Απετράπη εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην ελληνική επικράτεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 13 Αυγούστου 2020
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο παραλήπτης δεμάτων που περιείχαν πάνω από 47 κιλά κάνναβη. Στις έρευνες συμμετείχε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλα» Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κατάφεραν μετά από συντονισμένες ενέργειες, να εντοπίσουν και να αποτρέψουν την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην ελληνική επικράτεια.
Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (12 Αυγούστου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, μέλος οργανωμένου δικτύου εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και περαιτέρω διακίνησης τους στο εσωτερικό της ελληνικής επικρατείας.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, εντοπίσθηκε το παραπάνω άτομο να αποθηκεύει στο όχημά του σάκους, που περιείχαν 9 δέματα με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 47 κιλών και 415 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ποσότητες κάνναβης είχαν εισαχθεί από μέλη του κυκλώματος μέσω μη νομοθετημένου συνοριακού σημείου σε περιοχή του Κιλκίς, με σκοπό την παραλαβή τους από τον συλληφθέντα και την περαιτέρω διακίνηση.
Στην κατοχή του, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα:
• ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 254,4 γραμμαρίων,
• ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7,8 γραμμαρίων,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• 4 κινητά τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε, για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebookο:

Σχετικές δημοσιεύσεις