Γουμένισσα: Μουσική παράσταση την Κυριακή στην πλατεία Θ. Ζελέγκου

«ΚΙΝΗΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ»,
μια μουσική παράσταση πολυφωνίας

Κι αν ο Σεπτέμβρης φτάνει μέχρι να πεις αστραπή,
Είμαστε εδώ, με το σχήμα «Κατά-φωνή»!
Στον απόηχο του καλοκαιριού σχεδιάζουμε σεπτεμβριανές φιέστες και είμαστε
έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας!

Με στόχο την ανάδειξη του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, το φωνητικό σχήμα «Κατά – φωνή» παρουσιάζει σε χωριά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ένα ρεπερτόριο ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών, με τη δομή κινητού καφενείου. Ενόψει της επετείου των 20 ετών από την σύναψη της Σύμβασης της Ελλάδας με την UNESCO, η μουσική performance «Κινητή πολυφωνία – κινητό καφενείο» στοχεύει στη διάδοση και διαφύλαξη στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού, η σχέση του ανθρώπου με τη μουσική και το κρασί, και ειδικότερα με την ηπειρώτικη πολυφωνία και την ιδέα του συνεταιρίζεσθαι, αναδεικνύεται ασυνείδητα στα κινητά καφενεία με τη μορφή της παρέας. Το τελευταίο μέρος της performance αυτής θα περιλαμβάνει από κοινού με τους θεατές μια εκμάθηση/ένα τραγούδισμα ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, καθώς και δοκιμή ποικιλίας οίνου του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”.

https://www.facebook.com/kataphoni?mibextid=ZbWKwL
https://www.instagram.com/kataphoni_vocal_ensemble/
kataphoni.contact@gmail.com
8-24 Σεπτεμβρίου
μεσημέρια και βράδια
Κατερίνη Πιερίας, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Βέροια, Γουμένισσα Κιλκίς, Γιαννιτσά, Νέα Αγχίαλος Μαγνησίας, Άγιος Βλάσης Πηλίου κ.α. +306982111694 και +306979095942

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το φωνητικό σχήμα Κατά-φωνή δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2023 με στόχο την ανάδειξη του παραδοσιακού και πολυφωνικού τραγουδιού σε μια εκδοχή παρέας, τραπεζιού και όμορφων στιγμών. Αφορμή στάθηκε η δράση της εταιρείας θεάτρου ΟΜΑΖ για την ανάδειξη του πολυφωνικού ηπειρώτικου τραγουδιού και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» με τίτλο «Κινητή πολυφωνία- μια μουσική παράσταση πολυφωνίας».
Μέλη:
Νίκος Βρύζας, Λήδα Γρηγοριάδου, Αλκυόνη Θηλυκού, Χρήστος Καλογριδάκης, Ξανθίππη Κουτούφη, Βάσω Μιχαηλίδου, Έλενα Μουδίρη- Χασιώτου, Αρετή Πολυμενίδη, Πέτρος Παπαζήσης, Ρίτσα Ραπτοπούλου, Χριστίνα Σκεύη,.
Παραγωγή: ΟΜΑΖ ΑΜΚΕ
Διάρκεια: 1 ώρα και κάτι

Η δράση υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις