102η Επέτειος Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου 1918

Με την συμβολική συμμετοχή ολιγομελών αντιπροσωπειών από τις σύμμαχες χώρες του Α’ παγκοσμίου πολέμου Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε η επέτειος της διάστασης του Μακεδονικού μετώπου που οδήγησε στην συνθήκη ειρήνης του πολέμου.
Στο διασυμμαχικό μνημείο που βρίσκεται δίπλα στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος ανατολικά της πόλης του Πολυκάστρου εψάλη δέησης χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου π. Βησσαρίωνος στην οποία παρευρέθησαν ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, η βουλευτής Κιλκίς κ. Ε. Αγαθοπούλου, πρόξενοι και εκπρόσωποι των συμμάχων χωρών Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Α. Βεργίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων.
Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης στο χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εστίασε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του covid – 19 στην φετινή επέτειο μνήμης λέγοντας:
«Ο σημερινός εορτασμός, εν μέσω της πανδημίας, δεν σηματοδοτεί μόνο την ανάγκη της συνεννόησης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, αλλά αναδεικνύει τη σημασία της ατομικής ευθύνης και του αλληλοσεβασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας προστίθεται, στις κοινής αποδοχής, αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της παιδείας, και της προστασίας του περιβάλλοντος, που αθροιστικά οικοδομούν τη συλλογική συνείδηση μεταξύ των λαών μας και γεφυρώνουν τις δευτερεύουσες διαφορές μας.»
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά και του εκπροσώπου της Ιταλικής αποστολής.

Σχετικές δημοσιεύσεις