Το παγούρι μικρό, η μάσκα τεράστια και ο (κατά Κεραμέως) μέσος όρος στο….«μασκοπαγουρίνο» ιδανικός!

Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας, αφού η τεράστια μάσκα που μοιράστηκε στα σχολεία, αποτελεί ένα χρήσιμο πολυεργαλείο. Εύκολα και άνετα χρησιμοποιείται ως καπέλο τις ηλιόλουστες μέρες του Σεπτέμβρη, ως τραπεζομάντηλο στο Ολοήμερο, που ως γνωστόν οι μαθητές σιτίζονται στα ίδια θρανία που διαβάζουν, ακόμα και ως το πατροπαράδοτο ταγαράκι, μέσα στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να βάλουν το κολατσιό αλλά και το παγούρι τους, που είναι τόσο μικρό ώστε να χωράει μέσα στο ταγάρι… Όλα είναι μελετημένα!
Πέρα όμως από το αστείο (ή γελοίο) της όλης ιστορίας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.
 Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κιλκίς έχουν παραλάβει μόλις μία μάσκα την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων, και υπάρχει αγωνία αν θα καλύπτονται επαρκώς με Μέσα Ατομικής Προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα σχολεία ή αν θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους για τις αυτονόητες υποχρεώσεις του Κράτους.
 Τα μαθήματα ξεκίνησαν και υπάρχουν τουλάχιστον 90 κενά εκπαιδευτικών σε Α/βάθμια και Β/βάθμια σε όλο το Κιλκίς, και ειδικά στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη, ακόμα και σε ειδικότητες όπως Φιλόλογοι και Μαθηματικοί.
 Ακόμα υπάρχουν Ολιγομελή Τμήματα Προσανατολισμού και Ειδικοτήτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Κιλκίς, που δεν έχουν εγκριθεί, αναγκάζοντας δεκάδες παιδιά να αναμένουν τις αποφάσεις του Υπουργείου ή να σκέφτονται την αλλαγή σχολείου ή ειδικότητας.
 Εκατοντάδες παιδιά, ειδικά στην πόλη του Κιλκίς και στο Πολύκαστρο, κάνουν μάθημα σε 20άρια και 25άρια τμήματα, ενώ ακόμα και εκεί που ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι μικρότερος, είναι ακόμα πιο μικρές οι αίθουσες. Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις όπου 10 μαθητές κάνουν μάθημα σε τάξεις 10 τ.μ., άλλοι που βρίσκονται σε υπόγεια ή σε ακατάλληλες αίθουσες.
 Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ο αριθμός των καθαριστριών-καθαριστών είναι ίδιος με πέρσι, με το μισό προσωπικό να έχει σύμβαση 3 ωρών, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει επαρκής καθαριότητα.
 Η μεταφορά των μαθητών σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται με πληρότητα πάνω από 65% στα λεωφορεία, φτάνοντας ακόμα και στο 100% σε κάποια δρομολόγια (π.χ. για Γυμνάσια και Λύκεια προς Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Ν. Αγιονέρι), χωρίς να εξασφαλίζεται καμία απόσταση και ασφάλεια. Τέρμα πια στην κοροϊδία, δε θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με την υγεία την ασφάλειά μας, με τη μόρφωση των παιδιών μας. ?
 Συμμετέχουμε όλοι και όλες στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια, την Πέμπτη 17/9 (στη Θεσσαλονίκη, στο Αγ. Βενιζέλου, στα 7:00 μ.μ.). Τώρα είναι η ώρα τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, οι ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας, η ΕΛΜΕ Κιλκίς, να μπουν μπροστά, ξεπερνώντας την όποια αδράνεια, να συνεδριάσουν τα ΔΣ σχεδιάζοντας και οργανώνοντας τον αγώνα, από κοινού με γονείς και μαθητές, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης το επόμενο διάστημα.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, 15/9/2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο