Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου/Αξιούπολης από πηγές του Πάικου

Σύμβαση απευθείας ανάθεσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο “Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου-Αξιούπολης από πηγές του Πάικου” από τη ΔΕΥΑ Παιονίας.
Η προσπάθεια υδροδότησης των πρώην Δήμων Πολυκάστρου και Αξιούπολης από τις πηγές του Πάικου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Απόδειξη αυτού αποτελεί η Σύμβαση απευθείας ανάθεσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο “Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου-Αξιούπολης από πηγές του Πάικου” την οποία δημοσιεύουμε.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο όρος πηγές του Πάικου χρησιμοποιείται σκόπιμα και παραπλανητικά, καθώς πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για την πηγή που υδροδοτείται η κοινότητα της Κάρπης. Η συγκεκριμένη πηγή είναι αδύνατο να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης των δύο πρώην Δήμων Πολυκάστρου και Αξιούπολης, όπως είχαμε τονίσει.
Παρ’ όλα αυτά, η νέα δημοτική Αρχή εμμένει στο λάθος δρόμο που χάραξε ο πρώην Δήμαρχος και νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ!!! κ.Γκουντενούδης. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο κ.Γουντενούδης συνεχίζει να είναι και μετά τις δημοτικές εκλογές πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.
Ο νέος Δήμαρχος, αντί να προβεί στην εκπόνηση μιας μελέτης που θα περιλαμβάνει τη συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων του Πάικου για όλο το Δήμο Παιονίας, επιτρέπει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να ξοδεύει χρήματα για μια μελέτη που η κοινότητα της Κάρπης την απορρίπτει σύσσωμη.
Αλήθεια, την περίφημη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Κάρπης πότε σκοπεύουν να την κάνουν;
Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα;
Κ.Δήμαρχε,
γνωρίζουμε πως το νερό που ρέει στο όρος Πάικο είναι ένα δημόσιο αγαθό. Θεωρούμε όμως, πως μόνο η σωστή συνολική διαχείρισή του μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους μας.

ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟTΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις