Ποδηλατική βόλτα στις Καστανιές

Σε μια βόλτα διαφορετική από τις συνηθισμένες, με φόντο την ανοιξιάτικη πανδαισία των χρωμάτων, προσκαλεί τους πολίτες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιών, τη Δευτέρα 17 Απριλίου, δεύτερη ημέρα του Πάσχα στις 10:30 το πρωί.
Είναι η ποδηλατική βόλτα, μια αθλητική και υγιεινή δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά και οι μεγάλοι! Ξεχύνονται στον χωματόδρομο, χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού και της πρωτιάς, και ποδηλατούν μέχρι τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Μεταλλικού. Αυτή θα είναι η απόσταση και της φετινής διαδρομής.
Στην επιστροφή τους στο χωριό οι ποδηλάτες ίσα που θα πάρουν μια ανάσα γιατί σταθμεύοντας στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου τους περιμένουν παιχνίδια. Παραδοσιακά παιχνίδια όπως τσουβαλοδρομίες, αβγοδρομίες και διελκυστίνδα αλλά και σύγχρονα, τύπου Survivor με πιο ενισχυμένες εγκαταστάσεις.
Η ποδηλατική βόλτα, συνδυασμένη με την αναβίωση των παραδοσιακών παιχνιδιών, έχει μια όμορφη μακρά παράδοση στις Καστανιές, που συμπληρώνει φέτος είκοσι ένα χρόνια, με σταθερό διοργανωτή τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Σχετικές δημοσιεύσεις