Σκοπιανοί παντού;

Χάκερ ανάρτησαν τη σημαία των Σκοπίων. Εκτός λειτουργίας τέθηκε για λίγη ώρα η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προχθές 10 Οκτωβρίου 2010, λόγω επίθεσης που δέχτηκε από Σκοπιανούς χάκερ. Έγραψαν τα συνθήματα «fuck your Greece» και «ζήτω η Μακεδονία».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργού, οι χάκερ ανάρτησαν στον δικτυακό κόμβο τη σημαία των Σκοπίων.
Αυτό δεν γίνετε μόνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου αλλά και εδώ δίπλα μας σε γιορτή που διοργανώνει το χωριό της Γρίβας, προκαλούν με την πρόσκληση που βρήκαμε στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του χωριού και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου. Και δεν είναι μόνο η πρόσκληση που βρήκαμε στο διαδίκτυο αλλά ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός που έχουν κρεμάσει και πανό με τη λέξη Δήμος Γουμένισσας σαν συνδιοργανωτή;

Διοργάνωση :

  1. Προεδρείο Γρίβας
    Αθανάσιος Θεοδώρου
  2. Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας
    Πρόεδρος Τζεβελέκης Δημήτρης
  3. Ορχήστρα :
    Makedoniko Meraki , Τραγούδια, Σκοπιανά

Εξωφρενικό και ανήκουστο το δημοσιογραφικό τμήμα του ένθετου «Ταξίδια, εκδρομές & εξορμήσεις», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θα κάνει ένα αφιέρωμα στη «Καστανογιορτή της Γρίβας» στις 17 Οκτωβρίου 2010. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα προβάλουν τη γιορτή που διοργανώνεται από ανθρώπους που επιλέγουν να μας διασκεδάσουν από σκοπιανά τραγούδια, επίσης στην πρόσκληση υπάρχουν οι λέξεις «παραδοσιακές πίτες-Γαλατόπιτα-Μλέσνικ«.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

77 Άποψη για τα “Σκοπιανοί παντού;”

  1. Μαρία

    Καλησπέρα κ.pipsos, ο εκπρόσωπος και μέλος του Χορευτικού άτυπου συγκροτήματος «Σολούντσανι» απεκάλεσε στο βίντεο τους Σκοπιανούς αδέλφια Μακεδόνες»brakia makendontsi»; Μόνο εγώ το είδα και το άκουσα; Μήπως εθελοτυφλούμε κύριε pipso;

  2. pipsos

    kathariste ta aftia sas kai mathete na diavazetai ego eipa oti tous xorous aftous tous xorevoun oloi oi dopioi silogoi stin ellada kai ean exo adiko rotiste ta mousika organa tis goumenisas oso gia to oti apokaloun tous giftous aderfia mas se afto tous vrisko adithetous apo tin diki mou gnomi kai filtate ean emeis oi dopioi eimaste skopianoi oi voulgaroi totes eisai vathia nixtomenos diavase tin istoria tis grivas apo pote einai xtismenoi kai tpioi einai oi katikoi tis den o ¨raikos oi pousitnitsa oi mpela limpio einai skopianoi xwroi ?gia peste mou eseis san gnisioi makedones ti xwrous xorevetai? ma oloi sas edo mesa eistai anideoi kai esi maria sta meri sou pou nomizo oti eisai dopia ti xorous xorevetai ?ma to kourasame to thema kai epeidi pragmatika me ethikse o filtatos kai min tou po kamia varia kouventa kai anavo polli efkola kai kano megalo kako aposeiromai pantelos apo tin sizitisi kai tha po kati kai den me endiaferei ean me sviseis giati tha svisto apo monos mou apo tin selida sou apokalontas den prokeitai na alaksete tous vazei olous sto idio saki to idio kai emena oxi file mou esi eisai katarxin o megaliteros filoskopianos exo adiko? kai esi exeis dikaio pou vazeis olous tous griviotes sto idio saki?ades ftise ta mpoutia sou kai kane gargares ades geiaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  3. para pende

    Kai oste etsi mporeis kai na kaneis kako, san den ntrepesai ligaki. Epitelous katalawame ti rollo paizeis,kai kati tetoioi san kai sena einai pou tromazoun tous katoikous tis grivas,kai mena ayta to ksanaleo se ollous den me tromazoun, kai an arpazesai eykola pare kanena ypotheto gia na iremiseis

  4. makintosh

    Τι να σας πως ρε παιδιά. Το χαβά σας. Ντεν καταλαβαίνει, ντεν καταλαβαίνει.
    Ο Βοσκόπουλος (πρόεδρος του ουράνιου τόξου) χθες στη Γρίβα έφερε την παρέα του με κάμερα φυσικά, η ορχήστρα (Μουσικόραμα) είπε τα προπαγανδιστικά τραγούδια και ζήσαν αυτοί καλά και κάποιοι ακόμη καλύτερα. Σε πανηγύρι της Φυρομίας να ήμασταν λιγότερα σκοπιανά θα ακούγαμε…και από τον τραγουδιστή και από τον «κόσμο» που μαζεύτηκε στην αυλή του συλλόγου.

  5. para pende

    EXEIS APOLYTOS DIKAIO,DEN ALLAZOUNE ME TIPOTA, KAI O KOSMOS POU MAZEYTIKE META OI POIO POLLY HTAN KALESMENOI APO TOUS FILOSKOPIANOUS GRIVIOTES KAI PSIFOFOROI TOU OURANIOU TOXOU (40 psifous pire stis ekloges apo tous «»»ELLHNES MAKEDONES TIS GRIVAS»»».

  6. sound

    Γεια ξανά λοιπόν άλλη μια φορά τα λέω και δεν βλέπω να δίνεται λύση.
    α) Η γιορτή να διοργανώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Δήμο(εργάτες από το Δήμο ,τα πάντα ,όλα μα όλα από το Δήμο αλλά και το κυριότερο η εργασία από το Δήμο
    β)Δημιουργήθηκε ένας πολύ δραστήριος σύλλογος γυναικών στη Γρίβα. Είναι το αντίπαλο δέος των φιλοσκοπιανών που σαν δούρειο ίππο έχουν τον πολιτιστικό σύλλογο.Την επόμενη χρονιά μπορεί να χρηματοδοτηθεί ο συγκεκριμένος σύλλογος για την διοργάνωση.
    γ)Υπάρχουν τραγούδια που δεν έχουν καμμιά σχέση με προπαγάνδα ας παίξουν αυτά
    Λυπάμαι γιατί φέτος ενώ υπήρξανε κορόνες από τους <> (το λέω με ειρωνικό τρόπο) όλοι τους μόνο λόγια και κριτική από το καφενείο. Ναι τα καταφέρνουν οι φιλοσκοπιανοί γιατί βάζουν την ψυχή τους,και σεις ελληνάρες τίποτα. Μόνο καθόσαστε και λόγια. Πότε πήγατε εθελοντικά έστω και μία ώρα να την αφιερώσετε είτε στην ομάδα είτε στον σύλλογο ώστε να φέρετε κοντά σας κόσμο και να τους συσπειρώσετε; Ποτέ…απομονώστε τους μην τους δίνετε χώρο με την απουσία σας. Είστε παρόντες μόνο στις Εθνικές γιορτές μαλλί κομμωτηρίου γραβάτες και τίποτα άλλο. Δημόσιες σχέσεις και τραπεζώματα με τα λεφτά του Δήμου (αλήθεια φέτος εντυπωσιάστηκα από το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας και της πρόεδρου της κ.Παλάνη Μαρίας. Καλαίσθητες προσκλήσεις τυπογραφείου για το παραμικρό και πάντα δίπλα το όνομά της..
    Πόσα δώσαμε για προσκλήσεις φυλλάδια και αφίσες;
    Τραπεζώματα;
    Αλήθεια από πότε γίνεται δεξίωση στον Ομαλό με τραπέζι κανονικό κτλ στο πανηγύρι τους;
    Δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά του Δήμου ….
    Χθες όλοι απόντες και κήρυγμα εκ του μακρόθεν
    Γιατί εσείς οι πολέμιοι αυτής της αρρωστημένης κατάστασης δεν δώσατε βροντερώ παρών αυτές τις μέρες εκεί πάνω για να ανατρέψετε την κατάσταση;
    Αλλά ξέχασα μόνο θεαθήναι είστε τίποτα άλλο…

  7. θανασης Ταρτης

    πραγματικά λυπάμαι για τα όσα διαβαζω! ειναι ντροπή καποιο από εμας να απαρνούνατι την καταγωγή τους απλά και μόνο για να επιδείξουν ελληνοφροσύνη στο κρατος μας! Για να μην περεξηγούμαστε και για να ξερεται ποιος γραφει εγω είμαι αυτός που και στα δύο βιντεο χορευει πρωτος στα πατροπαραδοτα μακεδονικά τραγούδια! Είμαι ο Θανάσης ο Τάρτης από την Καστανερή και σε όποιον αρέσει! Θεωρώ τιμή μου που χορεύω ΄τα τραγούδια των προγόνων μου και μιλώ την γλ’ωσσα τους παρά την έντονη προσπάθεια του Ελληνικού κρατους να ξεχαστεί η γλώσα αυτή! Είμαι σήμερα 45 ετών και πατέρας τριών παιδιών και δεν επιτρέπω σε κανένα φασιστάκι που δεν έχει νοιώσει την καταπίεση στο πετσί του να μου πει ποιά γλώσσα θα μιλώ και ποια τραγούδια θα τραγουδώ και θα χορεύω αν δεν του αρέσει δικό του πρόβλημα λλά κυριε κόιο πρέπει πρωτα να διώξετε τους γονεις σας και τους γονεις αυτών έ? μηπως να σου θυμίσω τι γλώσσα μιλάνε σπίτι ΣΟΥ? Σε κάθε περίπτωση είναι η ώρα που εμεις η γηγενείς μακεδόνες πρεπει πλέον να σηκώσουμε το κεφάλι GORA GLAVA TA DA NE SI PLASI TE εμεις θα συνεχίσουμε αν δεν θέλετε κυριε Κοιο εσείς και οι όμοόί σας μην ερχεστε δεν θα στεναχωρηθούμε!
    Θανασης Τάρτης
    Δικηγόρος
    χωρίς ψευδώνυμα

  8. makintosh

    Κύριε Τάρτη, λυπάμαι που δε μπορώ να αποκαλύψω το όνομα μου γιατί φοβάμαι μη τυχόν έρθει η Ντοραλίνα και μου βάψει το σπίτι με γκράφιτι, όπως κάνουν λέει με άλλα σπίτια στη Γρίβα «οι… αφυπνισμένοι γηγενείς!
    Πάμε παρακάτω. Είστε και δικηγόρος ( ή μάλλον επειδή είστε δικηγόρος τα επιχειρήματά σας είναι λογικά μεν δεν έχουν αναφορά στην πραγματικότητα.
    Εγώ βέβαια είμαι υπεύθυνος μόνο για όσα γράφω και άρα γι΄αυτά μπορώ να απαντήσω.
    Σου είπα βρε άνθρωπε μου να μη μιλάς τη γλώσσα των προγόνων σου; Σου είπα Χριστιανέ μου (σχήμα λόγου) να μην τραγουδάς στο ιδίωμα που κατά την άποψη μου είναι βουλγαρικό; (φαντάζομαι μου επιτρέπεις να έχω και γω την άποψη μου ε;).
    Εμένα με ενοχλεί ο φασιστικός τρόπος που μια ομάδα προσπαθεί να περάσει μέσα από τον πολιτισμό τις πολιτικές της απόψεις.
    Για πέσμου, δηλαδή αν πήγαινες σε μια εκδήλωση μεσ την καλή χαρά για να χορέψεις, να φας, να πιεις κλπ και έβγαινε ένα φασιστάκι του ΛΑΟΣ και μοίραζε την Α1 (την εφημερίδα του κόμματος) τι θα έκανες και τι θα έλεγες για την εκδήλωση; Αν σε μια άλλη εκδήλωση ξαφνικά άρχιζαν να χορεύουν Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα τι θα έλεγες; Θα έλεγες ότι είναι παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι;
    Οτι λέω κι γω για τα πανηγυρια αυτά; οτι δηλαδή με έναν τρόπο πλάγιο, δόλιο, προσπαθούν να περάσουν «πολιτικές» (που σχολιάζουν τη σημερινή πραγματικότητα δηλαδή) απόψεις (δεν τις κρίνω αυτή τη στιγμή).
    Αν δηλαδή στο πανηγύρι της Γρίβας τραγουδούσαν στο ιδίωμα το Λενο μομε, μπουκιτε ραζβιβαατ κλπ, θα έλεγε κανείς τίποτε; Τα συρτά για τη μακεδονία του αιγαίου, δεν είμαι έλληνας δεν είμαι σερβος, δολοφόνοι έλληνες δεν είναι η παράδοση των προγόνων σου φαντάζομαι… Είναι προπαγανδιστικά τραγούδια του πρόσφατου παρελθόντος που κάποιοι στη βόρεια ελλαδα αναπαράγουν και πλασάρουν ως παραδοσιακά.
    Καταλαβες λοιπόν κύριε Τάρτη τι ενοχλεί εμένα;Το έχω ξαναπεί. Οσο φασίστες είναι κάποιοι που ενοχλούνται από τη διαφορετικότητα, το ίδιο φασιστάκια είναι και τα «καημένα» του ουράνιου τόξου που διαδίδουν ρατσιστικές ιδέες, παλιομοδότικα κλισέ, στρεβλωμένα ιστορικά στοιχεία, επιχειρήματα του καφενείου και διατυπώσεις ανάλογες του Ψωμιάδη, ο οποίος αν δεν ήταν αυτός που ήταν θα είχε σίγουρα θέση στο επιτελείο του Βοσκόπουλου.
    Χαιρετίσματα στην όμορφη Καστανερή.

  9. sakis theodwrou

    eimai o pateras tis doralinas..kai tha sas parakalesw poli na min asxoliste me ti kori mou giati tha kinithw dikastika..oso gia tin anatrofi tis koris mou einai aristi giati den fovate na leei ta pragmata me to onoma tous oso gia esas lipame poli giati den exete ta kotsia na apantate me to onoma sas giati opws exw mathei i proswpikotita mas einai i tautotita mas kai eseis autio ti stigmi sikofantite ti kori mou xwris na gnwrizete tipota

  10. Επηδεί μιλάς Προσωπικά σε ΜΕΝΑ με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, θα μείνω στο ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ως Απάντηση στη Χυδαιότητα σου.

    Η κλητική του Κόιου είναι…Κόιε !

    Αγαπητέ , να μου Μιλάς Κόσμια. Η ΜΟΡΦΩΣΗ σου δείχνει ξεκάθαρα οτι προέρχεται απο την VARDARSKA ( των μεγάλων ΓΗΓΕΝΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ διδασκάλων Κυρρίλου και Μεθοδίου στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο που σε μερικά Χρόνια κι αυτοί θα πάρουν την ταμπέλα τους απο τη Νόβα-Ζόρα…και είμαι σίγουρος οτι αναγνώρισες το Δικηγορικό σου πτυχίο στο ΔΙΚΑΤΣΑ, τα ΚΑΛΑ τα ΧΡΟΝΙΑ…για να εργαστείς !

    Μιας και μας ΜΟΣΤΡΑΡΕΣΑΙ σαν ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ να μου μιλάς ΚΟΣΜΙΑ «συνεχώς» ( ξέρουμε κι εμείς ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ με ΠΟΥΡΑ που έχουν ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ) γιατί θα κανονίσω να βρεθούμε απο κοντά και … » ΚΙ TI EBOUM » ( κι αυτό να μην το εκλάβεις ως ΑΠΕΙΛΗ αλλά ως ΥΠΟΣΧΕΣΗ )… όπως θα έλεγες στα ΒουλγαροΣκοπιανά σου τα οποία παρεπιπτόντως λέγονται » ΕΝΤΟΠΙΑ » και είναι ομιλούσα γλώσσα και καμμία σχέση δεν έχουν με την ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, τα ΣΚΟΠΙΑ !

    Ακου λοιπόν καλά » Κασταναριώτη «. Στή γιορτή της ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ » Σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ «. Τέτοια γιορτή όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ «, Χαζός είσαι να Δυσφιμήσεις την γενέτειρά σου «, υπάρχουν αλλού πιο ΧΑΖΑ ΧΩΡΙΑ να κάνεις την προπαγάνδα σου.

    Στο σπίτι το ΔΙΚΟ μου μιλάμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ…κι ΜΗΝ ξανατολμήσεις να εμπλέξεις στις χυδαιότητες σου ( δημόσια κιόλας )τους ΓΟΝΕΙΣ μου αμφισβητόντας την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ τους ( Το Μοναδικό υπαρκτό Μακεδονικό STATUS στον πλανήτη ) … και άν είσαι εστω και λιγάκι το ΑΝΤΡΑΚΙ που παρουσιάζεσαι, θα ζητήσεις ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ! … τα πυρά σου … ΣΕ ΜΕΝΑ ! Μιλώντας ΜΑΖΙ ΜΟΥ σου υπόσχομαι οτι θα ΜΑΘΕΙΣ την ΑΛΗΘΕΙΑ Πολύ σύντομα.

    Γλωσσικός, Εθνικός, Δημοκρατικός και Ελευθέρας Βούλησης ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΑΤΟΣ σε ποιανού το σπίτι υπάρχει.

    Κανείς ΔΕΝ σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να είσαι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ, με γειά σου με χαρά σου…αλλά σταμάτα να μας το παίζεις ευαίσθητος πρωτεργάτης και τιμητής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ…αυτό ανήκει σε ΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ που γέννησε η περιοχή !

    Τελικά κάποια ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ στο ΘΕΜΑ έχεις…η ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ κι ΕΣΥ ;

    Είναι Φυσικό να θέλεις ΓΙΟΡΤΕΣ σαν της ΓΡΙΒΑΣ, πώς αλλιώς θα Δικαιολογήσεις την Επαγγελματική σου ύπαρξη και ευρωστεία ώς ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, ή κάνω κι εδω λάθος ;

    Χρήστος Αθ. Κόιος

  11. Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ, συμπλέοντας, με τον sakis theodwrou.
    Οι Οικογένειες του καθενός είναι ΙΕΡΕΣ…μακριά απο αυτήν την υποβαθμισμένη ποιότητα αντιπαράθεσης ! Μπορεί ευκόλως να φέρει ένα άνθρωπο στα ΑΚΡΑ και να κάνει, απολύτως Διακαιολογημένα, πράξεις ΑΜΥΝΑΣ που φυσιολογικά δεν θα έκανε ! ΝΤΡΟΠΗ.

    Είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνει κανείς στα στεγανά αυτά…όπως έκαναν οι χρήστες : θανασης Ταρτης και ο makintosh.

    Το ΛΑΘΟΣ :
    Ο έξυπνος το αναγνωρίζει
    Ο κουτός το διακιολογεί …και
    Ο πονηρός … επιμένει !

  12. para pende

    File Christo eisai enas sowaros anthropos pou ektimo tis apopsis sou kai ton agona sou, katalaweno ton thimo sou alla epeses stin gafa aytou tou anthropou kai se parakinise na miliseis tin idia glossa. Eimai sigouros oti den mporoun na ftasoun to epipedo sou kai etsi se prokaloun sto na peseis stin pagida tous,min tous afineis!!!

  13. Χρήστος Αθ. Κόιος

    Φιλε μου para pente, Ποτέ δεν απαρνήθηκα την γνώση της Ομιλούσας γλώσσας των ΕΝΤΟΠΙΩΝ τα οποία ομιλούνται στην Περιοχή πάρα πολλά Χρόνια ( είχα πεί σε παλιότερο άρθρο οτι θα βάλω υπότιτλους στα γλέντια της Γρίβας ). Την έμαθα όπως μαθαίνεις ΠΟΔΗΛΑΤΟ, πρακτικά. Όπως στην ταινία ο 13ος πολεμιστής, ακούς και μαθαίνεις. Σαν Ομιλία δε υπάρχει κάπου να διδαχτεί, οι προσμίξεις ανα των αιώνων έχουν ξεθωριάσει την διδακτική της βάση και γίνεται μια προσπάθεια απο το ΥΠΑΡΚΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ να δημιουργηθεί μια Γλώσαα. Εγχείρημα που ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ηδη ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Διαδίδόταν δε απο στόμα σε στόμα καθ’ οτι είναι μία Ομιλούσα γλώσσα στη βάση τoυ » Γκλαγκολιτικoύ Αλφάβητου ( Round Glagolitza ) ενός αλφάβητου προσαρμοσμένου απο την Βυζαντινή Ελληνική ( κυρίως εκκλησιαστικού χαρακτήρα )εναρμονισμένη θαυμάσια στα χαρακτηριστικά της Σλάβικης Γλώσσας.Τα περισσότερα γραμματικά στοιχεία του (π.χ. η συχνή χρήση ενός ΚΥΚΛΟΥ για συγκεκριμένα γράμματα ) είναι στενά συνδεδεμένη με την ΤΕΧΝΗ της ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ την περίοδο του 9ου Αιώνα μ.χ.*
    Mη βλέπεις τωρα που οι Σφετεριστές των πάντων και τιμητές του τίποτα προσπαθούν να την περάσουν ως ΓΛΩΣΣΑ…

    Ανθρωποι, σαν τον Θανασάκη, είναι Άνθρωποι χωρίς ΑΞΙΕΣ και ΗΘΙΚΗ και πάντα θα χτυπάνε » κάτω απο τη ζώνη «. Το ακροατήριο τους ήταν και είναι ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΣΤΟ. Έχει κατονομαστεί χωρίς να αντιδρά. Τούς λείπει το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να αντιπαρατεθούν. Ξέρουν , ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
    Η Ασέβειά τους με Θυμώνει περισσότερο απο την κουταμάρα τους.
    Το βλέπω, άλλωστε, σε ΟΛΑ τα ΑΡΘΡΑ οτι είναι ΚΕΝΟΙ … αλλά το » Δε Βαριέσαι καμμιά 10ριά είναι» τους έχει κάνει ΘΡΑΣΥΣ…φταίμε κι εμείς σ’ αυτό !

    Επηδεί σε Βλέπω οτι Παρακολουθείς το ΘΕΜΑ ( και μαζί με σένα ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΣ )…είδες σε κάποια απο τις 10άδες Εγγραφές τους…εστω και 1 Σοβαρή θέση ; ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Μόνο για τα ΠΑνηγύρια είναι.

    Το θέμα όμως της Οικογένειας είναι ΙΕΡΟ…ΜΑΚΡΥΑ απο τίς Οικογένειες των Ανθρώπων, ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ!

    * είμαι σίγουρος οτι ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ…δεν πειράζει όμως , έρχεται η 15η Γιορτή » Κάστανο, Τυρί, Κρασί » στη Γρίβα, του χρόνου, να ΧΟΡΕΨΕΤΕ πρώτοι την…ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ σας…

  14. para pende

    File Christo ayto pou egrapsa (se parakinise na miliseis tin idia glossa)enoousa otoi se esproxe na ekdilothis kapos… (pisteyo otoi oi frasei aytoi KI TI…den irthe apo ton Christo pou ksero), alla apo tin aganaktisi tou kai me to dikaio tou, alla tha eprepe na sygratiseis ton thimo sou giati olloi aytoi perimenoune na kaneis kapoio lathos kai etsi na se ekdilosoune.Fysika mporei o kathenas na milaei opoia glossa thelei,ite einai entopika, eite einai pondiaka,blaxika k.l.p kai akoma to kalokairi otan erxondai oi E L L H N E S tou exotreikou apo germania, elwetia,kai apo olla ta alla merh tou kosmou miloun metaxitous tin glossa apo opou erxondai alla then payoun na lene eimaste apo tin ELLADA,kai eimaste ELLHNES MAKEDONES .Thathela na kano kai mia parenthisei ta entopika pou milame se ti mas ofeiloun?? kai min mou pei kaneis palli otoi einai h glossa ton progonon mas giati akoma aytin tin stigmi yparxoun anthropoi pou then kseroun kan Ellinika arages ti na ta kano ayta ta entopika,kai fysika yparxoun kai pondioi, blaxoi, tourkofonoi, kai bale, gia ayto kata tin gnomimou tha prepei kapoia stigmoi ma xekolisoume apo aytes tis glosses.Kai oso gia aytous tous boulgaroskatoskopoianous apo ti Griva,kastaneri pendalofos, omalos kai apo ta alla meri tis Ellados to mynhma tous den prokeitai na perasei

  15. Χρήστος Αθ. Κόιος

    ΑΙΤΗΣΗ Συμμετοχής στα ΓΛΕΝΤΙΑ της ΓΡΙΒΑΣ

    Προς : Οργανωτική επιτροπή Γλεντιών Γρίβας !

    ΤΟΥ
    Επώνυμο :
    Όνομα :
    Όνομα Πατρός :
    Συμμετοχή σε ΣΚΟΠΙΑΝΟ τραγούδι : Επιλέξτε ΝΑΙ : [] Όχι : []
    Συμμετοχή σε ΣΚΟΠΙΑΝΟ χορό: Επιλέξτε ΝΑΙ : [] Όχι : []

    ΘΕΜΑ : Αίτημα Συμμετοχής στα ΓΛΕΝΤΙΑ της ΓΡΙΒΑΣ

    Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την είσοδό μου στο χωριό Γρίβα … κατά το προσεχές «Γριβιώτικο γλέντι».

    Η παρουσία μου θα είναι «εριστικά εκδηλωτική», αντάξια της μακραίωνης παράδοσης του τόπου. Υπόσχομαι να έχω μαζί μου πούρο (Cohiba), βιντεοκάμερα μεγάλου Σκοπιανού καναλιού, 2 τουλάχιστον Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πολύχρωμη μπλούζα στα χρώματα του Ουρανίου Τόξου και αστείρευτο θράσος.

    Δύναμαι να φέρω και τον «Βοσκόπουλο» μαζί μου να τραγουδήσει…τα γνήσια τραγούδια της γνήσιας παράδοσής μας.

    Υπόσχομαι, δε να Τραγουδήσω και να Χορέψω όλα τα Σκοπιανά Τραγούδια που θα μου βάλετε, χωρίς καμία αντίρρηση…με όλη μου τη ψυχή.

    Παρακαλώ όπως προωθήσετε το αίτημά μου προς έγκριση στην «ΑΟΡΑΤΟ ΑΡΧΗ», που ελέγχει Ολόκληρη τη ΓΡΙΒΑ, εδώ και Πολλά Πολλά Χρόνια, τον «Κασταναριώτη».

    Συμβούλια προς Έγκριση :
    Τοπική Συμβούλιο Γλεντιών Γρίβας
    Εγκρίνεται : ΝΑΙ [] ΟΧΙ []

    Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας
    Εγκρίνεται : ΝΑΙ [] ΟΧΙ []

    Η Αόρατος ΑΡΧΗ … «Ο Κασταναριώτης»
    Εγκρίνεται : ΝΑΙ [] ΟΧΙ []

    Απαιτείται : VARDARSΚόσημα των 4 Dinar !

  16. PARA PENDE

    Mia mikroi paraklisoi stous filousboulgaroskopianous mas sympolites.Stin istoselida η εφημερίδα της Γρίβας… tha wreite mia Aitisi pou tha prepei na tin symplirosete oste na paretai meros sto epomeno glendi tis Grivas pou to diorganonoun APOKLISTIKA MONO GIA SAS tous gnisious Macedonci.Tin Aitisi tha tin wreite se olla ta periptera kai sta wiwliopolia i opos egrapsa parapano stin stoselida tis Grivas;Gia tihon erotiseis mporeite na epikinonisete me E-mail

  17. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ την αγνωμοσύνη και τη κακεντρέχεια που χαρακτηρίζει όλους αυτούς , που με περισσή δόση πατριωτισμού έθιξαν την καθ΄ όλα ευγενή προσπάθεια έκφρασης της ιδιαίτερης πολιτισμικής κουλτούρας που χαρακτηρίζει τη περιοχή μας .
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ακάθεκτοι και μη φοβάστε τον οιοδήποτε προσπαθεί να αναιρέσει με ιντερνετικά άρθρα την αξιαγάπητη προσπάθεια ανάδειξης των εθίμων αυτού του τόπου .
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ τους ανίδεους , ανιστόρητους δήθεν Ελληναράδες , που προφανώς μέσα στην άγνοιά τους , και εκπληρώνοντας ιδιοτελείς σκοπούς προσπαθούν να αμαυρώσουν εκδηλώσεις τύπου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ,ενώ την ίδια στιγμή κρύβονται πίσω από ανωνυμίες και ψευδώνυμα.
    ΠΑΝΤΟΤΕ την ίδια τακτική ακολουθούσαν . Από τότε που ο βάρβαρος Ελληνικός στρατός κατέκτησε αυτόν τον τόπο . Απαξιώστε τους .

    Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι . Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και να εξετάσει ο οιοσδήποτε το όλον ζήτημα……….ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Όπως και να το σκαλίσει ο καθένας – ιστορικά-πολιτισμικά-γεωγραφικά-κοινωνικά-ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Απλά εκμεταλλευόμενοι την απάθεια και την απραξία που χαρακτηρίζει όλους τους νεοέλληνες κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση , πάντοτε πολιτισμικά…απλά…ανθελληνικά .

  18. θανασης Ταρτης

    Αγαπητε κυριε Κόιο,
    εγω δεν θα σε βρίσω όπως έκανες εσύ που ενοχλήθηκες επειδή σου θύμισα αυτό που προσπαθείς να ξεχάσεις, ήτοι την γλώσσα των προγόνων σου! Αλλωστε έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, κατά τα λοιπά όμως και ειδικά όσον αφορά τις απειλές σου ή μάλλον τις υποσχέσεις όπως τις λές πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός γιατι έρχομαι πολύ συχνά στο χωρό μου και την επομένη που μπορεί να είναι και το επόμενο σαββατοκύριακο, θα έρθω να σε βρώ! Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις σε ποιόν μιλάς και λόγω της ασφάλειας του blog και της απόστασης θεωρείς ακίνδυνο να υβρίζεις κάποιον! Σου υπόσχομαι μια και έμαθα ποιος είσαι να σε επισκεφτώ σπίτι σου και εκει θα φροντίσω να μάθεις να σεβεσαι την άλλη αποψη αλλά και κάποιον του οποίου την πορεία ούτε γνωρίζεις ούτε βεβαίως σε έθιξε πουθενά! Προσοχή λοιπόν από τούδε και αφεξής αγαπητε κύριε Κόιο! Θα τα πούμε σύντομα!
    Αυτό είναι υπόσχεση πραγματική!
    Θανάσης Τάρτης

  19. PARA PENDE

    Kala ti einai ayta pou les den ftanei pou katigoreis kai sykofantis emas tous Ellines Makedones, apeilis kiolas.Poios nomizeis otoi eisai ella stin griva kai tha ta poume apo konda,kai min nomoizetai olloi eseis tou Ouraniou toxou, filoboulgaroskopoianoi otoi o Christos einai monos tou.THELETE POLEMO? THA TOXETE.to paratrawiksate to sxoini

  20. Μαρία Μπαρλή

    Καλησπέρα φίλτατε PARA PENDE. Προσπαθώ από εχθές να σε προστατέψω να μην εκτίθεσαι και καταλάβουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες ότι δεν κατάλαβες τα γραφόμενα του «Ανώνυμου». Αν το διαβάσεις προσεκτικότερα θα δεις πως είναι Έλληνας Μακεδόνας 100%

    {Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και να εξετάσει ο οιοσδήποτε το όλον ζήτημα……….ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Όπως και να το σκαλίσει ο καθένας – ιστορικά-πολιτισμικά-γεωγραφικά-κοινωνικά-ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Απλά εκμεταλλευόμενοι την απάθεια και την απραξία που χαρακτηρίζει όλους τους νεοέλληνες κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, πάντοτε πολιτισμικά…απλά…ανθελληνικά}

    Υ.Γ. Προσπάθησα να σου απαντήσω αλλά το e-mail σου δεν έχει αποδέκτη και έτσι η στάση μου απέναντι σου ήταν μουγκαφών.

  21. θανασης Ταρτης

    Αγαπητε παρα πεντε, δεν απειλώ κανεναν ουτε ειχα ποτε τετοια διαθεση αλοίμονο άλλωστε για έναν ανθρωπο 45 ετων με τρια παιδια! Οταν ομω υβρίζομαι με τον τροπο που το έκανε ο κυριος Κοιος, ο οποίος άλλωστε θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη γι αυτό, τότε ενδεχομένως θα αντιδρούσες χειρότερα! Σε κάθε περίπτωση εγω όταν τελειώσω μαζί του θα έχει ξεχασει το γάλα της μανας του! Αν αναρωτιέσαι γιατι τότε ρωτα κάποιον τι σημαινουν αυτα που γραφει στα μακεδονικά η όπως αλλιώς θελεις πες τα, και οταν τα μεταφράσεις ελα να με κατηγορήσεις! Αν θελεις πάντως να τα βάλεις μαζί μου ευχαρίστως αλλά πρεπει πρωτα να αποβαλλεις τον φοβο να πεις το όνομα σου για να ξερω με πιον μιλάω δειλοί που κρυβονται πίσω απο την ανωνυμία ψευδόνυμου τεριάζουν άραγε σε αυτό που παριστανεις εσύ ήτοι τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑ? Το όνομα σου λοιπόν αλλιώς αντε πίσω από την φούστα της μαμας σου της γυναικας σου ή οποιας αλλής θηλυκής ύπαρξης επιλέξεις!
    Θανασης Ταρτης

  22. Καθόλου Αγαπητέ, Τάρτη Θανάση !
    Την γλώσσα των προγόνων μου την έμαθα στο σχολείο και είναι τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία μετουσιώθηκαν και εξελίχθηκαν σε Ελληνικά κατά την πάροδο των αιώνων ! Την Κληρονομιά των Μοναδικών Μακεδόνων που γέννησε αυτός ο τόπος, τους ΕΛΛΗΝΕΣ !

    Πάντα το Ονομά μου είχε και πρόσωπο. Χρόνια τώρα. Οτι είπα ή έχω να πώ, το λέω Δημόσια και στο ΦΩΣ.

    Μάλλον δεν έγινα σαφής την προηγούμενη φορά … θα στο ξαναπώ λοιπόν για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ …μακρυά απο την Οικογενειά μου…» Τάρτη Θανάση «, Πολύ Μακρυά.
    Τα Νέα της Γρίβας τα μαθαίνω, ΑΜΕΣΑ και κυκλοφορεί φήμη οτι ΑΠΕΙΛΕΙΣ εμμέσως την Οικογενειά μου με τις δηλώσεις σου » …Σου υπόσχομαι μια και έμαθα ποιος είσαι να σε επισκεφτώ σπίτι σου …».

    Μην κολακεύεις τον εαυτό σου αποτελείς αποτελείς Persona non Greca !

    Υ.Γ. Σήμερα έμαθα οτι το » ΚΙ ΤΙ ΕΒΟΥΜ » δεν σημαίνει » Θα σε μαλλώσω » αλλά κατι πιό ΒΑΡΥ. Βέβαια, μετά και τις πρόσφατες απειλές σου είς βάρος μου και τις οικογένειάς μου, έστω κι έτσι, ΔΕΝ ΘΕΛΩ πλέον να το πάρω πίσω !

    Υ.Γ. Αλήθεια ΠΩΣ » … θα φροντίσεις να μάθω να σεβομαι την άλλη αποψη αλλά και κάποιον του οποίου την πορεία ούτε γνωρίζω, … Ο ΟΠΟΙΟΣ με ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ( εμένα και τους ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ), σπιλώνοντας την Δημόσια Εικόνα μου. Καταπατώντας το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μου ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ( και αυτορποσδιορίζομαι ΕΛΛΗΝΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ( άλλοι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)), ΘΙΓΟΝΤΑΣ την ΤΙΜΗ και την ΥΠΟΛΗΨΗ μου στην στα μάτια των Ελλήνων. Εξυβρίζοντας με και αποκαλώντας με ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ » ….με την απο Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010 στις 10:02 μμ εγγραφή σου, Θανάση Τάρτη, στο Άρθρο Σκοπιανοί παντού; του gumenissa.eu

    …περίμενες να ΜΗΝ ΑΜΥΝΘΩ στην πρόστυχη και άνανδρη επίθεση σου ;

  23. Γράφοντας, ένα σχόλιο παίρνετε το ρίσκο να δεχτείτε επικριτικά σχόλια από άλλους αναγνώστες, εκτίθεστε δημόσια μη το αναγάγετε σε προσωπικό επίπεδο κανείς δεν ενδιαφέρετε. Και ‘μεις δεχόμαστε κατά καιρούς απειλητικά και υβριστικά μηνύματα με τη μόνη διαφορά δεν δημοσιοποιούνται. Αυτό είναι το ίντερνετ, έτσι είναι τα blogs. Αν πάτε σε μεγάλα site π.χ. you tube που όλοι το γνωρίζουμε και δείτε τι γράφετε εκεί θα φρικάρετε είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα το έχει στο DNA του και σας κύριε Τάρτη το DNA σας προδίδει μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη σας περί Μακεδονίας;

    Para pente σε παραπέμπω εδώ http://www.goumenissa.eu/blog/?page_id=16 διάβασε σε παρακαλώ.

  24. Παράκληση πρός την Κα Μπαρλή , ADMIN του συγκεριμένου BLOG.
    Εχω ήδη κρατήσει αντίγραφα των συνομιλιών, στο επίμαχο θέμα, παρακαλώ όπως προβείται σε ΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ…θα σας ζητηθούν σύντομα, ελπίζω !

    Ηρθε η ΩΡΑ να ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΣΣΩΜΑ !

    …κάθε «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» να ΠΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο την αλήθεια ΔΕΚΤΗ…!

    Εδώ τελειώνει ο Διάλογος μου για το Επίμαχο άρθο » Σκοπιανοί Παντού ; »
    Το θέμα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ Οικοδομητική τάση.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ΚΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με ΚΟΥΦΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !

    Ευχαριστώ για την Φιλοξενία !.

  25. PARA PENDE

    Etsi kai diawaseis olla ta sxolia mou tha deis otoi mexri tora den exo proswalei kanenan, kai an proswala katoi GYFTOSKOPIANOUS tha to ksanakano. Mallon mono aytin tin glossa katalawenoune ospou na stamatisoune na mas apiloun kai na mas sykofandoun.Kai mexri otou den tha kliso to stoma mou . BOULGAROS kai SKOPIANOS ego den eimai kai oute goustaro na matho kai na milao ayta ta entopika NAI eimai ELLHNARAS kai to exo kamari.

  26. SOFIA

    Καλημέρα σας
    Είμαι μια Ελληνίδα πολίτης που εδώ και περίπου 15 χρόνια έρχομαι στη περιοχή σας (Γουμένισσα – Γρίβα) τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα. Ειλικρινά σας λέω ότι έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που ακούω τόσα χρόνια. Και μάλιστα όσες φορές έχω ρωτήσει κάποιους τί ακριβώς συμβαίνει με όλη αυτή την ιστορία με τους «Μακεδόνες» και ποια είναι η φιλοσοφία τους, κανένας δεν ήξερε να μου δώσει μια σαφή απάντηση, ακόμη κι αυτοί που έστω και διακριτικά υποστηρίζουν τη λογική των «Μακεδόνων». Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά όμως είναι ότι εμένα σαν επισκέπτη, αυτή η φασαρία με έχει κουράσει. Τα πρώτα χρόνια ερχόμουν ευχάριστα στα μέρη σας. Τώρα πια κάνω αγγαρεία (και μη μου πείτε αν δε σ’ αρέσει μην έρχεσαι γιατί πλέον έρχομαι μόνο και μόνο γιατί ΠΡΕΠΕΙ). Επίσης διαπίστωσα και κάτι άλλο. Ότι όλα αυτά τα χρόνια οι τοπικοί άρχοντες δείχνουν μια παντελή αδιαφορία. Μήπως κι αυτοί βολεύονται τελικά μ’ αυτή την κατάσταση; Εν πάσει περιπτώσει, συνέλθετε λιγάκι και αναλάβετε ο καθένας τις ευθύνες του γιατί τα πράγματα στην περιοχή σας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αν μέχρι τώρα είχατε και κανά – δυο λεωφορεία με κόσμο που έρχονταν το Σαββατοκύριακο για μια ημερήσια εκδρομή, σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι. Αφού φεύγοντας οι επισκέπτες, δεν ξέρουν αν τελικά ήρθαν σε κάποιο ακριτικό χωριό της Ελλάδας ή αν πέρασαν τα σύνορα και βρίσκονται σε σλαβόφωνη περιοχή των Σκοπίων. Και αν κρίνω από τις προσωπικές επαφές που έχω αποκτήσει αυτά τα χρόνια από τη Γουμένισσα και τη Γρίβα, οι μισοί από αυτούς διαμένουν πλέον σε άλλες πόλεις και χαρακτηρίζουν την εκάστοτε πολιτική τοπική ηγεσία με τον χειρότερο τρόπο. Έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους γιατί τους ΚΟΥΡΑΣΕ.
    Ευχαριστώ
    Σοφία

  27. PARA PENDE

    Ayta filtati Sofia talega apo kairo alla otan 2/3 tou xoriou psifizoune tous idious ti perimeneis;Prokopoi??? Kai pou eisai akoma, siga siga tha gemisei i Griva apo aytous tous…. SLAVOOTOINANE giati mas exoun parei xampari. Psaxnoun spitia na agorasoune i na noikiasoune, to katalawenis pou paei i katastasi,theloun na kanoun frourio ton SLAVOSKOPIANOBOULGARON tin Griva, kai i Griviotes toxoun kryfo kamari.Edo oi poio polli apo tin Neolaia tis Grivas den endiaferete katholou, to paizoun merikoi os «GNISIOI MAKEDONES» ,exoun ta «ENTOPIKA» gia tin glossa ton progonon tous, XOREYOUNE kai TRAGOUDANE ta «SKOPIANITIKA» mas fonazoune Fasistes kai mas lene kai razistes,kai to oraio einai otoi, afinoun na kanoun koumanto kapioi pou den exoun kamia sxesei me to xorio . AX GRIVA POU KATANTISES!!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα