H Π.Ε. Κιλκίς εξόπλισε τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας

Εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης στα μέλη των εθελοντικών ομάδων της Π.Ε. Κιλκίς, οι οποίες είναι ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας “Το Πάικο”), καθώς και στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας που έχει ορίσει ο κάθε Δήμος της Π.Ε. Κιλκίς (Παντελή Πηλείδη/προϊστάμενο Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κιλκίς και Γεώργιο Δουλκερίδη/Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας).
Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργο στο οποίο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη στα στελέχη και τους εθελοντές.
Στόχος – όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης-«είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η θωράκιση των συμπολιτών μας που εθελοντικά με πνεύμα αυταπάρνησης, βάζοντας πάνω και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές».
«Ο εθελοντισμός είναι επιλογή, στάση ζωής και συστατικό της κοινωνικής αλληλεγγύης» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, στη διάρκεια της λιτής- και με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 – τελετής που έγινε στο Διοικητήριο, στην οποία παρέστησαν οι περιφερειακές σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου και Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου.
Ο κ. Βεργίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας για το έργο τους και τη συνεχή παρουσία τους, σε δράσεις που αφορούν την πρόληψη και τη διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε συνεργασία με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας (Θεόδωρο Κοκκίνη/αναπληρωτή προϊστάμενο τμήματος και Κλεαρέτη Πασσαλίδου /στέλεχος τμήματος) παρέδωσε τους σάκους με ρούχα και ειδικό εξοπλισμό στους προέδρους των προαναφερόμενων πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων της Π.Ε. Κιλκίς Αικατερίνη Παναγιωτίδου – Φραγγίδου (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) και Κωνσταντίνο Πιλάτο (Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας “Το Πάικο”), ευχαριστώντας τους για τη συμβολή τους στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και στους κ.κ. Πηλείδη και Δουλκερίδη.
Οι σάκοι περιέχουν ρουχισμό (μπουφάν, παντελόνια ασφαλείας κ.ά) και ειδικά εφόδια, όπως κράνη ασφαλείας για αντοχή σε ύψος, μάσκες προστασίας από καπνό, γυαλιά ασφαλείας, φορητό εξοπλισμό επεξεργασίας νερού, απαραίτητα για την ασφάλεια των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.-

Σχετικές δημοσιεύσεις