Δελτίο τύπου Ημιμαραθωνίου Πάικου

Περισσότεροι από 450 αθλητές απ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αναμένεται να τρέξουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο Πάικου και στον αγώνα 5 χιλιομέτρων με την ονομασία «Καστανόδασος Πάικου» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Καστανερή. Για άλλη μια χρονιά ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας ενώ με τον αγώνα 5 χιλιομέτρων που διεξάγεται για πρώτη χρονιά δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές και αθλούμενους να γνωρίσουν από κοντά το όμορφο Πάικο. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θα αποτελεί πλέον εθνικό μονοπάτι αφού ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης του και θα είναι προσπελάσιμο όλο το χρόνο καθώς θα υπάρχει μόνιμη σήμανση. Για ακόμη μια χρονιά ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην προστασία των νερών του Πάικου και στους αγώνες των κατοίκων εναντία στην προοπτική δημιουργίας δεκάδων υδροηλεκτρικών φραγμάτων. στην περιοχή.
Ξεχωριστή νότα θα δώσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού που θα διοργανωθεί από τον «Θίασο των ονείρων» για τους μικρούς επισκέπτες.
Οι εγγραφές έχουν κλείσει καθώς υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα περιορισμένων εγγραφών την ημέρα του αγώνα με σειρά προτεραιότητας. Η εκκίνηση των 21 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:30 ενώ των 5 χιλιομέτρων στις 10:45.

Ο ΟΣΠΕΓ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που στηρίζουν τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους εθελοντές χωρίς την συνδρομή των οποίων η διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη.

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού
Κυριακή στις 11 π.μ. – 1 μ.μ.

Στα πλαίσια του 8ου Ημιμαραθώνιου Πάικου, «ο Θίασος των ονείρων» θα απασχολήσει μικρούς και μεγάλους με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με θέμα «Ο κύκλος του νερού»..Μετά το πέρας των δοκιμασιών οι εξερευνητές μας θα πάρουν τον θησαυρό τους και θα προσφέρουν δώρα στους αθλητές.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη αυτή γιορτή του Πάικου!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις