Στάση Εργασίας για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό των Υγειονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 16/7/2021 έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Μοναδικό θέμα ο προωθούμενος από την κυβέρνηση υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και οι προσπάθειες εκφοβισμού και διάσπασης τους.
Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών στηρίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του covid – 19 αλλά τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των απειλών για ποινές, περικοπές μισθών και απολύσεις. Καταδικάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και προσβλητικές απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το περιφρονημένο, συκοφαντημένο και αποδεκατισμένο από την κυβέρνηση δημόσιο σύστημα υγείας.
Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθούν άμεσα, αποφασιστικά και δυναμικά για το θέμα.
Ζητούν από τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των υγειονομικών να στηρίξουν τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους, να ενημερώσουν άμεσα τους εργαζόμενους στους χώρους τους και να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (7:00-11:00π.μ.) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 21/7/2021 στις 8:30 π.μ.
Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό μας, τον covid – 19 αλλά και σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας διχάσει και να μας εκφοβίσει.
Οι υγειονομικοί , όπως και όλοι οι πολίτες, έχουν σίγουρα ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά έχουν και απέναντι στην διαφύλαξη της δημοκρατίας, του συντάγματος και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων.

Το Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
ως εξουσιοδοτημένο από την συγκέντρωση των εκπροσώπων στις 16/7/2021

    Ο Πρόεδρος                           O Γεν. Γραμματέας
Κοροξενός Χαράλαμπος            Βούλτσιος Αθανάσιος

Την Τετάρτη 21/07/2021, 4ωρη στάση εργασίας (07:00 – 11:00 π.μ.) της ΠΟΕΔΗΝ.
Για την μετακίνηση στο ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ θα διατεθεί λεωφορείο.
Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Κιλκίς.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απόφαση Γενικού Συμβουλίου Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 για την αντίθεσή μας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).
Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.
Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.
Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις