ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (Πάικο – Κρούσια) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα :
«Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την εξόρυξη μεταλλευμάτων» στις 25 Νοεμβρίου 2011 ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι :
-Σαράντης Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ.
-Θεοχάρης Ζάγκας, καθηγητής Δασολογίας & Φυσικών Πόρων του ΑΠΘ
-Δρ.Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός, λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
–Τόλης Παπαγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός.
Το πανέμορφο όρος Πάικο με τους καταρράκτες του Σκρά, τη γαλάζια λίμνη, την τεχνητή λίμνη «Μεταλλείου» που κατασκευάσθηκε για αρδευτική χρήση, κινδυνεύουν από την εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων που το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας προωθεί στα πλαίσια του ξεπουλήματος της χώρας σε ξένες εταιρίες.
Το Πάικο είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων οικοτουριστών. Η συμμετοχή των Περιβαλλοντικών και άλλων φορέων είναι προϋπόθεση για την προστασία του φυσικού πλούτου της Ελλάδας.
Καταδικάζουμε την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που παρακάμπτει και αγνοεί την τοπική κοινωνία, μεθοδικά δε και ύπουλα προωθεί την καταστροφή του μαγευτικού βουνού.
Δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία του τόπου μας.
Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς, Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Βάθης «Η ΔΡΥΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαριού.

Σχετικές δημοσιεύσεις