Καφέ – μεζεδοπωλείο «ο Μελισσοκόμος» στη Γουμένισσα, εδώ γυρίστηκε ταινία του Θ. Αγγελόπουλου

Στη Γουμένισσα έχουν γυρισθεί σκηνές της ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος» το (1986) με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, την Νάντια Μουρούζη, την Τζένη Ρουσσέα κ.ά.
Κάποτε γυρίστηκε εδώ μέσα «ο Μελισσοκόμος», από τότε έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια, το παραδοσιακό καφενείον του κυρ-Θάνου έγινε καφέ – μεζεδοπωλείο, οι φωνές του Θ. Αγγελόπουλου να καθοδηγεί τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι αντικαταστάθηκαν από μια γλυκιά νοσταλγία του παρελθόντος στο διατηρητέο κτίριο που στεγάζετε το ανακαινισμένο καφέ – μεζεδοπωλείο της εγγονής Χρυσούλας Κουτσού.
Τη θέση του κυρ – Θάνου που εξυπηρέτησε τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι έχουν πάρει η εγγονή του Χρυσούλα, που φτιάχνει τα ποτά τους καφέδες και του εκλεκτότερους μεζέδες, και ο Αντώνης, που σερβίρει τους πελάτες στριφογυρνώντας με τον δίσκο του ανάμεσα στα όμορφα, ξύλινα τραπέζια.
Στο μαγαζί όλα είναι φτιαγμένα με ρομαντικό μεράκι και πιστά αφοσιωμένα στην Μακεδονίτικη παράδοση του φιλόξενου καφενέ. Σερβίρεται καφές ψημένος σε μπακιρένιο μπρίκι στο γκαζάκι, συνοδευόμενος με μικρό μαστιχωτό λουκούμι, γλυκόπιοτος espresso αλλά και το ξακουστό τσίπουρο Γουμένισσας με μεζεδάκια από προϊόντα της περιοχής. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2343043460, πλατεία 23ης Οκτωβρίου Γουμένισσα.

Φώτο η κολόνα που ακούμπησε ο Μαστρογιάννι ως "Μελισσοκόμος" και ο δίσκος που σερβιρίστηκε ο καφές του.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε σκηνή από την ταινία «Ο μελισσοκόμος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου γυρισμένη στο «Παραδοσιακό Καφενείον» του αείμνηστου Θάνου Βαβάμη που βρίσκεται στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου στη Γουμένισσα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Καφέ – μεζεδοπωλείο «ο Μελισσοκόμος» στη Γουμένισσα, εδώ γυρίστηκε ταινία του Θ. Αγγελόπουλου”

  1. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    Το μαγαζί σας τα σπάει,καλές δουλειές και εάν θέλετε υπαλλήλους εδώ είμαστε
    Θα τα πούμε και από κοντά

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα