Πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή Βαφειοχωρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι στις 27-06-2021 και ώρα 14:40 εκδηλώθηκε υπαίθρια πυρκαγιά στην αγροτοδασική περιοχή μεταξύ της κοιν. Βαφειοχωρίου και του οικισμού Κοτυλίου του Δήμου Παιονίας, καίγοντας αγροτικές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας χιλίων (1.000) στρεμμάτων περίπου.
Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Κιλκίς με επτά (7) πυροσβεστικά οχήματα (πέντε υδροφόρα & δύο επιβατικά) και δεκατρείς (13) πυροσβεστικούς υπαλλήλους ενώ υπήρξε ενίσχυση και από όμορες Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (δύο υδροφόρα) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους, την Π.Υ. Γουμένισσας με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (ένα υδροφόρο & ένα επιβατικό) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα (δύο υδροφόρα) και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους και από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα μεταφοράς προσωπικού και πεζοπόρο τμήμα έντεκα (11) πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν, δύο (2) φορτωτές του Δήμου Παιονίας και της Π.Ε. Κιλκίς αντίστοιχα, διανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες και προσβάσιμους οδούς προσέγγισης των εστιών της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν ένα (1) μικρό και ευέλικτο όχημα πυρόσβεσης, με δεξαμενή χωρητικότητας εφτακοσίων (700) λίτρων νερού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο (2) μέλη του, ένας (1) εθελοντής πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σώματος και πολίτες με γεωργικούς ελκυστήρες και άροτρα .
Ο Δήμος Παιονίας προσέφερε και κάλυψε ποσότητα πρόχειρων γευμάτων και πόσιμου νερού για όλο το προσωπικό που επιχείρησε στην κατάσβεση.
Μετά τον «μερικό έλεγχο» της πυρκαγιάς περί Ω/21.00 της 27ης Ιουνίου παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για «φύλαξη» της περιμέτρου της πυρκαγιάς έως και Ω/21.00 της 28ης Ιουνίου.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αν. Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Κιλκίς, μαζί με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Π.Υ. Κιλκίς.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Κιλκίς.

Ο Αν. Δ ι ο ι κ η τ ή

Χρήστος Ι. Γκαντίδης
Αντιπύραρχος

Σχετικές δημοσιεύσεις