Μεταφορά λαϊκής αγοράς της Γουμένισσας;

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Σιωνίδη,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόταση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, για την εκ νέου μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Γουμένισσας που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις οδούς Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου, αποκλειστικά και μόνο όλοι οι πάγκοι να μεταφερθούν στην οδό Καπετάν Γκόνου μία πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Γουμένισσας και θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Γουμένισσας.
Θέλουμε να σας θυμίσουμε πως η λαϊκή αγορά παρέμεινε στον συγκεκριμένο δρόμο για πολλά χρόνια και πρόσφατα μεταφέρθηκε πάλι στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ ποτέ δεν είχε μεταφερθεί από την Ίωνος Δραγούμη.
Η όχληση από την λειτουργία της είναι μεγάλη για τους κατοίκους του δρόμου, και θα ήταν δίκαιο η εκ περιτροπής πραγματοποίηση της λαϊκής ανά τρίμηνο, σε άλλες οδούς και πλατείες της πόλης (πλατεία Χρήστου Αβραμίδη, Εθνικής Αντιστάσεως, Χρήστου Αλευρά και αρκετά άλλα σημεία).
Φυσικά, αν το επιθυμείτε μπορεί να υπάρξει λύση με τη δημιουργία μόνιμου χώρου διεξαγωγής αυτής, με συνθήκες ανθρώπινες που δεν θα ταλαιπωρούν ούτε τους παραγωγούς, αλλά ούτε και τους κατοίκους της πόλης.
Ο χώρος απέναντι (δημοτικό πάρκινγκ) από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια λύση για να δημιουργηθεί μια πρότυπη λαϊκή αγορά, με στέγαστρα για τους παραγωγούς, με έλεγχο των πωλητών, εύκολη διαχείριση και περισσότερα έσοδα για τον Δήμο.
Θέλουμε να τονίσουμε πως όχι μόνο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους παραγωγούς-μικροπωλητές που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αντιθέτως, με την πρότασή μας εξασφαλίζουμε την εργασιακή αξιοπρέπειά τους και ίσους κανόνες ανταγωνισμού που σε έναν δρόμο δεν υπάρχουν.
Πιστεύουμε πως θα είστε δίκαιος και θα προτείνετε την καταψήφισή της συγκεκριμένης πρότασης, χωρίς να μεροληπτείτε τόσο εις βάρος κάποιων επαγγελματιών, όσο και των κατοίκων του δρόμου που είναι υποχρεωμένοι να αποκλείονται κάθε Σάββατο και να ξυπνάνε στις πέντε το πρωί.
Κλείνοντας, θα παρακαλούσαμε να διαβιβάσετε την παρακάτω «ρητορική» ερώτησή μας, στον πρόεδρο της κοινότητας Γουμένισσας: Θα σας άρεσε κ. Τάτση, να μη μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας μια φορά την εβδομάδα, να μη μπορείτε να κοιμηθείτε ή να μην έχετε πρόσβαση στο σπίτι σας;

Περίοικοι της οδού Καπετάν Γκόνου
στη Γουμένισσα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Μεταφορά λαϊκής αγοράς της Γουμένισσας;”

  1. Μαρία, σωστή και δίκαιη τοποθέτηση. Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, που εκλέχτηκαν για να μας κυβερνούν και όχι για να μας ταλαιπωρούν, πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα, που ορθώς αναδεικνύεις σε όλες του τις διαστάσεις. Είναι εύκολη η μετακίνηση της λαϊκής, χωρίς καμία σκέψη, απλά να φύγει το πρόβλημα από τα χέρια τους, αλλά είναι μια δύσκολη απόφαση αν πραγματικά κάποιος θέλει μόνιμη λύση, μα πάνω από όλα ν’ ακούσει τους κατοίκους και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. Η πραγματοποίησή της σε μόνιμο χώρο, με σωστές υποδομές και έλεγχο, πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση. Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις των διοικούντων, τότε η εκ περιτροπής λύση, φαντάζει να είναι το πιο σωστό μέτρο!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα