Παιδική λογοτεχνία και ‘’Το παιδί με τη φουστανέλα’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31-3-2021
Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ξεφυλλίζουν τις σελίδες της παιδικής λογοτεχνίας και με αφορμή την 2α Απριλίου, παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, δημιουργούν ερεθίσματα σκέψης και μοιράζονται μαζί με τα παιδιά μια συγκινητική ιστορία που έρχεται από την Ελληνική Επανάσταση και αγκυροβολεί στη θαρραλέα ψυχή του Γρηγόρη, ενός νέου μικρού ήρωα.
Τα γενέθλια του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διακόσια δεκαέξι χρόνια από τη γέννησή του, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να ‘’μαζευτούμε’’ στη διαδικτυακή μας γωνιά την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 19:00 και να απολαύσουμε δυνατές συγκινήσεις!
Προσκεκλημένος ομιλητής της διαδικτυακής εκδήλωσης που συνδυάζει τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου με το αφιέρωμα του Δήμου Κιλκίς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης είναι ο εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος συγγραφέας παιδικών και εφηβικών αφηγημάτων Διονύσης Λεϊμονής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
-Επίκαιρη ομιλία του Διονύση Λεϊμονή για τις αξίες που προάγει η παιδική λογοτεχνία.
-Αφήγηση της Σωτηρίας Μιχαηλίδου από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς του νέου βιβλίου του συγγραφέα ‘’Το παιδί με τη φουστανέλα’’.
Σύνδεσμος Παρακολούθησης:
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/6512200233?pwd=NTdpVFZEZTNVd2VSSEdxR0VjczdTdz09

Meeting ID: 651 220 0233
Passcode: 123456789

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα
Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό, στη νερένια πολιτεία… και σήμερα ζει και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π. Η μεγάλη του αγάπη για το βιβλίο τον οδήγησε στη δημιουργία της λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής ‘’Μιλάμε για το βιβλίο’’ και στην ενεργό συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς που έχουν σχέση με αυτό, όπως στην ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), στο Κε.Βι.Μα.Συ. (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων) και στον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τη φιλαναγνωσία με συμμετοχή σε διοργανώσεις εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και σε παρουσιάσεις βιβλίων. Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών διηγημάτων. Δυο από
αυτά, ‘’Το Δέκατο Έβδομο Κιβώτιο’’ (Πατάκη, 2014) και το ‘’Το Τέταρτο Αλογάκι’’ (Πατάκη, 2017), αγαπήθηκαν τόσο πολύ, ώστε βραβεύτηκαν στην ψηφοφορία αναγνωστών του Public. Άλλα έργα του: ‘’Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ’’ (2007), ‘’Το Μυστικό της Δαγκάνας’’ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2009), ‘’Το Χαμένο Ταίρι’’ (Ακρίτας, 2009 – Εν πλω, επανέκδοση 2017), ‘’Τα Τίμια Δώρα’’ (Ήρα, 2013), ‘’Δημιουργική Γραφή στην Τάξη Α΄-Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου’’ (Γράφημα, 2018), ‘’Ο Θαλασσοσφυριχτής’’ (Αρτέον Εκδοτική, 2018). Έχει συμμετάσχει,επίσης, με ποιήματα και πεζά σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις