Κοίταξε τώρα θα ρθώ σε επικοινωνία με ένα άτομο που έχει γράψει και βιβλία για τα θέματα αυτά. Θα του πώ εάν θέλει να μιλήσει αυτός. Πρώτα όμως θα κάνω και γώ μία συγκέντρωση στο ΔΚΠΠ Πολυκάστρου με θέμα: «Υπέρ στην εξόρυξη χρυσού» και μετά θα κάνω διάλογο, θα κινηθώ με τον ίδιο τρόπο (και δεν θα έχω αντίλογο ούτε εγώ).
    Και τέλος θα μου πείς τα ονόματά τους;;; Δηλαδή ποιοί είναι πίσω από το μέτωπο αγώνα;;;
    Πρώτα θέλω 1.000 υπεύθυνες δηλώσεις από δημότες του Δήμου Παιονίας ότι δεν θα εργαστούν στην εξόρυξη χρυσού και μετά το συζητάμε. Από τις φωτογραφίες πάντως βλέπω ότι θα δυσκολευτείς πολύ, να δούμε ποιοι είναι οι κάποιοι και ποιοι οι πολλοί..Φιλικά

  11. Παρατηρητής

    Το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία» ελπίζω να μην έχει σχέση με μέλη αριστερών ή ακροαριστερών κομμάτων….
    Κύριε Βλαχάκη, διαβάζοντας το σχόλιό σας αυτό, μου ήρθε να βάλω τα …κλάματα(!), υποθέτοντας οτι σας είναι άγνωστο πως η χώρα κινδυνεύει κυρίως από αυτούς που κυβερνούν και λιγότερο από αυτούς που διαμαρτύρονται για την κατάντια μας από το 1821 και δώθε… Μήπως κάνω λάθος; Παρακαλώ θα ήθελα την άποψή σας. Επιτέλους τολμήστε να ξεπεράσετε τους φόβους σας και πείτε μας εσείς με ποιό «κόμμα» είστε, με τον Ολυμπιακό ή με τον Παναθηναϊκό; Και εν τέλει ποια «ομάδα» πιστεύετε οτι θα νικήσει στις επόμενες εκλογές!;

  12. Giorgos

    2.000 νέες θέσεις απασχόλησης!
    Τι άλλο θα ακούσουμε?

  13. nitro

    Κ. Βλαχάκη. Ονομάζομαι Σκορδούμπας Νικόλαος.
    Έχω γράψει και εγώ ένα βιβλίο για αυτά που λέτε αλλά δε το βρίσκω. Όταν το βρω θα δω τον τίτλο και θα σας πω να το αγοράσετε.

    Επίσης να απαντήσω σε κάτι που δεν απαντήσατε και να πω ότι το http://3feeet.blogspot.com// είναι κεντροδεξιοακροαριστερό.

    Το indymedia είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοί σας στον αμέσως επόμενο από τον όροφο που βρίσκεστε εσείς δηλ. τον 3ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. το χρησιμοποίησαν πολύ και στο κίνημα των αγανακτισμένων για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να καπελώσουν το κίνημα. Δεύτερη φορά δε πιστεύω να πιάσει οπότε βρείτε κάτι άλλο να πείτε για να πετάξετε λάσπη στο Μέτωπο.

    Η ημερίδα που θα διοργανώσετε στο Πολύκαστρο πιστεύω ότι είναι τόσο αλήθεια όσο και οι 2.000 θέσεις απασχολήσεις. Να σας ενημερώσω απλά ότι από αιρετούς που βρέθηκαν στις 19 Ιανουαρίου στην Αθήνα για συνάντηση με τον κ. Μανιάτη, ειπώθηκε από κάποιο στέλεχος του υπουργείου για 500 θέσεις εργασίας. Και όταν ρωτήθηκε από πού προκύπτουν αυτές ενώ δεν υπάρχει καν υποψήφιος επενδυτής, δεν ήξερε τι να απαντήσει. Να φανταστώ ότι τους 1.500 που περισσεύουν θα τους πληρώνεις εσύ? Με κάνεις να δακρύζω από συγκίνηση για αυτή την πράξη σου.

    Τέλος να σου πω ότι είσαι κάποιες μέρες πίσω. Από τις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βουλευτή κ. Παραστατίδη το ενδιαφέρον για το Πάικο αποσύρθηκε.

    Γενικά είσαι λίγο πίσω και λες και πολλές αναλήθειες. Δες το γιατί την άλλη φορά δε θα είμαι ευγενικός.

    (Μπορείς να διαβάσεις το δελτίο τύπου του Βουλευτή κ. Παραστατίδη εδώ http://www.kilkis24.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5/)

  14. nitro

    Σκορδούμπας Νικόλαος πάλι κύριε Βλαχάκη. Από αυτό που ζητάτε «Και τέλος θα μου πείς τα ονόματά τους;;; Δηλαδή ποιοί είναι πίσω από το μέτωπο αγώνα;;;» να υποθέσω ότι είστε ακροξεξιός, Χρυσαυγίτης ή Χουντικός και θέλετε να αρχίσετε το φακέλωμα?
    Φιλικά πάντα

  15. Παρατηρητής

    Και 2000 χιλιάδες θέσεις εργασίας από μένα!
    Τώρα που γυρίζει ο γούργουλας, ποντάρετε παρακαλώ…
    Να ξεπουλήσουμε την πατρίδα, τη χώρα που γεννάμε τα παιδιά μας! Άλλος δοσίλογος, ποντάρετε παρακαλώ …

  16. nitro

    Προς Admin
    Ο κ.Βλαχάκης Ζήσης αφού μας δείλωσε στο σχόλιο του (2 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:48 πμ) »Το goumenissa.blog το θεωρώ αξιόπιστο και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις» και αφού έφαγε αυτό που έφαγε δείτε τη λέει στο kilkis24.gr http://www.kilkis24.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%81%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9/#comment-4667 .
    Θα παρακαλούσα μόνο παρέμβαση από Admin. Τάσο please ασε τον επώνυμο με τις φούστες σε μένα.

  17. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Τι να ασχοληθείς με τον ‘’άνθρωπο’’? Κάνε ότι θέλεις.

  18. Ο κύρος Βλαχάκης Ζήσης παιδιαρίζει και θεώρησα σωστό να μη εγκρίνω τα σχόλια του.
    Κάτι ακόμα που μ΄ενοχλει είναι πως γίνονται σχόλια επί των σχολίων και όχι επί του άρθρου, πόσα ακόμα ν΄ άφηνα να περάσουν, να κάνουμε το blog forum;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα