Κιλκίς:Προσποιήθηκε υπάλληλο ΔΕΗ και έκλεψε χρήματα ηλικιωμένης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2020
Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα ένας ημεδαπός άνδρας και να εξιχνιαστεί υπόθεση διακεκριμένης κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό του Κιλκίς.
Ειδικότερα, προχθές (17 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί ο προαναφερόμενος άνδρας επιβαίνοντας σε όχημα που οδηγούσε συνεργός του, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού.
Στη συνέχεια ζήτησε από την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει ότι χρήματα και κοσμήματα υπήρχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, τα οποία αφαίρεσε σε ανύποπτο χρόνο και διέφυγε με το όχημα που τον περίμενε ο συνεργός του.
Σύμφωνα με δήλωση της παθούσας κατάφερε να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ περίπου.
Από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, εντοπίστηκε χθες (18 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης επιχείρησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε όχημα και εμβολίζοντας περιπολικό όχημα, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών και στη συνέχεια προσπάθησε να απωθήσει τους αστυνομικούς.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
• Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
• Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
• Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις