8ος Ημιμαραθώνιος Πάικου: Μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη επιτυχία! (Βίντεο)

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 10:30 π.μ. διεξήχθη ο 8ος Ημιμαραθώνιος Πάικου, και ο 1ος αγώνας 5 χλμ «Καστανόδασος Πάικου» με μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη επιτυχία. Η δημιουργία 18 «μικρών» υδροηλεκτρικών σταθμών στα ρέματα της περιοχής με μοναδικό γνώμονα το ιδιωτικό κέρδος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους δηλώνει η οργανωτική επιτροπή. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και κανένας δεν μπορεί να καταστρέφει τον φυσικό πλούτο της περιοχής για να κερδοσκοπεί. Ο Ημιμαραθώνιος Πάικου είναι αδελφοποιημένος με τον αγώνα ΞεσκουριαΖΩ της Μεγάλης Παναγιάς και για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να αποτρέψουν τις καταστροφικές εξορύξεις στον Κάκκαβο.

Δελτίο Τύπου 
Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Πάικου ο οποίος και φέτος ήταν αφιερωμένος στην προστασία του Πάικου και ειδικότερα στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής για την αποτροπή της δημιουργίας δεκάδων υδροηλεκτρικών στα ρέματα της περιοχής. 250 περίπου αθλητές στα 21 χιλιόμετρα και 200 περίπου στα 5 χιλιόμετρα στον αγώνα «Καστανόδασος Πάικου» που έγινε φέτος για πρώτη χρονιά έστειλαν το μήνυμα ότι το Πάικο μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Ο ΟΣΠΕΓ ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο της Καστανερής κα Αλεξάνδρα Πάντη για την αμέριστη και άοκνη προσφορά της που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία του αγώνα 5 χλμ «Καστανόδασους Πάικου«.
Ο καιρός βοήθησε και φέτος και έτσι οι αθλητές απόλαυσαν την όμορφή φύση με ιδανικές συνθήκες. Τους μικρούς φίλους απασχόλησε ο «Θίασος των ονείρων» με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Σαν έπαθλα προσφέρθηκαν τα γνωστά κρασιά της περιοχής ενώ υπήρχε φασολάδα, τραχανάς, μακαρονάδα καφές και τσάι για τους αθλητές αλλά και τους επισκέπτες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε στον Ημιμαραθώνιο Πάικου νικητή στους άνδρες τον Αθανάσιο Παγουνάδη αθλητή της THE NORTH FACE που ήρθε για τον αγώνα από Αθήνα και στις γυναίκες την Ελευθερία Στυλιανίδη από την Ν. Πέλλα ενώ στο «Καστανόδασος Πάικου» νικητή στους άντρες είχαμε τον Κυριάκο Σαχπεκίδη του ΑΙΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ από το Κιλκίς και στις γυναίκες την Αναστασία Ντίνα του ΕΥΑΘΛΟΥ Πολυκάστρου από το Πολύκαστρο.
Αναλυτικά στον Ημιμαραθώνιο πρώτο στη γενική κατηγορία ανδρών τον Αθανάσιο Παγουνάδη από την Αθήνα της THE NORTH FACE με νέο ρεκόρ αγώνα ο οποίος αφιέρωσε το ρεκόρ του στον εκλιπόντα Γιάτσεκ Μπόγκοτς που ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν μαζί οι Σταύρος Μπαλιώτης από Θεσσαλονίκη της DYNAFIT και Άγγελος Αμανατίδης από Κιλκίς της KOURKOURIKIS TRAINNING GROUP- Σ.Δ.Υ.ΚΙΛΚΙΣ ενώ τρίτος ήταν ο Μιχάλης Σουγιολτζόγλου από Σέρρες της SOUGIOL TEAM.
Στις γενική κατηγορία γυναικών είχαμε πρώτη την Ελευθερία Στυλιανίδη από την Ν. Πέλλα της BALLAKIA TEAM, δεύτερη την Άννα Μαρία Χαραλαμίδου από Θεσσαλονίκη του Σ.Δ.Υ Θεσσαλονίκης- Στρεμπενιώτες και Τρίτη την Κωνσταντίνα Φλώρου από Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά στις κατηγορίες του Ημιμαραθωνίου είχαμε:
ΑΝΔΡΕΣ
Κατηγορία 18-30
1.Αμανατίδης Άγγελος KOURKOURIKIS TRAINNING-Σ.Δ.Υ.Κιλκίς 1:53:39
2.Μιχάλης Σογιουλτζόγλου SOUGIOL TEAM 1:55:22
3. Βουτσινός Αντώνιος 2:04:54
Κατηγορία 31-50:
1. Παγουνάδης Αθανάσιος THE NORTH FACE 1:45:54
2. Σταύρος Μπαλιώτης DYNAFIT 1:53:39
3. Ουργαντζόγλου Αναστάσιος Ο.Μ. Γιαννιτσών 2:06:22
Κατηγορία 51+
1.Ιωάννης Γάγος BALIOTIS NATURE TRAIL 2:23:42
2. Γεράσιμος Μητσούλης ΠΑΡΓΑ 2:27:31
3.Χρήστος Κεφαλας ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 2:29:16
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Κατηγορία 18-30
1. Ελευθερία Στυλιανίδη BALLAKIA TEAM 2:53:39
2.Κωνσταντίνα Φλώρου 3:10:54
Κατηγορία 31-50
1.Αρετή Αγγέλη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3:11:01
2. Παρασκευή Πράπογλου BALIOTIS NATURE TRAIL 3:11:19
3. Λιάνα Τσομπάνη Σ.Δ.Υ .Θεσσαλονίκης 3:17:20
Κατηγορία 51+
1. Αννα Μαρία Χαραλαμπίδου Σ.Δ.Υ.Θ.- ΣΤΡΕΜΠΕΝΙΩΤΕΣ 2:58:21
2.Καίτη ευαγγελοπούλου 3:58:24
Στα 5 χιλιόμετρα στου άνδρες είχαμε νικητή τον Κυριάκο Σαχπεκίδη από το Κιλκίς του ΑΙΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ με χρόνο 21:39 δεύτερο τον Κωνσταντίνο Θυμιόπουλο από τη Βέροια της KASIMIS TRAINNING με χρόνο 22:35 και τρίτο τον Νικόλαο Κομπούλη από τη Νάουσα με χρόνο 23:40.
Στις γυναίκες είχαμε πρώτη την Αναστασία Ντίνα από το Πολύκαστρο του ΕΥΑΘΛΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ με χρόνο 25:00 δεύτερη την Βασιλική Καραμανίδου του από το Κιλκίς του ΓΑΣ Κιλκίς και τρίτη την Αφροδίτη Μπακτσίοβα με χρόνο 30:36.
Για άλλη μια χρονιά ο αγώνας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και επισκέπτες ενώ ψυχή του αγώνα αποτέλεσαν και πάλι οι δεκάδες εθελοντές που με το χαμόγελο τους έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση.
Φέτος ο ΟΣΠΕΓ είχε την χαρά να ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών για την ένταξη του μονοπατιού του Ημιμαραθωνίου στα εθνικά μονοπάτια. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα το έργο για την μόνιμη σηματοδότηση και ανάδειξη του μονοπατιού το οποίο θα είναι πλέον επισκέψιμο όλες τις εποχές του χρόνου γεγονός που αναμένεται να δώσει μεγάλη προβολή στην περιοχή.
Στην επόμενη διοργάνωση αναμένεται περισσότεροι αθλητές να δώσουν το παρόν ιδίως στα 5 χιλιόμετρα αφού η διαδρομή κέρδισε της εντυπώσεις με την πρώτη διοργάνωση. Για την ασφάλεια του αγώνα φρόντισαν για ακόμη μία χρονιά οι διασώστες της RESCUE.GR ενώ τον αγώνα κάλυψε δημοσιογραφικά το ενημερωτικό site goumenissa.eu

Πατήστε εδώ
Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα: 

Σχετικές δημοσιεύσεις