Εκλογές: Πώς ψηφίζουμε στις 4 κάλπες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκλογική διαδικασία την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει στις 19:00. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Όλα τα εκλογικά τμήματα θα χωρισθούν σε δύο μέρη. Στο Α θα μπουν οι κάλπες για περιφερειακές και ευρωεκλογές και στο Β για δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Ψηφίζουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και 31.12.2002. Ψηφοδέλτιο που έχει περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους επιτρεπόμενους είναι έγκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Πώς ψηφίζουμε:
Για την Κοινότητα Γουμένισσας:
Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού (και ο υποψήφιος πρόεδρος) παίρνουν σταυρό προτίμησης.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο σημειώνουμε έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης.
Για τον Δήμο Παιονίας:
Ο Δήμος Παιονίας αποτελείται από περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες. Έτσι ισχύουν τα εξής:
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παίρνει σταυρό προτίμησης.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο σημειώνουμε έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στη δική μας εκλογική περιφέρεια (Εκλογική Περιφέρεια Γουμένισσας).
Επίσης, έως ένα (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο οποιασδήποτε άλλης εκλογικής περιφέρειας του Δήμο Παιονίας.
Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς εκλέγονται τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Με απόφαση Περιφερειάρχη ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέγονται.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν παίρνει σταυρό προτίμησης.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο σημειώνουμε έως ένα (1) σταυρό προτίμησης στη δική μας Περιφερειακή Ενότητα (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς).
Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Για τις Ευρωεκλογές:
Από την Ελλάδα εκλέγονται 21 Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάθε συνδυασμός που ξεπερνάει το ποσοστό του 3% των έγκυρων ψηφοδελτίων, εξασφαλίζει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όλοι οι υποψήφιοι παίρνουν σταυρό προτίμησης.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο σημειώνουμε έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Πού ψηφίζουμε:
Όλα τα εκλογικά τμήματα της Γουμένισσας είναι αναρτημένα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» που βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 54.

Σχετικές δημοσιεύσεις