Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με Διοικήσεις ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4-3-2021
Η πληττόμενη τοπική επιχειρηματικότητα από τη δίνη της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τις Διοικήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και των τεσσάρων Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Αξιούπολης.
Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου διεκτραγώδησαν την κατάσταση που βιώνουν καθώς συνεχίζουν να μετρούν πληγές στη μακρά περίοδο αναστολής της οικονομικής τους δραστηριότητας και να αισθάνονται ακόμη τις σοβαρές αναταράξεις της υγειονομικής κρίσης. Η αρωγή της Αυτοδιοίκησης, όπως εξήγησαν είναι αναγκαία, σε όποια μορφή κι αν εκδηλωθεί για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των οικογενειακών κατά βάση επιχειρήσεων που τη συναρθρώνουν.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του ετέθησαν και τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να επουλώσει τα οικονομικά τραύματα που προκάλεσε η πανδημία, εντούτοις έχει ήδη αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την απαλλαγή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την τοπική φορολογία (τέλη φωτισμού, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων) για όσο διάστημα έμειναν κλειστά σε συνεννόηση με τους τοπικούς εκπροσώπους των εμπόρων και των επαγγελματιών ώστε να ελαφρύνει το βαρύ φορτίο των υποχρεώσεών τους. Στην πρώτη περίοδο της Covid – 19, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς, τα μέτρα αυτά εφαρμόστηκαν ενώ δόθηκαν περαιτέρω κίνητρα με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων το περασμένο καλοκαίρι χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Σημείωσε, τέλος, ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς είναι σε ετοιμότητα για να προχωρήσει σε νέα απαλλαγή των καταστημάτων από βασικά τέλη όταν ενεργοποιηθεί η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο δεύτερο κύκλο αναστολής της λειτουργίας τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις