Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Γουμένισσα

Στο Δήμο Παιονίας ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) με έδρα τη Γουμένισσα. Το σχολείο θα λειτουργήσει για το σχ. έτος 2019-2020 στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, Ανατ. Ρωμυλίας 30. Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο που αντιστοιχεί σε βαθμίδα Γυμνασίου και η φοίτηση είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, η εκπαίδευση και η μάθηση πραγματοποιείται μόνο κατά τις ώρες του σχολείου, χωρίς εξετάσεις προαγωγής ή απολυτήριες.
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
 Ελληνική Γλώσσα
 Μαθηματικά, Πληροφορική
 Αγγλικά, Κοινωνική Εκπαίδευση
 Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
 Φυσικές Επιστήμες
 Αισθητική Αγωγή
 Επίσης, η μάθηση προάγεται μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχέδια δράσης.
Προσφέρει:
 Απολυτήριο Γυμνασίου, τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (Νόμος 2525/97).
 Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ενηλίκων και στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.
 Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εργασία.
 Συμβουλευτική υποστήριξη από Ψυχολόγο.
Οι απόφοιτοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να συνεχίσουν στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο ή στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. ή ακόμα και στα αντίστοιχα ημερήσια Λύκεια.
Παρακαλούνται οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου, αλλά και οι κάτοικοι του Νομού, οι οποίοι δεν έχουν απολυτήριο υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2019-2020, να υποβάλουν σχετική αίτηση. Αρχικά, στο Δημοτικό Κατάστημα Γουμένισσας, τηλέφωνα: 2343350501-502-525, αργότερα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για το οποίο θα ανακοινωθεί το τηλέφωνο του για τις σχετικές πληροφορίες και τις εγγραφές.

Η Διευθύντρια του ΣΔΕ
Μούτσου Αρτεμισία

Σχετικές δημοσιεύσεις