Απάντηση προς τον Πρόεδρο Κάρπης

Αξιότιμε κ. πρόεδρε
Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που αφιερώσατε το χρόνο σας, να λάβετε θέση στο facebook σελίδα του goumenissa.eu για τις δύο αναρτήσεις μας με τίτλο: «Ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους της Κάρπης» και «Κάρπη: Αναδημοσίευση…(βίντεο)», όπου αναφερόμαστε στην απόφαση του Δήμου Παιονίας να προβεί στην άμεση υλοποίηση της μελέτης μεταφοράς του 75% του νερού της Κάρπης στο Πολύκαστρο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Μπορεί να δηλώνετε πως από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα το 2013, είστε σε κοινό μέτωπο με τους συγχωριανούς σας ενάντια στο εν λόγω έργο, αλλά η σημερινή πραγματικότητα είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετική.
Για να αποδείξουμε στους κατοίκους της Κάρπης πως δεν είμαστε ούτε ψεύτες, αλλά ούτε και συκοφάντες όπως αφήνετε να εννοηθεί, προχωράμε στη δημοσιοποίηση των εγγράφων (2019.2.26-Απόφαση Δ.Σ. 46-2019 για έγκριση μελέτης 18-2019 και 2019.2.28-Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας) που έχουμε στη διάθεσή μας και τα οποία δηλώνουν ξεκάθαρα, πως και εσείς ο ίδιος έχετε ψηφίσει υπέρ των σχεδίων του Δήμου Παιονίας.
Διευκρινιστικά θέτουμε παρακάτω ορισμένα ερωτήματα που ζητούν πειστικές απαντήσεις, τις οποίες καλείστε να δώσετε εσείς ο ίδιος κ. πρόεδρε στους κατοίκους της Κάρπης. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, διαφωτίζοντας όσο μπορούσαμε:
1. Αν τυχόν εξαπατηθήκατε και φέρεστε να δώσατε θετική ψήφο, ενώ δεν το θέλατε, για ποιο λόγο δεν έχετε προ πολλού καταγγείλει την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά όταν αυτή δημοσιοποιήθηκε σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Παιονίας;
2. Γιατί δεν κοινοποιήσατε στους κατοίκους της Κάρπης τη μελέτη 18/2019 του Δήμου Παιονίας, εφόσον παρευρεθήκατε στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στις 26.2.2019 ώστε να υπάρξει άμεση δυναμική αντίδραση εκ μέρους της Κοινότητας;
3. Για ποιο λόγο δεν προσπαθήσατε έως σήμερα να εμποδίσετε ως τοπικό Συμβούλιο Κάρπης την έγκριση της μελέτης 18/2019 από το Δασαρχείο, αναδεικνύοντας τυχόν περιβαλλοντικές παρατυπίες που σίγουρα θα υπάρχουν ή στέλνοντας έστω κάποια επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δασαρχείο;
4. Οι νυν δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Γουμένισσας, μπορούν να μας δηλώσουν δημόσια το λόγο για τον οποίο ψήφισαν θετικά στο συγκεκριμένο θέμα της συνεδρίασης;
5. Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Δ.Ε. Γουμένισσας του Συνδυασμού του κ. Σιωνίδη, με τον οποίο πολιτεύεστε και εσείς στις εκλογές του Μαΐου, θα συνεχίσουν να παραμυθιάζουν τους κατοίκους της Κάρπης με δηλώσεις τύπου «Ψήφισε εμένα να σου σώσω το νερό» ή σκοπεύουν να σοβαρευτούν; Όλοι γνωρίζουμε καλά τις θέσεις του κ.Σιωνίδη στο συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα πολύ πριν το 2013!!!
Είναι υπέρμαχος υλοποίησης του έργου και μην πιστέψει κανείς κάτοικος της Κάρπης πως μπορεί να αλλάξει κάτι ως προς αυτό.

Κύριε πρόεδρε
Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή φώτιση. Να γνωρίζετε πως δεν είμαστε καθόλου ανώνυμοι όπως υποστηρίζετε στην τοποθέτησή σας. Μας ενδιαφέρει απλώς να μας κρίνει ο κόσμος γι’ αυτά που γράφουμε και όχι για το ποιοι είμαστε.
Εσείς όμως είναι αναγκαίο να κατανοήσετε, πως δεν αρμόζει ως πρόεδρος της Κοινότητας Κάρπης να παίζετε παιχνίδια με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πάνω στις πλάτες των συγχωριανών σας. Αναμένουμε να αντιδράσετε άμεσα και δυναμικά στα σχέδια του Δήμου Παιονίας και να προχωρήσετε ακόμη και σε ρήξη με όσους τα προωθούν.

Προς τους κατοίκους της Κάρπης και ιδιαίτερα προς τους νέους ανθρώπους απευθύνουμε ένα κάλεσμα:
Σηκωθείτε από τους καναπέδες και διεκδικήστε τα δίκαια σας πριν είναι πολύ αργά.
Ζητήστε από το νυν τοπικό Συμβούλιο της Κάρπης να δράσει άμεσα και όπως ταιριάζει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πρέπει να συντάξει εδώ και τώρα μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας.
Απαιτήστε από όλους τους υποψηφίους που θέλουν την ψήφο σας, να δείξουν έμπρακτα πως στηρίζουν τα δίκαιο αγώνα της Κοινότητας Κάρπης, ενάντια στην προσπάθεια κλοπής του νερού μέσα από το υδραγωγείο σας.
Αγωνιστείτε τώρα με κάθε νόμιμο μέσο και όχι μετά τις εκλογές.

ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟTΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις