67η Αιμοδοσία Ακριτών Πολυκάστρου

H «Τράπεζα Αίματος» των Ακριτών, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1990 από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», με κύριο σκοπό τη συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 1990 με τη συμμετοχή 38 αιμοδοτών, πολλοί από τους οποίους αιμοδoτoύv και σήμερα. Με το κλείσιμο του πρώτου χρόνου ο αριθμός των μελών αιμοδοτών έφθασε στους 81. Καθιερώθηκαν πλέον και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τρεις (3) τακτικές αιμοδοσίες στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» στο Πολύκαστρο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, την προτελευταία Κυριακή του Ιουλίου και την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Επίσης, την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο έκτακτη αιμοδοσία.
Με τη συμπλήρωση 21 χρόνων, πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 65 αιμοδοσίες, τα μέλη αιμοδότες έφθασαν τα 909 και χορηγήθηκαν 5290 φιάλες αίμα για τις ανάγκες 2361 ασθενών ­συνανθρώπων μας. Ακόμη προσφέρθηκαν 20 φιάλες αίματος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.
Η «Τράπεζα Αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου είναι πρότυπο για όλο το Ν. Κιλκίς με τον μεγαλύτερο αριθμό Μελών-Αιμοδοτών και τις περισσότερες χορηγήσεις αίματος. Για το έργο της έχει τιμηθεί από το Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, από το Επιμελητήριο Κιλκίς, από την ολομέλεια των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ύστερα από πρόταση των Μέσων Ενημέρωσης του Νομού και άλλους φορείς. Το Μέλος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ έχει την υποχρέωση για μια αιμοδοσία τον χρόνο και καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα (εάν χρειαστεί όσο χρειάζεται για όλα τα Μέλη της οικογένειάς του.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ διοικείται από τριμελή Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Αθανασιάδη Βασίλειο, Παπαδόπουλο Ιωάννη και Αθανασιάδη Ιωάννη.

Σχετικές δημοσιεύσεις