Αγαθοπούλου:Για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κιλκίς

Μετά τις αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, για την είσοδο εκ νέου των εργολάβων στις υπηρεσίες της καθαριότητας και μετά την συνάντησή μου με τις εργαζόμενες του νοσοκομείου στην καθαριότητα τρία πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας έκλεισαν το μάτι στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ανοίγοντάς τους «παραθυράκι» στον νόμο. Οι διοικήσεις επιλέγουν να πετάξουν τους εργαζόμενους από το παράθυρο για να βάλουν από την πόρτα τους εργολάβους.
Μετά τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να επανέλθουν οι εργολάβοι και στις υπηρεσίες φύλαξης και σίτισης, με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.
Η επιλογή της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι 31/12/2021, όπως της δίνεται η δυνατότητα μέσω πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης, αντιστοιχεί με απόλυσή τους.
Το Υπουργείο Υγείας, και ο κ. Κικίλιας, πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη ώστε οι εργαζόμενες αυτές να μη χάσουν τη δουλειά τους. Εργαζόμενες οι οποίες με υπερβάλλον ζήλο ανταπεξήλθαν στον δύσκολο καθήκον τους μέσα στην πανδημία, κρατώντας το νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές και για το προσωπικό και τους ασθενείς, επιβραβεύονται με ανεργία.

Σχετικές δημοσιεύσεις