Για τη στάση της δημοτικής αρχής στη διαχείριση της πανδημίας στην Παιονία …

Δελτίο Τύπου
Την αγωνία και τον προβληματισμό του λαού της Παιονίας, για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή και τις ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Τι το ιδιαίτερο συμβαίνει στο Κιλκίς και τα κρούσματα δεν υποχωρούν αισθητά; Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιοχή και χώρο εργασίας; Τι έκτακτα μέτρα επιβλήθηκαν σε αυτούς τους χώρους και πόσο απέδωσαν; Γιατί δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας του Κιλκίς και παραμένει ακόμη χωρίς ΜΕΘ; Γιατί δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι σε μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής με ευθύνη του ΕΟΔΥ; Γιατί οι εμβολιασμοί καθυστερούν;
Η δημοτική αρχή δήλωσε αναρμόδια για τα θέματα αυτά και μάλιστα σχολίασε ότι τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για “σπέκουλα”. Την ίδια στιγμή βέβαια συμβιβάζεται με τα “ψίχουλα” της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και πέρα από κάποιες επισκέψεις κλιμακίου του ΕΟΔΥ σε οικισμούς της περιοχής και μάλιστα “κατόπιν εορτής”, δεν έχει διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Όπως και η κυβέρνηση, κάνει επίκληση της ατομικής ευθύνης παντού.
Τελικά, η δημοτική αρχή του Δήμου επιλέγει να κωφεύει σε θέματα που προκαλούν κόστος στην κυβέρνηση, όπως η τραγική κατάσταση στην υγεία στο νομό, αλλά ευχαρίστως παίζει το ρόλο του “λαγού” για την προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών τόσο για την επιβολή διοδίων, με την προώθηση της δήθεν “λύσης”της διαχωριστικής μπάρας και όχι προδιαγραφών αυτοκινητόδρομου, όσο για το προσφυγικό, όπου προωθείται η λύση δομής κλειστού τύπου.
Η δημοτική αρχή εδώ και καιρό έχει αποδείξει ότι ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα όμως είναι κοινό μυστικό ότι δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές. Όταν εργοστασιάρχης της περιοχής επιβάλλει τη λειτουργία του εργοστασίου ενώ οι μισοί εργαζόμενοι νοσούν, σημαίνει ότι δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. Όταν άλλος εργοστασιάρχης της περιοχής απολύει εργαζόμενο, με δέκα χρόνια προϋπηρεσίας, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα του, σημαίνει ότι δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. Όταν όλοι μαζί αποσιωπούν εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα σημαίνει ότι δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτές τις δυνάμεις υπηρετούν καθημερινά και δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν ακόμη και στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που νοσούν, σε αυτούς που έχασαν προσφιλή τους άτομα και συνολικά σε όσους πλήττονται από την πανδημία, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία του λαού μας, σε πείσμα όλων αυτών που δίνουν “γη και ύδωρ” για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως:
— Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί).
— Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής.
— Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,
— 15 μαθητές ανά σχολική τάξη.
— Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
— Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας
Πολύκαστρο, 23/04/2021

Σχετικές δημοσιεύσεις