Αρχική Chat Blog Επικοινωνία
 

Νικηφόρος Βύρων  Καμπάς

Ο Νικηφόρος - Βύρων Καμπάς γεννήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη από Γουμενισσιώτες γονείς. Έζησε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε καρριέρα στο Στρατό σαν μόνιμος αξιωματικός του Οικονομικού Σώματος και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστράτηγου. τιμημένος με όλα τα παράσημα και μετάλλια που προβλέπονται κατά βαθμό.

Σαν φοιτητής είχε ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία, κυρίως την αθλητική, και υπήρξε βασικός συντάκτης της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα" της Θεσσαλονίκης. Μετά την αποστρατεία του εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στην ημερήσια εφημερίδα "Λαός" της Βέροιας και είχε την επιμέλεια έκδοσης του εβδομαδιαίου φύλλου της "Λαός της Κυριακής".

Υπήρξε επί μια δεκαετία (1998-2007) πρόεδρος του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης και ιδρυτής το 2004 της εφημερίδας του συλλόγου "Γουμένισσα η Παιονική", της οποίας ήταν εκδότης και διευθυντής μέχρι και το 2007. Επίσης επί μια δεκαετία (1997-2006) υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος στις θέσεις Συμβούλου, Ταμία, Γεν.Γραμματέα και Α' Αντιπροέδρου.

Σήμερα είναι μέλος των παραπάνω συλλόγων καθώς και της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών της Αμφικτονίας Ελληνισμού και του Οργανισμού Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Είναι παντρεμένος με τη Γουμενισσιώτισα στην καταγωγή Ελένη Καλδή και έχει δύο παιδιά.

Έχει συγγράψει τα εξής:

* Άγραφες Ιστορίες τιου Μακεδονικού Αγώνα, διηγήματα, εκδόσεις
"Αιγαίο", Α' Έκδοση 1994, Β' Έκδοση 2001.
* Ιστορίες σε χακί χρώμα, διηγήματα, εκδόσεις "Αιγαίο" 1995.
* Τωρινά και περασμένα, ποιήματα, εκδόσεις "Αιγαίο" 1996.
* Στην Εθνική Οδό, διηγήματα, εκδόσεις "Αιγαίο" 2000.
* Τιμή δεν έχει προσφορά μα ούτε κι η αγάπη, μυθιστόρημα, εκδόσεις "Αιγαίο" 2004.
* Μεγάλες Θρησκευτικές και Εθνικές Εορτές (παιδικό), εκδόσεις "Αιγαίο - PAPIERLAND" 2007.

Περισσότερα ΕΔΩ