Απάντηση Σιωνίδη στην ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟTΩΝ

Κύριε διαχειριστά,
Διάβασα δημοσίευμα στη σελίδα σας που το υπογράφει η «ομάδα αλήθειας δημοτών» σχετικά με διάλογο που είχε ο δήμαρχος και εγώ στο TV100. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα που δεν υπογράφονται επώνυμα, διανύουμε όμως προεκλογική περίοδο και τέτοιου είδους δημοσιεύματα επηρεάζουν την κρίση των δημοτών. Το άρθρο περιλαμβάνει αναφορές που προφανώς δεν έχει εξακριβωθεί η ακρίβεια τους.
Στην τέταρτη παράγραφο αναγράφεται δήλωση του δημάρχου που ισχυρίζεται ότι είχα καταγγείλει κακοδιαχείριση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ αναφορικά με την ΔΕΗ και στην συνέχεια τον ενέταξα στο συνδυασμό μου. Αυτό είναι ψέμα και κατασκευασμένη παραπληροφόρηση από όποιον το ισχυρίζεται.
Κατήγγειλα πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, στον τύπο και καταγγέλλω στις ομιλίες μου την κακοδιαχείριση που έγινε στο δήμο με την ΔΕΗ.
Αυτή αφορά στο ταμείο καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου στο οποίο όλοι οι δημότες πληρώνουν τέλη για τις υπηρεσίες αυτές.
Από τα χρήματα του ταμείου αυτού, ο δήμος πλήρωσε στην ΔΕΗ οφειλές της ΔΕΥΑΠ χωρίς να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Τα χρήματα του ταμείου προορίζονται αποκλειστικά για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλη ανάγκη ούτε του δήμου ούτε νομικού προσώπου.
Την ευθύνη διαχείρισης του ταμείου του δήμου έχουν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών και όχι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Αυτούς έχω καταγγείλει.
Η πρώτη μου αναφορά σε κακοδιαχείριση με στοιχεία, ήταν για το ποσό των 199,900 ευρώ στο ρολόι του βιολογικού καθαρισμού της Τούμπας. Τον Μάρτιο του 2018 το οφειλόμενο υπόλοιπο του λογαριασμού ήταν μηδενικό (0) και σε ένα μήνα (τον Απρίλιο) έφτασε τις 199,900. Αξιοσημείωτο είναι δε , πως από τον Μάρτιο του 2018 καθήκοντα προέδρου της ΔΕΥΑΠ ανέλαβε ο δήμαρχος.
Τον Φεβρουάριο του 2018 με αφορμή την παραίτηση του τότε πρόεδρου της ΔΕΥΑΠ ο δήμαρχος δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο τον επαίνεσε για τις υπηρεσίες του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Από την στιγμή που αποφάσισε να μην πολιτευτεί μαζί του, οι έπαινοι μετατράπηκαν σε κατηγορίες.

Τα συμπεράσματα δικά σας
Κώστας Σιωνίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις