Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος Ι» νερό από τις πηγές Πάικου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, εντάσσεται το έργο «Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές Πάικου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης I του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη, η επικαιροποιημένη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Παιονίας και η ΔΕΥΑ Παιονίας εγκρίθηκε και βαίνει προς χρηματοδότηση με το ποσό των 3.000.000 ευρώ.
Πλέον και αφού έχει ολοκληρωθεί ήδη η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, το έργο της μεταφοράς νερού από το Πάικο στο Πολύκαστρο μπαίνει στην τελική του ευθεία.
Η δημοτική αρχή Παιονίας θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου αυτού αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία της Κάρπης έπειτα από δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την δέσμευση του Δημάρχου η οποία είχε γίνει στο δημοτικό συμβούλιο.
Η μεταφορά νερού από τις πηγές Πάικου θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε την περιοχή μας με την βελτίωση τόσο της ποσότητας όσο και της ποιότητας του πόσιμου νερού για τους δημότες μας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί πριν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, προχωρούμε στην επίλυση του ζητήματος της υδροδότησης Πολυκάστρου και Αξιούπολης από τις πηγές Πάικου. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σε κάθε ευκαιρία, παρά την σπέκουλα που είχε δημιουργηθεί περί του αντιθέτου από τους γνωστούς καλοθελητές, τονίζαμε ότι το έργο έχει ήδη δρομολογηθεί. Πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του και ότι όλα όσα είχαμε εξαγγείλει πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, όλα θα τα δουν σύντομα οι δημότες να πραγματοποιούνται. Εγώ ψέματα και αερολογίες δεν έχω πει ποτέ».

Σχετικές δημοσιεύσεις