Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021 στην αρχαία πόλη Ευρωπού

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας, συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ′ Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός′ με το χορόδραμα

Α Ψ Η Φ Ω Ν Τ Α Σ  Τ Ο Υ  Σ Θ Ε Ο Υ Σ
Το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης

μια Folk Opera, που παρουσιάζεται από τους ALCEDO FOLK BAND
στην αρχαία πόλη Ευρωπού στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2021

Η άδικα μεταμορφωμένη Αλκυόνη ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανατροπές για να συναντήσει αυτούς, που αντιστάθηκαν στη θεϊκή εξουσία. Την Δάφνη, την Αράχνη, τον Οδυσσέα, τον Διομήδη, τον Ηρακλή, μέχρι στο τέλος να φτάσει σε αυτόν που αγάπησε τους ανθρώπους απ’ όλους πιο πολύ…

Οι Alcedo συνθέτουν ένα νέο και φρέσκο κείμενο με έμπνευση και αφετηρία τις διηγήσεις περί μεταμορφώσεων του Οβιδίου. Έτσι, δημιουργούν ένα χορόδραμα, το οποίο ονομάζουν folk opera. Νέες και πρωτότυπες μουσικές, χοροί, ιντερμέδια, τραγούδια και απρόσμενα «χορικά» ξετυλίγουν και αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ το χορευτικό τρίο Araneum ανασυνθέτει συνεχώς επί σκηνής τις εικόνες της αφήγησης. Οι έξι μουσικοί συχνά συμμετέχουν σε σκηνικές δράσεις, ενώ με διάφορους τρόπους συμβάλλουν όχι μόνο στις μυθολογικές «μεταμορφώσεις» αλλά και σε αυτές της μουσικής φόρμας.

Συντελεστές
Μουσικές συνθέσεις-τραγούδια
Alcedo folk band
Βασική ιδέα σεναρίου
Στέφανος Χατζηαναγνώστου
Κείμενα-στίχοι τραγουδιών
Alcedo folk band
Σκηνοθεσία
Κώστας Γάκης
Βοηθός σκηνοθέτη
Νατάσα Φαίη Κοσμίδου
Χορογραφία
Δάφνη Σταθάτου
Ηχοληψία
Πασχάλης Κολέντσης
Επιμέλεια φωτισμού
Γιώργος Πουλίδης

Μουσικοί επί σκηνής
Μαρία Μιχαλάκα
Βιολί, τζουράς, τραγούδι
Στέφανος Χατζηαναγνώστου
Φλάουτο, κρουστά
Γιάννης Ταυλάς
Κιθάρες, λαούτο, κρουστά
Δημήτρης Κουφαλάκος
Φαγκότο, φυσαρμόνικα

Μενέλαος Μωραΐτης
Τούμπα
Κώστας Κωνσταντάτος
Βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή

Επιμέλεια παραγωγής
Χορευτές επί σκηνή
Δάφνη Σταθάτου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αναστασία Δρούγα

Χρήσιμες πληροφορίες:
Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Καταβάλλεται το αντίτιμο του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού: 3€ (κανονικό) και 2€ (μειωμένο). Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στο: digitalculture.gov.gr, από όπου εκδίδετε το προσωπικό Δελτίο Εισόδου στην εκδήλωση.
Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού (κρατάμε αποστάσεις 1,5 μ, οι συμμετέχοντες θα είναι όλοι καθήμενοι) συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης . Ώρα προσέλευσης: το αργότερο 19.30.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις