Στη «δίνη του ποταμού» (4ο Μέρος)

323

  • Ξυπνήστε συγχωριανοί!!!
  • Ξυπνήστε καστανοπαραγωγοί!!!
  • Ξυπνήστε αμπελουργοί!!!
  • Ξυπνήστε γεωργοί!!!
  • Ξυπνήστε συνδημότες μας!!!
  • Το πόσιμο νερό μας κινδυνεύει!!!

Η εταιρεία «ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ, Ν.,& ΣΙΑ Ο.Ε. «ΝΙΓΚΕΛ»» δεν το βάζει κάτω…
Με «Δούρειο Ίππο» την επιτροπή που συστάθηκε με την 20096/3.10.2017 απόφαση του Δημάρχου Παιονίας και την προεξοφλημένη λόγω σύνθεσης θετική γνωμοδότησή της, προσπαθεί να κερδίσει στη συνέχεια την πολυπόθητη έγκριση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας για τη δημιουργία του «Μικρού Υδροηλεκτρικού έργου στο Μεγάλο Ρέμα Γουμένισσας».
Η λεγόμενη επένδυση στηρίζετε σε πολλές σκόπιμες ανακρίβειες της περιβαλλοντικής μελέτης και σε υποσχέσεις για ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία βεβαίως δεν υφίστανται. Το γνωρίζουμε πολύ καλά από το υδροηλεκτρικό της Κάρπης, ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας, πως ακόμη και τα πενιχρά υποσχόμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία, δεν ικανοποιούνται στην πράξη.
Αυτό που μένει για πάντα είναι η καταστροφή των σπάνιων βιοτόπων, οι δρόμοι που έχουν διανοιχτεί σε δύσβατα φυσικά τοπία και η αλλοίωση του ανάγλυφου των ορεινών ρεμάτων, καθώς το νερό τους διοχετεύεται μέσα σε σωλήνες αντί να κυλάει στην κοίτη, καταστρέφοντας έτσι τα υπάρχοντα οικοσυστήματα.
Δυστυχώς για τον τόπο μας οι δημοτικοί μας σύμβουλοι εμφανίζονται και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων. Τα «κορυφαία» όπως τα αποκαλεί η εταιρεία μέλη του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, κ. Αλίρης και κ.Τζούρτζος παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους, προσπαθώντας να πείσουν τους υπόλοιπους για το καλό της επένδυσης. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της Γουμένισσας κρατούν «σιγή ιχθύος», αντί να δείξουν πυγμή για το καλό του τόπου τους.
Η εταιρεία επιμένει, καθώς απ’ ότι φαίνεται, η θετική γνωμοδότηση του δημοτικού μας Συμβουλίου είναι μία βασική προϋπόθεση για να γίνει το συγκεκριμένο έργο. Γνωρίζει πολύ καλά, πως δεν μπορεί να γίνει το υδροηλεκτρικό αν δεν το θέλει η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της, πράγμα που το πιστοποιούν ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Έχουμε κατανόηση για την επιμονή της εταιρείας και την δικαιολογούμε απόλυτα. Άλλωστε, ο μοναδικός ευεργετημένος, που με παχυλές επιδοτήσεις κατά την κατασκευαστική φάση και εγγυημένες υψηλές τιμές ρεύματος αργότερα είναι η ίδια η εταιρεία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πληρώνουμε αυτό το ρεύμα πανάκριβα.
Όλοι το γνωρίζουμε πως το υδροηλεκτρικό δεν πρόκειται να φέρει καμία αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας. Σίγουρα όμως θα υποθηκεύσει για πάντα το πόσιμο νερό μας, το οποίο ως δημόσιο αγαθό είναι άκρως απαραίτητο στη ζωή μας.
Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τα σχέδια των λεγόμενων επενδυτών, προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής μας κοινωνίας. Να στηρίξουμε τον Ο.Σ.Π.Ε.Γ. στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της εταιρείας «ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ, Ν.,& ΣΙΑ Ο.Ε. «ΝΙΓΚΕΛ»».

Το δίκαιο είναι μαζί μας και θα κερδίσει!
ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ – Δ.ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις