Καστανίδης: Λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 6 (07/10/2020) επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας καταγγέλλει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου.
Τα προβλήματα αυτά, που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, είναι τα εξής:
1. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού), συνεπεία του οποίου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος σε καθημερινή βάση και για όλο το εικοσιτετράωρο. Η κατάσταση αυτή αφενός θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και αφετέρου συνεπάγεται αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων (οδοιπορικά) αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) για τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
2. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού), συνεπεία του οποίου δεν λειτουργεί ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός μαστογράφος.
3. Έλλειψη βασικών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως: πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, νευρολόγου και παθολογοανατόμου.
4. Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε άλλες ειδικότητες, όπως αυτές των Τραυματιοφορέων, Βοηθών θαλάμων, Καθαριστριών, Διοικητικών υπαλλήλων και Τεχνικού προσωπικού.
5. Το Νοσοκομείο για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.
6. Απαιτείται άμεσος έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων λόγω παλαιότητας και ιδιαίτερα του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών, για το οποίο, παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του Νοσοκομείου ήδη από τις 04/11/2016, βάσει της οποίας τεκμαίρεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.
7. Απαρχαιωμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κρεβάτια, στρώματα, κομοδίνα, κ.ά.).
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα.

Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2020
Ο ερωτών Βουλευτής
Χάρης Καστανίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις