Αξιούπολη:Το γυμνάσιο δεν θα δεχτεί μαθητές από το camp της Νέας Καβάλας

Την Τρίτη 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γυμνάσιο Αξιούπολης σχετικά με την κατάσταση που έχει προκληθεί τα τελευταία τρία χρόνια, όπου αυτή τη στιγμή φοιτούν στο γυμνάσιο Αξιούπολης τα παιδιά του camp της Νέας Καβάλας καθώς και του υπόλοιπου αστικού ιστού που διαμένουν προσωρινά στο Δήμο Παιονίας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας Κ. Σιωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου μάθησης Ευάγγελος Νίτσης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Κιλκίς Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αξιούπολης Κ. Καλαβάζης, ο διευθυντής και οι καθηγητές του Γυμνασίου Αξιούπολης καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.
Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαβεβαίωσε πως για τη νέα σχολική χρονιά 2020- 2021 στο γυμνάσιο της Αξιούπολης θα φοιτούν μόνο οι μαθητές των οικογενειών που διαμένουν στην Αξιούπολη.
Το γυμνάσιο της Αξιούπολης δεν θα δεχτεί μαθητές από το camp της Νέας Καβάλας στην απογευματινή ζώνη ούτε μαθητές από τον υπόλοιπο αστικό ιστό στην πρωινή ζώνη.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αξιούπολης δήλωσε ότι εάν δεν τηρηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις, η Κοινότητα προτίθεται να αντιδράσει δυναμικά έτσι ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις για τη λειτουργία σχολείων όπου φοιτούν μαθητές- πρόσφυγες.
Κοινότητα Αξιούπολης

Σχετικές δημοσιεύσεις