Πρόγραμμα εορτασμού της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι στις εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Για τον εορτασμό της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί στο Κιλκίς οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Κυριακή 21 Ιουνίου 2020
Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς
Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Ώρα 10:15 Πέρας προσέλευσης επισήμων
Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Ώρα 10:40 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον πολιτικό επιστήμονα Χρήστο Σπίγκο
Μετάβαση στον ιερό χώρο του Ηρώου Μάχης Κιλκίς
Ώρα 11:30 Τελετή στο Ηρώο Μάχης Κιλκίς
-- Επιμνημόσυνη δέηση
-- Προσκλητήριο νεκρών
-- Κατάθεση στεφάνων
-- Τήρηση σιγής ενός λεπτού
-- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
-- Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο
Ώρα 12:30 Παιάνες από τη Φιλαρμονική επί της οδού 21ης Ιουνίου
Από την ανατολή του ηλίου της 20ης Ιουνίου και μέχρι τη δύση της 21ης Ιουνίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Οργανισμών καθώς και των κατοικιών της πόλης.
Οι δημότες και οι καταστηματάρχες της πόλης του Κιλκίς καλούνται να υψώσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και σε περίοπτη θέση των καταστημάτων τους αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηρωικώς πεσόντες της Μάχης του Κιλκίς.
Τελετάρχης ορίζεται ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Κιλκίς Χρήστος Καναρόπουλος. Παρακαλείται το Γραφείο Φυσικής Αγωγής να ενημερώσει τους συμμετέχοντες ότι η μετάβαση των Σημαιοφόρων στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς θα γίνει με λεωφορείο που θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και 21ης Ιουνίου.

 

 

Διευκρινίσεις για τη μη πραγματοποίηση παρέλασης στα φετινά Ελευθέρια
Με αφορμή σχόλια συμπολιτών μας, με τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης από το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
Ο Δήμος Κιλκίς ως ο άμεσος διοργανωτής του προγράμματος των Ελευθερίων Κιλκίς εξήντλησε κάθε προσπάθεια και κάθε δυνατή επικοινωνία με τις διοικητικές και εκτελεστικές υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. Οι απαγορευτικές εγκύκλιοι αναφορικά με τις παρελάσεις που εξέδωσαν τα Υπουργεία την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουν ανασταλεί και ως εκ τούτου η απάντηση που λάβαμε στο επίμονο αίτημά μας για την πραγματοποίηση παρέλασης, έστω και μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν αρνητική.
Συμμεριζόμαστε την πικρία των συνδημοτών μας για τη φετινή δυσμενή εξέλιξη αλλά η υγειονομική κρίση στάθηκε ισχυρότερη από την αντίθετη επιθυμία όλων μας.
Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του τιμούν την ιστορική μάχη του Κιλκίς και τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της που πολέμησαν για την ελευθερία του τόπου μας . Υψώνουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και των καταστημάτων μας και συμμετέχουμε με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια στην κεντρική εκδήλωση της 21ης Ιουνίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς.
Την Κυριακή της 21ης Ιουνίου, εκατόν επτά χρόνια μετά την επική μάχη, θα γιορτάσουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, του απαράμιλλου ηρωισμού, τη νίκη της ειρήνης και της αναδημιουργίας στο Κιλκίς που αξίζουμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις