Κιλκίς: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», την οποία συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α., και διοργανώνει τις εξής δράσεις:
Περίπατος γνωριμίας με την ελληνιστική πόλη και τα ταφικά μνημεία στην Κοινότητα Τούμπας Δήμου Παιονίας, ώρα 10.30.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούμπας «Αταλάντη» και την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας. Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου των Ταφικών Τύμβων. Ο περίπατος θα ξεκινήσει με παρουσίαση των ταφικών τύμβων Ι και ΙΙ, ακολούθως μέσα από ροδιές και ελιές θα πορευτούμε ως τον λόφο Σημάδι, με σύντομη στάση στον ποταμό Γοργόπη με τα γάργαρα νερά, έχοντας στα δυτικά το δασωμένο Πάικο και στα ανατολικά την κοιλάδα του Αξιού.
Πικ-νικ στον αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού, ώρες 12.00-16.00.
Στη δράση συμμετέχει ο Περιπατητικός Σύλλογος Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Παλατιανού «Παναγία Σουμελά» και ο Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαριού. Περιλαμβάνει πικ-νικ επισκεπτών σε επιλεγμένα σκιερά μέρη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ξεναγήσεις σε μικρές ομάδες κοινού και ακόμη θεματικές ξεναγήσεις για τη χλωρίδα της περιοχής από ειδικό ερευνητή, με αναφορές και στη χλωρίδα κατά την αρχαιότητα. Μέχρι 80 άτομα, απαραίτητη προκράτηση έως Πέμπτη 26 Μαΐου (9.00-12.00), τηλ.: 23410 22005 & 23410 76661.
Περιπατητική περιήγηση στο απόρθητο φρούριο του Γυναικοκάστρου, ώρα 10.30.
Η δράση αφορά ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί στο βυζαντινό φρούριο Γυναικοκάστρου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς. Αφετηρία το Κ.Π.Ε., στους πρόποδες του λόφου, με κατεύθυνση το βυζαντινό φρούριο και σύντομες στάσεις κατόπτευσης του περιβάλλοντος χώρου και των μνημείων του, όπως ο ταφικός τύμβος της Πρώιμης Εποχής Σιδήρου (10ος-9ος αι. π.Χ.).
Δήλωση συμμετοχής έως Πέμπτη 26 Μαΐου (09:00-12:00), τηλ.: 23410 22005 & 23410 76661. Απαραίτητα: υποδήματα πεζοπορίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, νερό και ξηρά τροφή.

Σχετικές δημοσιεύσεις