Εκδρομή στη Σικελία – ΕΓΕ Παράρτημα Γουμένισσας

Φίλες η Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Γουμένισσας διοργανώνουν 6ήμερη ανοιξιάτικη εκδρομή στη Σικελία από 5 έως 11 Μαΐου 2019.

Πρόγραμμα εκδρομής
1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το απόγευμα, έλεγχος και πτήση για την πόλη του Μπάρι. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μετάβαση στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μπάρι.
2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ -ΤΑΡΑΝΤΟ – ΜΕΣΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Τάραντο. Άφιξη, πανοραμική περιήγηση στα αξιοθέατα (παλιά ελληνική αποικία) και συνεχίζουμε για Μεταπόντιο (αρχαίος δωρικός ναός), Κοζέντσα, άφιξη το απόγευμα στη Μεσίνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Κατάνια.
3η ημέρα: (ΚΑΤΑΝΙΑ – (Ημερήσια για Συρακούσες, Ταορμίνα)
Ξεκινάμε για Συρακούσα (αποικία των Κορινθίων στα 734 π.Χ.). Θα επισκεφθούμε και θα θαυμάσουμε το πανέμορφο και πασίγνωστο αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, τα παλιά λατομεία, τις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη, το νησίτης Ορτυγίας, το ναό του Απόλλωνα, την πηγή της Αρέθουσας και το κάστρο του Μανιάκη. Το απομεσήμερο αναχώρηση για το «διαμάντι της Σικελίας» το πανέμορφο αρχαίο Ταυρομένιο. Εδώ θα επισκεφθούμε το πανέμορφο αρχαίο ελληνικό θέατρο (με θέα την Αίτνα), το γραφικό Κόρσο Ουμπέρτο και θα απολαύσουμε το πανόραμα προς τους Κήπους της Νάξου. Επιστροφή το βράδυ στην Κατάνια.
4η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ – (Ημερήσια για Ακράγαντα, Παλέρμο)
Αναχώρηση για τον Ακράγαντα (αποικία Ροδίων και Κρητών κατά το 581 π.Χ.). Ξενάγηση στα αξιοθέατα της μαγευτικής «κοιλάδας των ναών». (Επιβλητικός ναός της Ομόνοιας, ναός της Δήμητρας, ναός των Διοσκούρων, τεράστιος ναός του Ολυμπίου Διός). Συνεχίζουμε με το πούλμαν με προορισμό το Παλέρμο. Άφιξη και ξενάγηση στα αξιοθέατα (καπέλα Παλατινά, καθεδρικός ναός με Βασιλικούς και αυτοκρατορικούς τάφους, εκκλησία της Μαρτοράνας και ναός του Αγίου Κατάλντου). Επιστροφή το βράδυ στην Κατάνια.
5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΜΕΣΙΝΑ – ΡΗΓΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΟ
Αναχώρηση για Μεσίνα. Απόπλους για Σαν Τζοβάνι, Ρήγιο. Εδώ θα επισκεφθούμε το αξιόλογο αρχ. μουσείο της πόλης και συνεχίζουμε για Κοζέντσα, Τάραντο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα: ΤΑΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ
Επίσκεψη στο αξιόλογο μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας και ξεκινάμε για το Λέτσε, που θεωρείται «η Φλωρεντία του Νότου». Πανοραμική περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα, όπου υπάρχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο, οι δε κάτοικοι ομιλούν ακόμα και σήμερα την διάλεκτο Griko. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στο Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους.
7η ημέρα: (380 χλμ.) ΕΝ ΠΛΩ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το αξέχαστο ταξίδι μας στην Αδριατική, φθάνουμε στον προορισμό μας. Αποβίβαση από το πλοίο και αναχώρηση για την πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:
»Εισιτήρια πλοίων σε καμπίνες ΑΒ4 (εσωτερικές 4κλινες με WC/AC)
»Αεροπορικά εισιτήρια για την διαδρομή Θεσσαλονίκη Μπάρι
»Εισιτήρια πλοίων για Σικελία
»Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
»Πρωινό και δείπνο καθημερινά
»Μετακινήσεις -ξεναγήσεις – περιηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα
Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους, μουσείων, δημοτικούς φόρους (20 € ανά άτομο) πάρκων και αρχ. χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες Γεωργία Κρομλίδου
κιν.6972825053

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ : 585 €

Σχετικές δημοσιεύσεις