Πυρκαγιά στη Γουμένισσα

Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Ιανουαρίου 2020 και περί Ω/20:20΄ επί της οδού «Παπα-Κυρίλλου Καρατζά» της πόλης Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας, σε ισόγεια μονοκατοικία με ημιυπόγειο και ξύλινη κεραμοσκεπή και τοίχους κτισμένους με «μονότουβλο».
Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία (3) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και ένα (1) βοηθητικό όχημα με πλήρωμα δώδεκα (12) Πυροσβεστών ενώ υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα (1) επιπλέον υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα και πλήρωμα δύο (2) Πυροσβεστών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Από την πυρκαγιά κάηκε και καταστράφηκε ολόκληρη η ξύλινη λαμαρινοσκεπή της μονοκατοικίας, η οποία και κατέρρευσε, συμπαρασύροντας και καταστρέφοντας όλα τα αντικείμενα και υλικά οικιακής χρήσης που βρίσκονταν εντός αυτής. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκλωβισμένης και απανθρακωμένης ανθρώπινης σωρού σε δωμάτιο της ΝΔ πλευράς του διαμερίσματος. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο υπήρχε καύση και υποχώρηση τμήματος του ξύλινου δαπέδου και προβήκαμε στην προσεκτική και ασφαλή ανάσυρση της απανθρακωμένης σωρού την οποία και παραδώσαμε για μεταφορά και εξέταση από τον υπηρεσιακό Ιατροδικαστή στη Θεσσαλονίκη.
Άλλοι άνθρωποι και λοιπές ξένες ιδιοκτησίες δεν κινδύνευσαν.
Στο τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν αστυνομικοί υπάλληλοι του Α.Τ. Γουμένισσας, που παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφορία στην επιχείρηση της κατάσβεσης.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Γουμένισσα 17 Ιανουαρίου 2020

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ
Επιπυραγός

Σχετικές δημοσιεύσεις