Πυρκαγιά σε Δασική περιοχή του Σκρα Παιονίας

Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση εφτακοσίων (700) μ. περίπου Βόρεια του οικισμού Σκρα του Δήμου Παιονίας και πλησίον των «παλαιών Κοιμητηρίων». Συγκεκριμένα κάηκαν δέκα (10) στρέμ. περίπου δασικής έκτασης από αυτοφυή δρυς, κέδρα καθώς και άλλα αείφυλλα πλατύφυλλα και φτέρες. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα (δύο υδροφόρα & ένα επιβατικό) και δέκα (10) πυροσβέστες ενώ υπήρξε ενίσχυση και από άλλες όμορες Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα από την Π.Υ. Κιλκίς με δύο (2) πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και τέσσερις (4) Πυροσβέστες, την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με ένα (1) πυροσβεστικό υδροφόρο όχημα και δύο (2) Πυροσβέστες και την Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα (1) πυροσβεστικό υδροφόρο όχημα και δύο (2) Πυροσβέστες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε ένα (1) πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi – 8 που έκανε τρεις (3) ρίψεις νερού από αέρος. Η περιοχή των ρίψεων καθορίσθηκε με βάση την επικινδυνότητα επέκτασης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση και την ύπαρξη στον ευρύτερο χώρο βλημάτων και οβίδων αγνώστου διαμετρήματος από τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχε επίσης ένα (1) μικρό και ευέλικτο όχημα πυρόσβεσης, με δεξαμενή χωρητικότητας εφτακοσίων (700) λίτρων νερού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο (2) μέλη του.
Επίσης παρείχαν την συνδρομή τους στην επιχείρηση κατάσβεσης ένα (1) όχημα τύπου τζιπ του Δασαρχείου Γουμένισσας με δύο (2) δασικούς υπαλλήλους καθώς και επανδρωμένο περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν καθ όλη την διάρκεια της κατάσβεσης ο Πρόεδρος του Οικισμού Σκρα μαζί με μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Σκρα και παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια διανοίγοντας τόσο με ένα (1) JCB όσο και ένα (1) τρακτέρ ζώνες αντιπυρικής προστασίας.
Κατά την διάρκεια της νύχτας παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για «φύλαξη» της περιμέτρου της πυρκαγιάς.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ
Επιπυραγός

Σχετικές δημοσιεύσεις