Eγγραφές ΣΔΕ Γουμένισσας

Οι εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Γουμένισσας-Παιονίας, για το επόμενο σχολικό έτος 2023-24 έχουν ξεκινήσει. Το ΣΔΕ συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Γουμένισσας (Ροδοπούλου 33) και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5:00–8:00 μ.μ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού Σχολείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2343041581 & 6973726126.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας [Σ.Δ.Ε.] αποτελεί ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο (απογευματινό γυμνάσιο) για ενήλικες.
Το Σ.Δ.Ε. Γουμένισσας-Παιονίας εξυπηρετεί όλο το Δήμο Παιονίας, καθώς και περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες άνω των18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη (9) υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι απόφοιτοί του μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν εργασία ως ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) ή να συνεχίσουν περαιτέρω τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Λύκειο, ΕΠΑΛ) και κατόπιν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΙΕΚ, Πανεπιστήμιο).
Τα μαθήματα (γραμματισμοί) που διδάσκονται είναι: η ελληνική και η αγγλική γλώσσα, η πληροφορική, τα μαθηματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, η περιβαλλοντική εκπαίδευση,
και οι φυσικές επιστήμες. Επίσης, το σχολείο διαθέτει και Συμβούλους, Ψυχολόγο και Σταδιοδρομίας, για ομαδικές και ατομικές συνεδρίες. Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο καθώς διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες των εκπαιδευόμενων, σύμφωνα με τις σημερινές ουσιαστικές ανάγκες των ενήλικων και τις απαιτήσεις της εποχής. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν περιλαμβάνει το άγχος των διαγωνισμάτων και των τελικών εξετάσεων. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του σχολείου συμμετέχουν δωρεάν στις εξετάσεις απόκτησης πιστοποίησης των γνώσεων πληροφορικής που έχουν αποκτήσει στο σχολείο (ECDL). Eπίσης, σε δραστηριότητες εκτός Σχολείου, όπως τα Σχέδια Δράσης (Projects), τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και άλλες καινοτόμες δράσεις, στα πλαίσια της σύνδεσης με την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα.
Μην αμελείτε να εκμεταλλευτείτε και να αξιοποιήσετε τη δεύτερη ευκαιρία που δικαιούσθε και σας προσφέρεται για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη και καταξίωση. Σκεφτείτε ότι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και ότι η ελληνική νομοθεσία απαιτεί πλέον ολοκληρωμένη την υποχρεωτική εκπαίδευση για κάθε Έλληνα πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί, έστω και περιστασιακά, σε κάποιο δημόσιο φορέα.

Σχετικές δημοσιεύσεις