Κατάληψη στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

Η κατάληψη – αποχή από τα μαθήματα στο Γυμνάσιο της Γουμένισσας συνεχίζεται για 4η μέρα. Ακούει κάποιος αρμόδιος να επιληφθεί των ζητημάτων που έχουν προκύψει;
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Γουμένισσα, 24 Μαΐου 2021
ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Δήμου Παιονίας, κύριο Σιωνίδη
Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κύριο Χριστοφορίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αντιδήμαρχο ΔΕ Γουμένισσας, κύριο Νίτση
Πρόεδρο Κοινότητας Γουμένισσας, κύριο Τάτση
Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κύριο Μαρκαδά

Σήμερα, 19 Μαΐου 2021, οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Γουμένισσας, συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας – τηρώντας τις οδηγίες προφύλαξης κατά του ιού covid -19 – προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής θέματα:
1)Εγγραφή μαθητών από το camp της Νέας Καβάλας στο γυμνάσιο της Γουμένισσας, χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις,
2) Σελφ τεστ – μάσκες, ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού μαθητών από Σεπτέμβρη για τον ιο covid-19,
3) Η γενικότερη υποβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου
Αρχικά αναφορικά με την έλευση των παιδιών από τη Νέα Καβάλα, όπως σας ενημερώσαμε και σε παλαιότερη επιστολή μας, θεωρούμε φύσει και θέσει αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων και γενικά όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας – σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – από παιδιά / μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί επαρκώς και κατά προτεραιότητα την ελληνική γλώσσα. Περίτρανη απόδειξη των όσων ισχυριζόμαστε αποτελεί το παράδειγμα του Γυμνασίου Αξιούπολης, όπου παιδιά / μαθητές του camp, παρά τη διετή συμμέτοχη τους σε τμήματα ένταξης, παρουσιάζουν παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την εκπαιδευτική διαδικασία, που καλούνται να παρακολουθήσουν. Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί η ένταξη και κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών, όταν αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, ελλείψει διερμηνέα και μόνιμου ψυχολόγου.
Επίσης άλλο ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να θίξουμε είναι το μορφωτικό επίπεδο αυτών των παιδιών που κανένας δεν έχει εγγυηθεί, με αποδείξεις και έγγραφα, ότι φοιτούσαν σε κάποιο σχολείο της χώρας τους, και αν ναι σε ποια τάξη. Πιθανόν να παρατηρηθεί το φαινόμενο παιδιά ηλικίας 17 ετών να συνυπάρχουν σε τάξη με παιδιά ηλικίας 13 ετών.
Τα σχολεία της περιοχής κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μαθησιακή υποβάθμιση καθώς τα τμήματα εκτός από πολυμελή πλέον, θα γίνουν και περισσότερο ανομοιογενή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από δηλώσεις της ίδιας της υπουργού Παιδείας, επικαλούμενη την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, ότι θα προβεί σε συγχωνεύσεις σχολείων , αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη, μέχρι και χρηματοδότηση, άρα και επιβίωση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών.
Στο σημείο αυτό πρέπει να προστεθεί και η ταλαιπωρία όλων των μαθητών με την χρήση της μάσκας εξαιτίας του ιού covid-19 για έναν ολόκληρο χρόνο , κάτι το οποίο σε άλλες χώρες όπως η Ελβετία, η Πολωνία, η Ρωσία και άλλες είναι συνιστώμενη, αλλά όχι υποχρεωτική μέσα στην σχολική τάξη. Μετά από όλα αυτά προστέθηκε και το μέτρο του υποχρεωτικού σελφ τεστ μετά το Πάσχα, για να πυροδοτήσει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των παιδιών μας.
Σε όλα αυτά , έρχονται να προστεθούν και οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των μαθητών από Σεπτέμβρη, διαψεύδοντας ο ίδιος τις δηλώσεις του, με άλλη παλαιότερη δημόσια ανακοίνωσή του ότι οι υποχρεωτικότητες είναι αντισυνταγματικές. Σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας όλα τα εμβόλια (τα οποία είναι δοκιμασμένα για 10 έως και 40 έτη) είναι αυστηρά συνιστώμενα αλλά όχι υποχρεωτικά, γι αυτό και όλοι οι γονείς σχεδόν, προβαίνουμε και στον εμβολιασμό των παιδιών μας , δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη. Σε αντίθεση με τα δοκιμασμένα εμβόλια , όλοι γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο για τον ιό covid-19 είναι σε πειραματικό στάδιο, με άδεια έκτακτης ανάγκης και σε καμία περίπτωση κανένας γονέας, εφόσον δεν το επιθυμεί, δεν θα εξέθετε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του με ένα εμβόλιο του οποίου τις επιπτώσεις θα μάθουμε όλοι μακροπρόθεσμα.
Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία μας για όλα αυτά, τονίζοντας ότι οι μάσκες, τα σελφ τεστ είναι ιατρικές πράξεις, οι οποίες δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές, βάση του Ελληνικού Συντάγματος και βάση της σύμβασης του Οβιέδο –Κυρωτικός νόμος Ν.2619/1998, ΦΕΚ Α 132, Κύρωση της σύμβασης του συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής. Στις δημοκρατίες δεν χωρούν υποχρεωτικότητες, ειδικά όταν αυτές αφορούν το μέλλον του τόπου, όπως είναι τα παιδιά.
Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να επιληφθείτε των ζητημάτων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση για να προχωρήσετε σε δίκαιες λύσεις ΑΜΕΣΑ, σεβόμενοι τις επιθυμίες και ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις