Επιτυχία σημείωσε ο 9ος Ημιμαραθώνιος Πάικου

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30 π.μ. διεξήχθη ο 9ος Ημιμαραθώνιος Πάικου, και ο 2ος αγώνας 5 χλμ «Καστανόδασος Πάικου» με μεγάλη συμμετοχή. Ο Ημιμαραθώνιος Πάικου είναι αδελφοποιημένος με τον αγώνα ΞεσκουριαΖΩ της Μεγάλης Παναγιάς και για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να αποτρέψουν τις καταστροφικές εξορύξεις στον Κάκκαβο.

 Δελτίο Τύπου
Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας

Ξεχωριστές εικόνες χάρισε φέτος στους συμμετέχοντες ο Ημιμαραθώνιος Πάικου και ο μικρότερος αγώνας «Καστανόδασος Πάικου» στους συμμετέχοντες καθώς ο φθινοπωρινός καιρός έντυσε με εντυπωσιακά χρώματα το βουνό. Το «βαρύ» τερέν δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στους αθλητές που έτρεξαν μια διαφορετική εκδοχή του αγώνα και απόλαυσαν τις δύο διαδρομές.
Στον Ημιμαραθώνιο Πάικου είχαμε:
Στη γενική κατηγορία των ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Φραγκούλης Άγγελος από την Αθήνα με χρόνο 1:49:27 με δεύτερο τον Κιλκισιώτη Αμανατίδη Άγγελο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς- KTG και τρίτο τον Σουγιολτζόγλου Μιχάλη. Οι ίδιοι τρεις αθλητές ανέβηκαν και στο βάθρο της κατηγορίας 18-30. Στην κατηγορία 31-50 πρώτος τερμάτισε ο Καραπάλης Νικόλαος με δεύτερο τον Τσονίδη Ορέστη της Baliotis Nature Trail και τρίτο τον Χρησταντωνίου Χρήστο του Ο.Σ.ΠΕ.Γ. Στη κατηγορία 51+ πρώτος ο ήταν ο Διττόπουλος Ιωάννης με δεύτερο τον Γκουτζάκη Ναούμ και τρίτο τον Γάγο Ιωάννη της Baliotis Nature Trail.
Στις γυναίκες στη Γενική κατηγορία πρώτη τερμάτισε η Παπαθανασίου Βαρβάρα της Kourkourikis Training Group με δεύτερη την Μοσχοβούδη Εύχαρις και Τρίτη την Ζλάτκου Δήμητρα από Ξάνθη. Στην κατηγορία 18-30 πρώτη ήταν η νικήτρια του αγώνα Παπαθανασίου Βαρβάρα με δεύτερη την Φλώρου Κωνσταντίνα από την Tiaras Tarining Team και τρίτη την Μποροδήμου Όλγα από Καβάλα. Στην κατηγορία 31-50 πρώτη τερμάτισε η Μοσχοβούδη Εύχαρις με δεύτερη την Ζλάτκου Δήμητρα και Τρίτη την Γρηγοριάδου Ματίνα της Ο.Μ.Γ. Στην κατηγορία 51+ πρώτη ήρθε η Χαριζάι Γιέτα με δέυτερη την Χριστοφορίδου Δέσποινα του Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου.
Βραβεύτηκαν επίσης ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής ο Ουζουνίδης Ιωάννης της Ο.Μ.Γ. και ο μικρότερος Διαμαντής Ιωάννης 13,5 χρονών.
Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στους άνδρες είχαμε πρώτο τον Κωνσταντινίδη Κοσμά με χρόνο 22:17 με δεύτερο το Σαχπεκίδη Κυριάκο του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς και τρίτο τον Καραγκιοζίδη Κοσμά.
Στις γυναίκες είχαμε πρώτη την Σαββίδου Νόπη του Σ.Δ.Υ.Θ με δεύτερη την Βαβλά Στέλλα και Τρίτη την Πολυξένη- Σοφία Τσιμπισκάκη.
Στο χώρο των εκδηλώσεων παρευρέθηκαν και μέλη της κίνησης πολιτών που δραστηριοποιείται ενάντια στη δημιουργία Αιολικών πάρκων και Υδροηλεκτρικών φραγμάτων στην περιοχή. Για άλλη μια χρονιά οι εθελοντές ήταν η ψυχή του αγώνα και με τα χαμόγελα τους ζέσταναν το φθινοπωρινό τοπίο. «Προστατεύω το νερό στο Πάικο» ήταν το κεντρικό μήνυμα του αγώνα που είναι αφιερωμένος στην προστασία του βουνού και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση που θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς ο αγώνας θα συμπληρώσει τα δέκα χρόνια διεξαγωγής.
Θερμές ευχαριστίες από τους διοργανωτές σε όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο και κυρίως στους αθλητές που στηρίζουν τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια!
Τα αναλυτικά αποτελέσματα στη σελίδα www.smstiming.com

Σχετικές δημοσιεύσεις