Οι κοινωνικές υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή για τις ευπαθείς ομάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες αξιοποιούν τη χρήσιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος σε ότι αφορά την προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊού και μπαίνουν πάλι στην πρώτη γραμμή για να συνεχίσουν πιο δυναμικά το κοινωνικό τους έργο.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας θέτει σε λειτουργία τη Γραμμή Υποστήριξης και Αλληλεγγύης για να υπηρετήσει τις ανάγκες ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων, που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους σε βασικά δημόσια αγαθά που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία τους.
Η τηλεφωνική γραμμή 23413 52226 γίνεται και πάλι η ζώσα μαρτυρία υποστηρικτικού και αλληλέγγυου ενδιαφέροντος, το σημείο της αξιόπιστης επικοινωνίας με το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ οι εργαζόμενοι του οποίου θα φροντίσουν οι συνάνθρωποί μας να έχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες μένοντας σπίτι ασφαλείς και προστατευμένοι, στο πλαίσιο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων κατά της διασποράς του Covid -19.
Ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα μπορούν να ζητούν βοήθεια στη Γραμμή Υποστήριξης και Αλληλεγγύης για:
– την προμήθεια αγαθών για το νοικοκυριό τους
– την αγορά φαρμάκων
– την κάλυψή τους σε ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Τα στελέχη του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ θα σταθούν αρωγοί και θα μεριμνήσουν για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου (ώρες λειτουργίας 8:00 – 14:00) και για όσο διάστημα ισχύσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα.
Κεντρικό μήνυμα της κοινωνικής μονάδας είναι: ‘’Μείνε Σπίτι και Τηλεφώνησέ μας. Θα σε Φροντίσουμε’’.

Σχετικές δημοσιεύσεις