Έναρξη εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας

Στις αρχές Απριλίου 2019 αναμένεται να ξεκινήσει ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο κατά της λύσσας και η διασπορά τους θα γίνει με τη ρίψη από αέρος.
Οι περιοχές στις οποίες θα διενεργηθεί το πρόγραμμα του δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και οι περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε ακτίνα 50km γύρω από εντοπισμένα κρούσματα Λύσσας.
Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός επεκτείνεται κατά περίπτωση σε απόσταση – ακτίνας 50 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο εντοπισμού των νέων θετικών κρουσμάτων.
Εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες. Ο εναέριος εμβολιασμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου 2019.

  • Με κοινοποίηση του δασαρχείου Γουμένισσας, ο ΟΣΠΕΓ ενημερώνει τους κατοίκους για τη διενέργεια του προγράμματος του «δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας την άνοιξη του 2019.
    Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Απριλίου 2019. Τι θα πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση που βρούμε οι ίδιοι κάποιο δόλωμα – εμβόλιο ή σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με αυτό ο σκύλος μας!

Σχετικές δημοσιεύσεις