Σ.Δ.Υ.Κιλκίς: Δρόμος Ηρώων Κιλκίς

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015. Αποτελείται από μια παρέα ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη για το τρέξιμο. Αυτή η κοινή αφετηρία αποτελεί μια συλλογική διέξοδο έκφρασης. Η ιδρυτική συνάντηση των πρώτων 44 μελών μεγάλωσε και σήμερα ο σύλλογος αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη ενώ έχει στο ενεργητικό του, τη διοργάνωση 5 μαζικών αγώνων δρόμου και βουνού και αμέτρητες συμμετοχές σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πολύ συχνά μάλιστα με αθλητές στο βάθρο.
Ανάμεσα στους σκοπούς του συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη κοινής δράσης όσων ασχολούνται με το τρέξιμο ή είναι φίλοι του αθλητισμού, η καλλιέργεια και ανάπτυξη φίλαθλου πνεύματος και αθλητικής παιδείας, η ενίσχυση του αισθήματος κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Ακόμα, η τόνωση του ενδιαφέροντος για το τρέξιμο και η δια της σωματικής άσκησης συμβολή στη διατήρηση σωματικής και ψυχικής υγείας, η βελτίωση ευεξίας και ποιότητας ζωής, η ανάδειξη και προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
Μετά από δύο χρόνια και εξαιτίας της πανδημίας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς επιστρέφει στη διοργάνωση αγώνων κάνοντας αρχή με τους αγώνες «Δρόμος Ηρώων Κιλκίς» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς.
Με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, διοργανώνει αγώνες με την ονομασία «Δρόμος Ηρώων Κιλκίς» μήκους 10.500 μέτρων, Δρόμο Υγείας 4.800 μέτρων και παιδικό αγώνα-ΑΜΕΑ 1.000 μ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να κάνουν την εγγραφή τους σε έναν από τους παραπάνω αγώνες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.sdykilkis.gr

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τόπος εκκίνησης: Πλατεία Δημαρχείου – Δημαρχείο
Τόπος τερματισμού: Πλατεία Δημαρχείου – Δημαρχείο
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Ώρες Εκκίνησης:
– Ώρα εκκίνησης 10,5 χλμ 10:00
– Ώρα εκκίνησης 4,8χλμ 10:15
-Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα 11:00
Ώρες Απονομών :
– Δρόμος Ηρώων- Δρόμος Υγείας 11:30
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην πλατεία Δημαρχείου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Δρόμος Ηρώων 10,5 χλμ
Η διαδρομή του Δρόμου Ηρώων είναι μικτή με 6,5 χιλιόμετρα άσφαλτο και 4 χιλιόμετρα βατό χωματόδρομο. Αφού βγούμε από την Γ. Καπέτα στην 21η Ιουνίου την ακολουθούμε προς την δυτική έξοδο της πόλης (γήπεδο) και μετά προς το Ηρώον. Μπαίνουμε στο χωματόδρομο και αφού κάνουμε έναν αριστερόστροφο κύκλο μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων στους χωματόδρομους περιμετρικά του χώρου του μνημείου επιστρέφουμε ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι τον τερματισμό στο Δημαρχείο.

Δρόμος Υγείας 4,8 χλμ.
Η διαδρομή του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 4,8 χλμ. είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη. Αφού βγούμε από την Γ. Καπέτα στην 21η Ιουνίου την ακολουθούμε προς την δυτική έξοδο της πόλης (γήπεδο) και μετά προς το Ηρώον. Λίγο πριν φτάσουμε στην είσοδο, και έχοντας καλύψει 2.500 μέτρα περίπου επιστρέφουμε με αναστροφή ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι τον τερματισμό στο Δημαρχείο.

Ως ώρα ολοκλήρωσης του Δρόμου Υγείας ορίζεται η 11:30 μ.μ., 75 λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα.
1.000 μ. παιδικός αγώνας – ΑΜΕΑ
Η διαδρομή των 1.000 μ. είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και ακολουθεί πορεία 500 μέτρων προς την πόλη και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (Δημαρχείο).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους δρόμους 10.500 και 4.800 μέτρων, θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα, στη διεύθυνση: http://www.sdykilkis.gr συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η εγγραφή θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη σχετική πλατφόρμα εγγραφής.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.
Ειδικά για τον Παιδικό αγώνα 1.000 μ., οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν με ηλεκτρονική υποβολή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί για διάφορους λόγους να ολοκληρώσει την εγγραφή του ηλεκτρονικά μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Πουδούρη Παναγιώτη στο τηλ. 6937 359334 ή στον κ. Αβράμογλου Κυριάκο στο τηλ. 6938 885888.
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της διοργάνωσης.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες είναι:
Αγώνας 10.500 μέτρων : 10 ευρώ. Περιλαμβάνει: Αναμνηστικό δώρο (τεχνικό Τ shirt) του αγώνα, μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σνακ στον σταθμό τροφοδοσίας και στον τερματισμό.
Δρόμος 4,8 χιλ.: 5 ευρώ. Περιλαμβάνει: Αναμνηστικό δώρο του αγώνα (τεχνικό Τ shirt), μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σνακ στον τερματισμό.
Παιδικός Αγώνας 1000 μ. Δρόμος Σπηλαίου : Δωρεάν (Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί μετάλλιο και σνακ στον τερματισμό)
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν, ύστερα από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
Στον παιδικό αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές ηλικίας μέχρι 12 ετών (γεννημένοι μέχρι το έτος 2010).
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του αγώνα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Ολοκληρώνοντας την ηλεκτρονική εγγραφή αποδέχονται τους όρους συμμετοχής και αναλαμβάνουν την ευθύνη συμμετοχής στον αγώνα σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες των 10,5 και 4,8 χιλ. θα είναι ηλεκτρονική. Η καταγραφή των αθλητών θα γίνεται στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
Προσοχή : Οι αθλητές που δεν θα έχουν το χορηγούμενο chip χρονομέτρησης ή δεν θα έχουν καταχωρηθεί στα σημεία ελέγχου, δεν θα συμπεριληφθούν στους τερματίσαντες.
Ο αριθμός συμμετοχής θα πρέπει να φέρεται σε εμφανή σημείο, ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει
– Το Σάββατο 25/6 ώρες 18:00-21:00 στην πλατεία Δημαρχείου Συνιστάται στους αθλητές από το Κιλκίς αλλά και σε όσους μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους το Σάββατο για δική τους διευκόλυνση αλλά και της διοργάνωσης.
-Την Κυριακή 26/6 στην αφετηρία του αγώνα από την γραμματεία , από τις 7:30 π.μ μέχρι και 15 λέπτά πριν την εκκίνηση.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών έως τις 9:45 π.μ, στην αφετηρία. Επίσης στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού θα υπάρχουν αποδυτήρια.
ΒΡΑΒΕΙΑ -ΕΠΑΘΛΑ
Αγώνας 10,5 χλμ :
Βράβευση θα γίνει στους 3 πρώτους αθλητές/τριες της Γενικής κατάταξης και στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας στους οποίους θα δοθούν κύπελλα και αναμνηστικά δώρα.
Επισημαίνουμε ότι για την συμπλήρωση κατηγορίας τίθεται ως προϋπόθεση η συμμετοχή 3 τουλάχιστον αθλητών/τριών
Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, καθώς και πακέτο συμμετοχής που θα περιλαμβάνει αναμνηστικά.
Δρόμος Υγείας – δυναμικού βαδίσματος 4,8 χμ. :
Βράβευση θα γίνει στους τρεις πρώτους αθλητές της κατηγορίας ανδρών και στις τρεις πρώτες νικήτριες της κατηγορίας Γυναικών.
Αναμνηστικά μετάλλια, θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν καθώς και πακέτο συμμετοχής που θα περιλαμβάνει αναμνηστικά.
1.000 μ. παιδικός αγώνας :
Μετάλλια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
«Δρόμος Ηρώων» 10,5 χλμ
Ανδρών: 18-30, 31-50,51+
Γυναικών: 18-30, 31-50, 51+
Σε περίπτωση που σε μία κατηγορία δεν θα υπάρξουν αθλητές (τουλάχιστον 3) , αυτή μεταφέρεται στην αμέσως προηγούμενη.
Δρόμος Υγείας-Δυναμικού Βαδίσματος Kilkis Run 4,8 χμ.
Ανδρών: Γενική
Γυναικών: Γενική
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
«Δρόμος Ηρώων» 10,5 χλμ
1ος σταθμός στο 5 χλμ. (νερό-ισοτονικό-σνακ).
4,8 χμ. Δρόμος Υγείας
1 σταθμός στο 2,5 χιλ. με νερό.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Αστυνομία,και το τμήμα »Σαμαρειτών» του Ερυθρού Σταυρού.
Ιατρός θα υπάρχει στην εκκίνηση και στον τερματισμό, με την μέριμνα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail : info@sdykilkis.gr
facebook : Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς-ΣΔΥ Κιλκίς

Σχετικές δημοσιεύσεις