Επίσκεψη Τζιτζικώστα στη Γουμένισσα (βίντεο)

dsc_04Περιοδεία στο Δήμο Παιονίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Περικλή Κολότσιο, στελέχη και υποψηφίους της «Αλληλεγγύης». Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Ιστορική Έδρα του Δήμου Παιονίας τη Γουμένισσα και ειδικότερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννη Αλίρη, όπου του επέδωσε ενημερωτικό υπόμνημα για αναπτυξιακά έργα της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής, στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ Γουμένισσας.

httpv://youtu.be/5oL-c_ZmiF4

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Γουμένισσα 9/4/2014
Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας
προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

dsc_0427

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1. Κατασκευή οδού Γουμένισσας – Ευρωπού
Παρατηρήσεις:
Συντομεύει κατά πολύ την απόσταση Γουμένισσας – Ευρωπού και συνδέει με εύκολη και σύντομη πρόσβαση δύο μεγάλες δημοτικές κοινότητες. Με προοπτική κατασκευής της γέφυρας Αξιού στον Άσπρο, κάνει εύκολη και σύντομη την πρόσβαση προς ΠΑΘΕ και διευκολύνει την μεταφορά γεωργοκτηνοτροφικών και δασικών προϊόντων στην Θεσ/νίκη και στις μεγάλες πόλεις, με χαμηλό κόστος. Με ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργείται ένας οδικός άξονας που εκατέρωθεν του δρόμου δίνει την δυνατότητα να εγκατασταθούν εργοστασιακές μονάδες, είναι έργο ζωής για τους δύο οικισμούς και τον ορεινό όγκο της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας και όχι μόνο.
2. Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών δρόμου προς Πέλλα.
Παρατηρήσεις:
Συντομεύει την απόσταση προς μεγάλα αστικά κέντρα, διευκολύνει την μεταφορά γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων με μικρότερο κόστος–ενθαρρύνει την επίσκεψη στα Μοναστήρια καθώς και στο Πάικο ανθρώπων που θέλουν να επιλέξουν την περιοχή μας για μονοήμερες εξορμήσεις. Είναι έξοδος προς Εγνατία οδό.
3. Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών παραπλεύρου δρόμου προς Γρίβα από το ύψος της Αγ. Παρασκευής.
Παρατηρήσεις:
Υπάρχει χωματόδρομος που εξυπηρετεί τις ανάγκες των γεωρκτηνοτρόφων. Επίσης, λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα και η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος περίπου πεντακοσίων μέτρων θα εξυπηρετήσει κατοίκους και τουριστικούς επισκέπτες της περιοχής.
4. Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών δρόμου προς Γιαννιτσά.
Παρατηρήσεις:
Υφιστάμενος δρόμος ενώνει με την πόλη των Γιαννιτσών, Εδέσσης, Βέροιας, Φλώρινας κ.ά.
Υπάρχει ανάγκη και λόγω μεγάλης κυκλοφορίας, να βελτιωθεί. Εξυπηρετεί μεταφορά γεωργοκτηνοτροφικών και δασικών προϊόντων σε μεγάλα αστικά κέντρα.

 Ο Πρόεδρος
της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας
Ιωάννης Αλίρης

dsc_0432

dsc_0431

dsc_0429

dsc_0443

dsc_0437

dsc_0446

dsc_0449

dsc_0451

Σχετικές δημοσιεύσεις