Εκδηλώσεις Μνήμης στον Ευρωπό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

1922-2022: Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή διατηρούμε την ιστορική Μνήμη.
Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθούν στον Ευρωπό το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 εκδηλώσεις Μνήμης.
-Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 ,στις 21.15 μ.μ., στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Ευρωπού, μαθητές από το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Ευρωπού παρουσιάζουν το χρονικό του ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού, και
-Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθούν, με την συμμετοχή όλων των Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Παιονίας: Ιερό Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Σφαγιασθέντων και τέλος στο πάρκο της πλατείας Ευρωπού θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Dr Θεοδοσίου Κυριακίδη, Επιστημονικού Συνεργάτη στην έδρα Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα:»Ιστορική επισκόπηση και κριτικός αναστοχασμός της Μικρασιατικής Καταστροφής», η χορωδία του Μουσικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού θα τραγουδήσει Μικρασιάτικους σκοπούς και τέλος τα χορευτικά τμήματα των Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Παιονίας θα χορέψουν παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς.
Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Δήμος Παιονίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών Ερευνών Ευρωπού, τον Α.Μ.Σ. Ευρωπού, το Λύκειο και το Γυμνάσιο Ευρωπού.
Συμμετέχουν.:
Η Κοινότητα Ευρωπού
Ο Μουσικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού
Ο Μορφωτικος Παλαιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων «Ο Καραγιάννης»
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ευρωπού

Με εκτίμηση
Καραγιαννόπουλος Απόστολος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών
Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού

Σχετικές δημοσιεύσεις