Σε εξέλιξη ο αποχιονισμός με ανοιχτό το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14-2-2021
Με κάθε διαθέσιμο μέσο, με χειριστές, οδηγούς μηχανημάτων να «οργώνουν» τους δρόμους το απόγευμα του Σαββάτου και όλο το βράδυ, κάτω από πολικές θερμοκρασίες, οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας επιχείρησαν να αποκρούσουν το χιονιά.
Στη μάχη της «Μήδειας», που σχημάτισε ένα πυκνό στρώμα χιονιού στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, επιστρατεύθηκαν τρακτέρ, αλατιέρες, φορτηγά με μαχαίρια, με συνεχή δρομολόγια για να λιώσει το χιόνι και ρίψεις αλατιού στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης. Ειδική προτεραιότητα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης του Κιλκίς και στη δυνατότητα οδικής πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Κιλκίς.
Στο μεγαλύτερο τμήμα του Κιλκίς οι δρόμοι είναι καθαροί και οι ρίψεις αλατιού συνεχίζονται για να μην προκληθεί παγετός.
Γκρέιτερ, αγροτικά μηχανήματα συμμετέχουν στην επιχείρηση αποχιονισμού στον άξονα της Ποντοκερασιάς, του Κεντρικού, της Επταλόφου, του Ισώματος, του Λαοδικηνού, του Νέου Αγιονερίου, της Νέας Σάντας, του Πεδινού και των Μουριών ενώ ένα JCB επιχειρεί στην περιοχή Μεταλλικού – Μεγάλης Βρύσης και Χωρυγίου.
Το έργο του αποχιονισμού, που συντονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, συνεπικουρούν Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.
Για την εξυπηρέτηση των δημοτών και κτηνοτρόφων για τις ανάγκες πρόσβασης στις κτηνοτροφικές τους μονάδες, ποσότητες αλατιού διατίθενται στο στρατόπεδο Δογάνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο