Εκδήλωση της ΕΦΑ Κιλκίς για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας, αφιερώνει στην αυγουστιάτικη πανσέληνο την συναυλία ‘Όταν βγαίνει το φεγγάρι’ την  Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, ώρα 21:00 στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη και τον πιανίστα Νίκο Ζαφρανά σε έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών, όπως Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Κώστας Γιαννίδης και Μάνος Χατζηδάκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, οι συμμετέχοντες θα είναι καθήμενοι και θα φορούν μη ιατρική μάσκα. Υποχρεωτική είναι η προκράτηση θέσεων, στο τηλέφωνο 23433-50130 (Δευτέρα 16/8 έως Παρασκευή 20/8, ώρες 09.00-14.00). Ώρα προσέλευσης: το αργότερο 20.30.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες
Η Βάσω Βαϊούλη αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (αρμονία, ακορντεόν, αντίστιξη). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (2002). Παράλληλα, έκανε σπουδές κλασικού τραγουδιού (αποφοίτηση Ιούνιος 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί και με τιμητική διάκριση εξαιρετικής απόδοσης και επίδοσης). Έχει συνεργαστεί με αξιόλογες ορχήστρες και έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Νίκος Ζαφρανάς πήρε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε με υποτροφία στο Παν/μιο του Ιλλινόϊ, ΗΠΑ & στο Παν/μιο Μουσικής του Γκρατς, Αυστρία. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ν. Αφρικής. Εμφανίστηκε ως σολίστ με διάφορες αξιόλογες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε CD. Εργάστηκε σε παραγωγές όπερας σε θέατρα της Αυστρίας και της Ελλάδας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης του Π/μίου Brunel του Λονδίνου, αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και σύμβουλος ψυχικής υγείας Gestalt.

Σχετικές δημοσιεύσεις