Ενημερωτική συνάντηση στην Καστανερή (βίντεο)

Δελτίο τύπου
Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Καστανερή ενημερωτική συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στα ποτάμια (ρέματα) του Πάικου.
Η συνάντηση κρίνεται επιτυχημένη, καθώς μπόρεσε να αφυπνίσει αρκετούς συνδημότες μας της Καστανερής γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα. Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία και την υποστήριξή τους, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα από την ανησυχία τους που εκφράστηκε μέσα από πολλές ερωτήσεις που έγιναν και τις υπογραφές στήριξης που συλλέξαμε.
Οι παρευρισκόμενοι στην ενημερωτική συνάντηση κάτοικοι της Καστανερής, όπως και οι κάτοικοι της Γουμένισσας και Γρίβας προηγουμένως, στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και διάφορους αποδέκτες:
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ τέτοιου είδους επενδύσεις στα ρέματά μας και είμαστε αποφασισμένοι να τις αποτρέψουμε.
Αντιλαμβανόμαστε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι καστανοκαλλιέργειές μας , καθώς και άλλες μελλοντικές καλλιέργειες από την κατασκευή ΜΥΗΕ στα ρέματά μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο, να διασφαλίσουμε την άδεια χρήσης του νερού μας για ύδρευση και άρδευση και δε σκοπεύουμε να παραχωρήσουμε σε κανέναν ιδιώτη «επενδυτή» το δικαίωμα, μέσω της κατασκευής ενός ΜΥΗΕ στα ρέματά μας, να αποκτήσει και αυτόματα την άδεια χρήσης του 70% του ανεκτίμητου αυτού κοινωνικού αγαθού.
Τέλος, υποσχόμαστε πως οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν, για να μπορούν να πειστούν όλοι οι συνδημότες μας για το δίκαιο των θέσεών μας.

Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών
στα ποτάμια (ρέματα) του  Πάικου!

Σχετικές δημοσιεύσεις