Γουμένισσα: Υδροηλεκτρικά Έργα και Τουρισμός

6450Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11.2.2015 και ώρα 18.00, μεταξύ του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας και Συλλόγων (ΟΣΠΕΓ, Ομάδα Άλφα, διάφοροι φορείς) που ενδιαφέρονται για την «ήπια» αξιοποίηση της τοποθεσίας «δύο ποτάμια», συνολικής έκτασης 97 στρεμμάτων περίπου. Η έκταση αυτή ανήκει στο Δασαρχείο Γουμένισσας, το οποίο σκοπεύει να την παραχωρήσει προς χρήση και ήπια αξιοποίηση στην Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας, για την επόμενη δεκαετία.
Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις για παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της συγκεκριμένης τοποθεσίας.
Στην ίδια συνάντηση όμως, ακούστηκε και μία απίστευτη πρόταση του δημοτικού Συμβούλου κ.Τζούρτζου. Να εγκριθεί η κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού εντός της τοποθεσίας «δύο ποτάμια» από ιδιώτη επενδυτή, επειδή το έργο αυτό θα συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής! Ναι, καλά διαβάσατε. Η εύκολη προσβασιμότητα στον υδροηλεκτρικό σταθμό εντός της συγκεκριμένης περιοχής, θα οδηγούσε σύμφωνα με τον κ. Τζούρτζο στην καλύτερη τουριστική αξιοποίησή της.
Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη μορφολογία, στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής, τους τυχόν περιορισμούς στη χρήση των υδάτινων όγκων, την αρνητική εισήγηση του Δασαρχείου, το γεγονός πως ελάχιστα οικονομικά οφέλη αποκομίζει η τοπική κοινωνία από ένα τέτοιο έργο, σε αντίθεση με τα τεράστια κέρδη του ιδιώτη επενδυτή, όλα αυτά θα έπρεπε να τα παραβλέψουμε;
Καλούμαστε να δώσουμε «Γη και ύδωρ», για να επωφεληθεί και πάλι (όπως στο υδροηλεκτρικό της Κάρπης) γνωστός ιδιώτης επενδυτής (βλέπε Δι@ύγεια-ΑΔΑ 4ΙΙ40-Ε) που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζούρτζου, θα πρέπει να αποκαλείται στο εξής και «ευεργέτης» της περιοχής.
Περίεργοι συνειρμοί που εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Ας μην βιαστεί κάποιος να μας κατηγορήσει πως είμαστε ενάντια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όχι, κάθε άλλο. Πιστεύουμε πως η χρήση τους και η σε βάθος χρόνου επικράτησή τους είναι επιβεβλημένη, μια και η σημερινή καύση ορυκτών καυσίμων, για τη παραγωγή ενέργειας, έχει μεγάλες επιπτώσεις στην μόλυνση της ατμόσφαιρας, αλλά και αποτελεί μια απ’ τις αιτίες, στις οποίες οφείλεται η αλλαγή του κλίματος, που όλοι πλέον παραδέχονται πως έχει ξεκινήσει.
Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε όμως, είναι πως οι όποιες ενέργειες που γίνονται από την Πολιτεία, για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, θα γίνονται βάσει προσεκτικού κεντρικού σχεδιασμού, ο οποίος σχεδιασμός θα κινείται στα πλαίσια της βιώσιμης – αειφόρου ανάπτυξης, όχι μόνο εθνοκεντρικά, αλλά και τοπικά, με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον, όσο και στο δικαίωμα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Θεωρούμε παράδοξο, την χωροθέτηση και έκδοση άδειας κατασκευής υδροηλεκτρικών έργων, σε περιοχές που προσανατολίζονται ή έχουν ήδη επενδύσει στην οικοτουριστική ανάπτυξη, τον τουρισμό δηλαδή που προσελκύεται από την άγρια ομορφιά της φύσης και την απουσία της όποιας ανθρώπινης επέμβασης σε αυτήν.
Είναι γεγονός, πως όλο και περισσότεροι επισκέπτονται την ελληνική ύπαιθρο, για να βρεθούν κοντά στη φύση, να πεζοπορήσουν σε μονοπάτια, να διαπλεύσουν ποτάμια, να καταρριχηθούν φαράγγια, ν’ ανέβουν παλιά πέτρινα γεφύρια, να βρεθούν σε μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Ν’ ακούσουν πουλιά και να δουν ζώα, που μόνο στην τηλεόραση έχουν αξιώσει να δουν, να χαθούν γενικότερα μέσα στην αγνότητα της φύσης.
Μπορούμε να το στερήσουμε αυτό από τους Έλληνες; Ή απλά θέλουμε να τους «μαντρώσουμε» στις μεγαλουπόλεις;
Γιατί, με το να γεμίσουμε την ελληνική ύπαιθρο με εργοτάξια για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, με το να κάνουμε από δυο φράγματα σε κάθε ποτάμι και ν’ ανοίξουμε δρόμους μέσα από τα δάση, για να μεταφέρουν οι νταλίκες τα μηχανήματα, θ’ ανοίξουμε τόσο μεγάλες πληγές στη φύση μας, που πλέον κανένας δεν θα θέλει να την επισκεφθεί όπως παλιά.
Όταν καταφέρουμε ν’ απομακρύνουμε πια τους ανθρώπους απ’ τη φύση, οι ομορφιές κι οι χάρες της γρήγορα θα ξεχαστούν. Όλα θα είναι πιο εύκολα πλέον. Οι άνθρωποι μαντρωμένοι στις πόλεις τους, μπροστά στο «χαζοκούτι», θα βλέπουν τις «ποιοτικές» εκπομπές της σε συνδυασμό με τις συνεχείς διαφημίσεις για το τι μπορούν ν’ αγοράσουν στο πολυκατάστημα της γειτονιάς τους.
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος από το να κάνεις τον άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται γι αυτό;
Θέλουμε το φυσικό περιβάλλον να καταντήσει ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, μια σειρά δεξαμενών νερού καθ’ οδόν προς τις μεγαλουπόλεις;
Αυτό είναι το όνειρό μας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα;
Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.
Δεν αποδεχόμαστε το σενάριο της παρατημένης, απαξιωμένης και νεκρής υπαίθρου.
Αντιστεκόμαστε σθεναρά.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από
Μικρό
Υδροηλεκτρικό Σταθμό ισχύος 2,1 ΜW,
στη θέση «Δύο Ποτάμια» του
Δήμου Γουμένισσας,
του Νομού Κιλκίς, στην εταιρεία «ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ Ν. &
ΣΙΑ Ο.Ε.»

Πρωτοβουλία Δημοτών πρώην Δήμου Γουμένισσας

Σχετικές δημοσιεύσεις

8 Άποψη για τα “Γουμένισσα: Υδροηλεκτρικά Έργα και Τουρισμός”

  1. antimnimoniakos

    Μνημονιακές θέσεις γελοίες απαντήσεις ζήσαμε πέντε χρόνια τώρα, δεν νομίζω να άκουγα κάτι άλλο από ανθρώπους που το υπηρετήσαν το σύστημα της σήψης και της διαπλοκής. Στης 25 Ιανουαρίου η δημοκρατία επανήλθε στον τόπο μας και καλά θα κάνουν να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν.
    Κατά την έναρξη της πράσινης ψευτοανάπτυξης ο νόμος έλεγε για την δημιουργία ενός υδροηλεκτρικού σταθμού πρέπει να είναι σύμφωνοι και οι κάτοικοι της περιοχής εάν υπάρχει έστω και μια ομάδα που δεν συμφωνεί δεν μπορεί να γίνει. Μετά από την επέλαση των μνημονιακών και αντιδημοκρατικών δεν γνωρίζω τι αλλαγές έχουν γίνει.
    Πρέπει το θέμα να φύγει από τα όρια του Δήμου Παιονίας και επίσης να εξεταστεί ποιοι έχουν τις άδειες πότε και πως τις πήραν.

  2. Δ.Σ Κοινοτητας Γουμενισσας

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ.

    Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 11-2-2015 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Κατάστημα, με θέμα την αξιοποίηση της τοποθεσίας «Δύο Ποτάμια» και στην οποία είχαν κλειθεί, διάφοροι φοροίς της Γουμένισσας, ο Δασάρχης Γουμένισσας, Δημοτικοί Σήμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι, δεν τέθηκε θέμα συζύτησης για την λειτουργεία υδροηλεκτρικού σταθμού. Στην αναγγελεία από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κύριο Αθανάσιο Τραχανίδη, υπάρχουσας αίτησης ενδιαφέροντος, από ενδιαφερόμενη εταιρεία, ο δασάρχης Γουμένισσας κύριος Τζάκος Αντώνιος, ανέφερε ότι η αιτούμενη έκταση, βρίσκεται στα 97 στρέμματα που αφορούν την αξιοποίηση των Δύο Ποταμιών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια λειτουργείας. Με την άποψη του κυρίου δασάρχη, συντάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και προέδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας κύριος Τζούρτζος Αθανάσιος, όλα τα αναγραφόμενα για τον κύριο Τζούρτζο Αθανάσιο σε τοπική ιστοσελίδα, από την πρωτοβουλία δημοτών πρωην Δήμου Γουμένισσας, είναι αναληθεί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των λεχθόντων στην συνάντηση. Στο τέλος της συνάντησης αποφασήστηκε ομόφωνα να μην γίνει κανενός είδος παρέμβαση στο προαναφερόμενο χώρο, που θα είχε επιπτώσεις στο περιβάλον και αποφασίσθηκε να οριστεί επιτροπή από όλους του φοροίς της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, η οποία σε συνεργασία με το Δασαρχείο Γουμένισσας, θα προβεί σε ήπιας μορφής παρέμβασης για την αξιοποίσηση της τοποθεσίας Δύο Ποτάμια Γουμένισσας.

    Για το Δ.Σ. Ο πρόεδρος Αθανάσιος Τραχανίδης

  3. Πρωτοβουλία Δημοτών π.Δ.Γουμένισσας

    Αποδεχόμαστε την τοποθέτηση του προέδρου κ.Τραχανίδη, ως δέσμευση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας προς όλους μας, να επιτρέψει μόνο ήπιες παρεμβάσεις στην τοποθεσία «Δύο ποτάμια». Επίσης, πως δε θα επιτραπεί σε κανέναν να «βαφτίσει» π.χ. την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού στο συγκεκριμένο χώρο, ως μια ήπια μορφή παρέμβασης.Πολλά έχουν δει τα μάτια μας σε τούτο τον τόπο. Στις Σκουριές Χαλκιδικής π.χ. «βαφτίστηκε» το έργο κατασκευής μεταλλείου χρυσού «έργο ανάπτυξης» από το ΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι σήμερα σοβαρές περιβαλλοντικές καταστροφές στην τοποθεσία αυτή. Όσο για την αρχική εισήγηση του κ. Τζούρτζου μπροστά σε πλήθος παρευρισκομένων, σεβαστής χρονικής διάρκειας, δεν κάνετε καμία αναφορά. Έτσι λοιπόν προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Είπε ή δεν είπε κάτι ο κ. Τζούρτζος, πριν μιλήσει ο Δασάρχης, και αν είπε, τι είπε; Παρακαλούμε να μας το δημοσιεύσετε, όπως εσείς το αντιληφθήκατε. Τέλος, προς αποφυγή μελλοντικών «παρεξηγήσεων», προτείνουμε να βιντεοσκοπούνται ή να ηχογραφούνται οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας.

  4. antimnimoniakos B

    Για ποιο τουρισμό μιλάτε τι κάνατε εσείς για τον τουρισμό πείτε μας εάν βάλατε έστω κι ένα λιθαράκι. Στο ποτάμι έχουν πέσει μερικές χιλιάδες (καλώς η κακώς) ευρώ, έχετε ενδιαφερθεί ποτέ να το συντηρήσετε, η πετάξαμε τα λεφτά μας στο ποτάμι; Πείτε μας; Αυτά δεν είναι πληρώνουμε τώρα; Όλοι θυμόμαστε την «εγκατάλειψη-υποβάθμιση» του ποταμού με το χώμα να φτάνει τα τέσσερα μέτρα ύψος στο φράγμα και να ξεφυτρώνει ένα υδροηλεκτρικό στη Κάρπη εν αγνοία των Δημοτών. Όπως τότε έτσι και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις κλειδιά.

  5. Το Τρίτο Μάτι

    Εμείς άλλα μαθαίνουμε ότι διαπληκτίστηκαν οι παρευρισκόμενοι με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, εάν όλοι είχατε την ίδια γνώμη για ήπια μορφή παρέμβαση γιατί μαλώνατε;
    Θα ήθελα ν ακούσω και τη γνώμη του δημάρχου πάνω στο θέμα αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά την αξιοποίηση του χώρου δυο ποτάμια.
    Στο ποτάμι που έχει δοθεί άδεια από την ΡΑΕ για υδροηλεκτρικό είναι το υπόλοιπο της πηγής που παίρνει νερό η Γουμένισσα και ένα μέρος νερού τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει το αρδευτικό της Γουμένισσας μιλάμε για πόσιμο νερό εξαιρετικής ποιότητας για αυτό και μόνο θα έπρεπε να είναι κόκκινη γραμμή για καμιά επένδυση στο ποτάμι αυτό.
    Για να πάμε τώρα λίγο πίσω να δούμε τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή που ασφαλώς γνώριζε για την άδεια υδροηλεκτρικού και έκανε την πάπια, είχε και ψηλά την ατζέντα υδροδότησης του Πολυκάστρου. Τι έκανε λοιπόν πήγε να πάρει νερό από την Κάρπη ή μάλλον καλύτερα να πάρει το νερό της Κάρπης κι έτσι μπορούσε να δώσει μετά το πράσινο φως για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού χωρίς να την κατηγορήσει κάνεις.
    Πρόταση δημοτικού σύμβουλου στον τότε δήμαρχο – αλλάζουμε τους σωλήνες αμιάντου βάζουμε μεγαλύτερες παίρνει νερό και το Πολύκαστρο. Δήμαρχος – αυτό δεν μπορεί να γίνει
    να βγει και να πει ο δημ. Σύμβουλος αν είναι αληθές αυτό που γράφω. Θα μπορούσατε να πείτε πως αυτά που γράφω είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορεί να είναι κ έτσι, άλλα ως χωριάτης που είμαι…. πονηρός χωριάτης επιτρέψετε μου να σκέπτομαι πονηρά στους πονηρούς καιρούς που ζούμε.

  6. Παρατηρητης

    Υδροηλεκτρικό
    Για μας που δεν είμαστε φορείς που δεν μας καλούν σε συσκέψεις που δεν είμαστε παρόντες σε συμβούλια, το νόμισμα (υδροηλεκτρική μονάδα) έχει δυο όψεις. Η μία είναι αυτή που όλοι όσοι σχολίασαν μας έκαναν γνωστή. Θέσεις εκφρασμένες αν ερμηνεύσαμε σωστά τα γραφόμενα, αυστηρή κριτική και ένα κείμενο που δεν λέει την αλήθεια από τον πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητας Γουμένισσας. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι αυτή που ο τωρινός Αντιδήμαρχος μας έκανε γνωστή, για την στάση του και τις αποφάσεις της τότε Δημ.Κοιν. Λύστε μου μια απορία δεν θα μπείτε στον κόπο να πείτε κάτι για αυτά που παρέθεσε ο Αντιδήμαρχος; Το 2013 με δυο αρνητικές αποφάσεις ουσιαστικά σταμάτησε τον «επενδυτή», διότι μετά ισάριθμες φορές αποσύρθηκε το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το 2015 επανήλθε ο «επενδυτής» και όπως εσείς λέτε βρήκε πρόθυμους να αποδεχτούν το έργο. Ο Αντιδήμαρχος λέει και τώρα ΌΧΙ` είμαι μαχητικά μαζί σας. Σε αυτή την απόλυτη τοποθέτηση μετά την ξεκάθαρη θέση του το 2013 δεν έχετε να πείτε κάτι; Σας θαυμάζουμε και σας παρακολουθούμε` μη μας απογοητεύεται. Ίσως ο Αντιδήμαρχος να μας είναι χρήσιμος. Για τους άλλους δεν το συζητώ τους αποκαλύψατε. (Να μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα για τα μεταλλεία ήταν μαζί μας, στον αγώνα για το Νοσοκομείο – ΚΥ Γουμένισσας μπροστάρης, στις κινητοποιήσεις για το νερό μαζί μας και ίσως μας ξεφεύγουν και κάποια).

  7. Πρωτοβουλία Δημοτών π.Δ.Γουμένισσας

    Αποδίδουμε τα εύσημά μας στον κ. Αλίρη για την μαχητική, ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση του, ως προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας στο παρελθόν και ως Αντιδημάρχου Δ.Ε. Γουμένισσας σήμερα.Έτσι τον γνωρίζουμε όλα τα χρόνια.Αγωνιστής στην πρώτη γραμμή, σε όλα τα θέματα ζωτικής σημασίας του τόπου μας, χωρίς να υπολογίζει κανένα προσωπικό κόστος. Θεωρούμε πως και σήμερα είναι αναγκαία και αποφασιστική η συμβολή του, στην προσπάθεια αποτροπής της έγκρισης του «νέου» αιτήματος της ΝΙΓΚΕΛ Ο.Ε. (συμφερόντων Ν. Γκεσούλη)για κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «2 ποτάμια». Επίσης, είμαστε βέβαιοι πως θα τον έχουμε κοντά μας, στην προσπάθεια ξεδιπλώματος του «κουβαριού» της διαδικασίας αδειοδοτήσεων από τον πρώην Δήμο Γουμένισσας. Ενδιαφερόμαστε να μάθουν όλοι οι συντοπίτες μας: Ποια δημοτική Αρχή και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν και υπέγραψαν να δοθούν 3 άδειες στον ίδιο υποψήφιο επενδυτή, από τις συνολικά 4! άδειες που αφορούν τα δύο ρέματα Γρίβας και Κάρπης; Με πιο σκεπτικό παραβλέφθηκαν περιβαλλοντικοί όροι και εγκρίθηκε η προώθηση σχεδίων εγκατάστασης μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών μέσα σε δασικές εκτάσεις απαράμλλης ομορφιάς και κάλλους; Ποια τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από αυτές τις επενδύσεις; Ποιο το όφελος π.χ. της T.K.Κάρπης από τη λειτοργία υδροηλεκτρικού σταθμού στο ρέμα της Κάρπης; Αυξήθηκε ο τουρισμός της περιοχής ή τα έσοδα των κατοίκων; Αρκετά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

  8. Πρωτοβουλία Δημοτών π.Δ.Γουμένισσας

    Παραθέτουμε την τοποθέτηση της κ. Δούμου προς ενημέρωση όλων των συντοπιτών μας. Τα συμπεράσματα δικά σας:

    ΠΕΡΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ..Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ .Η Δημοτική κοινότητα Γουμένισσας με πρωτοβουλία του προέδρου της Τραχανίδη Αθανάσιου κάλεσε το Δασάρχη.συλλόγους και φορείς με περιβαλλοντικές δραστηριότητες(ΟΣΠΕΓ,ΟΜΑΔΑ ΑΛΦΑ,ΤΟΕΒ) και τους δημοτικούς συμβούλους(ήταν παρόντες η ομιλούσα και ο κύριος Τζούρτζος) της Ενότητας της Γουμένισσας προκειμένου να συζητήσουν για την αξιοποίηση της περιοχής δύο ποτάμια.Εκείνη την ημέρα ήρθε και η πρόταση για τον υδροηλεκτρικό σταθμό(εννοείται και καλά κάνετε και διερωτάστε πόσο τυχαία είναι η χρονική στιγμή??την ημέρα του τοπικού συμβουλίου??Πιστεύω όμως ότι είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί..Ας υποθέσουμε ότι με κάποιον τρόπο έμαθε ο ενδιαφερόμενος ότι θα είχε τοπικό συμβούλιο σχετικά με την περιοχή που κεντρίζει άμεσα το ενδιαφέρον του.Ως επιχειρηματίας έκανε την κίνηση του καταθέτοντας την πρότασή του..Προσωπική μου άποψη καθόλου μεμπτό…Επειδή λοιπόν ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης κληθήκαμε από τον πρόεδρο να τοποθετηθούμε όλοι σε αυτό το θέμα..Πρώτα τοποθετήθηκε ο κος Τζούρτζος..Οπότε μιλάμε για τοποθέτηση και όχι για πρόταση του κυρίου Τζούρτζου όπως εσφαλμένα αναφέρεται.Είπε λοιπόν αν θα μπορούσε να γίνει στα πλαίσια του νόμιμου και του επιτρεπτού και αν θα μπορούσε (Και απαντώντας στο ερώτημα) ναι μίλησε για τουρισμό(μαθητικό συγκεκριμένα)που θα μπορούσε να φέρει το υδροηλεκτρικό καθώς και ότι πρόκειται για μία επένδυση που παρόμοιά της έχει γίνει στην Κάρπη και η Κάρπη ήδη έχει πολλά οφέλη που θα μπορεί να έχει και η Γουμένισσα(π.χ μείωση της ΔΕΗ για τους κατοίκους της Κάρπης κατά 1,2%,1,8% ανταποδοτικά πηγαίνει στο Δήμο(έχω και την εξέφρασα και εκεί ένσταση γι’ αυτό το 1,8% αν έχουν φροντίσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να εισπράττεται).Όμως όλα αυτά στα ..Κρίνετε τον αλλά μην τον στήνετε στον τοίχο.Αν είχαμε βαθμίδα όπως στις δημοσκοπήσεις θα έλεγε κανείς ότι ναι ήταν μάλλον θετικός…Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η ομιλούσα και με λίγα λόγια δήλωσα αρνητική.Ο Δασάρχης μιλώντας εμπεριστατωμένα απέκλεισε το ενδεχόμενο υδροηλεκτρικού στην έκταση των 97 στρεμμάτων.Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και οι άλλοι φορείς κάθετα αρνητικά(π.χ ο ΟΣΠΕΓ ανέφερε ότι έχει γίνει περιβαλλοντική καταστροφή στην Κάρπη και ότι δεν υπάρχει κανενός είδος τουρισμού) μιλώντας πραγματικά με επιχειρήματα,ζήλο καιι αγάπη και δείχνοντας απαράμιλλο εθελοντισμό όπως τόσα χρόνια κάνουν (ΟΜΑΔΑ ΑΛΦΑ πρόταση να κατασκευάσουν ξύλινη γέφυρα).Ο πρώτος κύκλος έκλεισε.Στη συνέχεια τοποθετηθήκαμε ο καθένας άλλες δύο φορές και ελέχθησαν αυτά που αναφέρει στην απάντησή της η δημοτική κοινότητα Γουμένισσας.Σε όλαα υτά που συμφωνήσαμε εν τέλει δηλαδή(ήπιες παρεμβάσεις,επιτροπή,κτλπ).Ο πρόεδρος νιώθοντας εκτεθειμένος στο πρόσωπο του Κυρίου Τζούρτζου αφού ο ίδιος ο πρόεδρος είχε προκαλέσει το συμβούλιο και ένιωσε υπεύθυνος για όσα ελέχθησαν για το πρόσωπό του κυρίου Τζούρτζου καθώς ναι κάποια ήταν αναλήθειες και ανακρίβειες εξέδωσε αυτήν την απάντηση ως δημοτική κοινότητα.Το ίδιο μου είπε θα έκανε αν στη θέση του Κυρίου Τζούρτζου ήταν ο οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος και λέγονταν εις βάρος του ανακρίβειες σε συνάντηση που είχε προκαλέσει ο ίδιος ο πρόεδρος.Και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα έκανε.Σάκη στο ζήτησα και προσωπικά όμως αν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο και εμπλέκομαι εγώ δεν θα ήθελα να τοποθετηθείς για εμένα.Προσωπικά πιστεύω ότι η δημοτική κοινότητα Γουμένισσας έπρεπε να απαντήσει εφ’ όλης της ύλης και όχι μεμονωμένα(όπως θεωρώ ότι πράττω,και εδώ είμαι για να με κρίνετε).Καθώς η απάντησή της φάνηκε ότι δόθηκε για να αποκαταστήσει το όνομα του Κου Τζούρτζου και να τον στηρίξει, ενώ θα έπρεπε να αποκαθιστά την πάσα αλήθεια και μέσα από αυτήν να αποκαθίστανται πρόσωπα και καταστάσεις αν φυσικά σε αυτό οδηγεί η αλήθεια και μόνο αυτή..Όσον αφορά την τοποθέτηση του αντιδημάρχου κου Αλίρη συμφωνώ ότι είναι μαχητική,καθαρή και σταράτη.Αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιο καίρια η παρουσία του στο συμβούλιο(βέβαια δεν γνώριζε για το θέμα του υδροηλεκτρικού καθώς ήταν έκτακτο όπως προανέφερα)αλλά και μόνο το θέμα για την αξιοποίηση της περιοχής 2 ποτάμια είναι από μόνο του μείζονος σημασίας..Και εφόσον είσαι παρών μπροστά σε πολίτες και εκθέσεις την άποψή σου νομίζω ότι μιλάς με πολύ παραπάνω παρρησία,ειλικρίνεια και θάρρος από ότι σε μια δήλωση στον τύπο ή στο διαδίκτυο.Με εκτίμηση,
    Δούμου Ελένη,
    Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας,Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νέας Γενιάς,
    Δήμου Παιονίας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα