Το Νερό της Γουμένισσας (πάλι) στο Στόχαστρο! (βίντεο)

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ., έδωσαν δυναμικό παρόν, η Συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου ενάντια στη δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή «Μεγάλο Ρέμα» Γουμένισσας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γουμένισσας, κ. Τραχανίδη, το συγκεκριμένο θέμα ετέθη εκ νέου προς συζήτηση και λήψη απόφασης από το τοπικό Συμβούλιο, επειδή ζητήθηκε εγγράφως αυτό από τον ίδιο τον Δήμαρχο Παιονίας. Ενημέρωσε του παρευρισκομένους για «Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης με ημερ. 22.1.2018 για το μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Γουμένισσας», βάσει των οποίων καλούνταν να πάρουν εκ νέου απόφαση και μάλιστα εντός 5 ημερών!

Η δίνη του ποταμού ξεσκέπασε και πάλι ορισμένα βασικά ζητήματα που θέτουμε προς προβληματισμό όλων μας:
Γιατί τελικώς αναβλήθηκε η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και η λήψη απόφασης από τους τοπικούς Συμβούλους;
Μήπως έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη αρνητική τους απόφαση και προβληματίστηκαν από την παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στη δημιουργία του υδροηλεκτρικού;
Τελικά η θέση τους συνεχίζει να είναι ενάντια στα συμφέροντα ενός ιδιώτη και υπέρ των δημοτών που τους εξέλεξαν ή έχει αλλάξει κάτι;

Πώς γίνεται να βρίσκεται στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κ.Τζούρτζος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου έργου; Μήπως παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας «ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ, Ν., & ΣΙΑ Ο.Ε. «ΝΙΓΚΕΛ»» ή όπως ο ίδιος υποστήριξε ενημερώθηκε εντελώς τυχαία για το συγκεκριμένο θέμα;
Μεγάλη έκπληξη η παρουσία και η στάση των κυρίων Σανίδα και Παπαλέξη. Ενώ παρευρέθηκαν και αυτοί μάλλον «τυχαία» στη συνεδρίαση, είχαν συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος. Παρόλο που η πλειοψηφία του τοπικού Συμβουλίου συνεχίζει να εμμένει στο όχι για την «επένδυση» του ιδιώτη κ. Γκεσούλη, οι δυο τους πιστεύουν πως πρέπει μια γενική συνέλευση και όχι οι τοπικοί Σύμβουλοι να αποφασίσουν για το θέμα αυτό.
Προχωρημένα προοδευτικά σχήματα μιλάμε, που αποσκοπούν πού ακριβώς;
Στα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης με ημερ.22.1.2018 αναφέρονται και τα συμπεράσματα τα οποία δήθεν προέκυψαν από τη συνεδρίαση αυτή. Πρόκειται για μεγάλη διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Δυστυχώς για τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας υπάρχει βίντεο της συγκεκριμένης συνεδρίασης στο διαδίκτυο, το οποίο βρίσκεται και στη δική μας κατοχή. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί αντικειμενικά για το τι ακριβώς ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αυτή.

Θεωρούμε λοιπόν, πως η μαζική μας παρουσίαση στη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου απέτρεψε άλλη μια μεθόδευση του Δήμου Παιονίας, να αποσπάσει το πολυπόθητο ΝΑΙ του τοπικού Συμβουλίου στη δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή «Μεγάλο Ρέμα» Γουμένισσας.
Ας το καταλάβουν όλοι τους, πως μπορεί οι υποψήφιοι επενδυτές να προσπαθούν να μεθοδεύσουν καταστάσεις, αλλά και εμείς δεν το βάζουμε κάτω.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Τα λεγόμενα μικρά υδροηλεκτρικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ ΕΜΑΣ!
Αντιθέτως καταστρέφουν σπάνιους βιότοπους, διανοίγουν δρόμους σε δύσβατα φυσικά τοπία, αλλοιώνουν το ανάγλυφο των ορεινών ρεμάτων και διοχετεύουν το νερό μέσα σε σωλήνες, αντί να το αφήνουν να κυλάει στην κοίτη, καταστρέφοντας έτσι τα υπάρχοντα οικοσυστήματα. Το νερό και τα ορεινά ρέματα τα αφήνει βορά στις ορέξεις των λεγόμενων «επενδυτών», επιτρέποντάς τους να λεηλατούν ανεμπόδιστα τα δημόσια αυτά αγαθά.
Οι μοναδικοί ευεργετημένοι, που με παχυλές επιδοτήσεις κατά την κατασκευαστική φάση και εγγυημένες υψηλές τιμές ρεύματος αργότερα είναι οι λεγόμενοι επενδυτές, ενώ αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι θα πληρώνουμε αυτό το ρεύμα όλο και ακριβότερα (σχεδόν πενταπλάσια τιμή!).
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση προς όφελος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Το δίκαιο είναι μαζί μας και θα κερδίσει!

Σχετικές δημοσιεύσεις